Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Prevzetnost in pristranost

Prevzetnost in pristranost

Ali ima kdo posneto nadaljevanko Prevzetnost in pristranost (Colin Firth in Jennifer Ehle), posneto po noveli Jane Austen, leta 1995 ali 1996?

Joj, končno kdo tu omeni tudi to Austinovo delo. Mi je kar pri srcu toplo. Ja, moja prijateljica jo ima posneto. Prav to, s Colin Firthom. Si vsake toliko (recimo enkrat nad dve leti) ogledam vseh šest delov se enkrat.

aha, pa smo vaju zasačili!!
sigurno si največkrat ogledata prizor z mokro srajco (ko Colin Firth skoči v vodo, ven pa zleze, jasno, moker….mmmm…hehe
ta prizor omenja Bridget Jones (pa ne rečt, da nista brali…)

Sicer si ta prizor ogledam točno tolikokrat kot celo nadaljevanko, je pa eden izmed bolj zaželejnih. Prizor namreč. 🙂 Zakaj pa misliš, da mi je Bridgitka tako pri srcu? Valda zaradi Mr. Darcyja. :)))

hahaha, vidim, da nisem edina, ki jo je očaral Mr. Darcy 🙂

Sicer je pa tudi knjiga šla že nekajkrat čez moje roke.

UH, tudi meni je bila nadaljevanka ful všeč!!!

Pa je knjiga tudi zelo dobra.

A ne, kako čeden je Darcy? Sicer je pa Jane Austen rojena v znamenju strelca. Dobra pisateljica, ni kaj, piše res z občutkom. Tudi film je bil zelo dobro posnet.

Se moram pohvaliti,da sem bila poleti v njeni zadnji hisi, kjer je zivela. Sem kar obcutila tisto zivljenje iz PIP-a. :))

Ljuba Janja,
Vprašaj prijateljico če mi lahko presname vse nadaljevanke (proti plačilu seveda). Dam en dan življenja. Knjigo znam še na pamet (v slovenskem prevodu in v originalnem angleškem jeziku), berem jo spredaj in zadaj, zgoraj in spodaj, diagonalno in navzkriž. Hotela sem naročiti cel komplet VHS kaset preko AMAZON.COM iz Anglije, pa pride predrago. Žal nimam toliko denarja. Prosim, sporoči mi, če je pripravljena mi presneti. PLEASE,PLEASE,PLEASE.
(Ne gre samo za Mr. Darcy-a, čeprav je vreden greha in globokega spoštovanja, ampak za celotno zgodbo, ki je ne samo enkratna ampak dvakratna). Spominjam se, da sem pred 10. leti gledala že to nadaljevanko, vendar z drugimi igralci in mi je že takrat prirasla k srcu.

CIAO, oglasi se!!!

Draga Lola,

če si še zainteresirana, ti lahko jaz kaseti podarim. Pred dnevi sem naročila DVD in ko ga dobim, ti odstopim kaseti. Snemala sem sama, tako da ne gre za tako profesionalen posnetek kot je na originalni kaseti.
LP, ALenka

Lola, vidim, da me je Alenka prehitela. V tem času sem dala te strani oziroma poste prebrati prijateljici, ki je lastnica omenjenih kaset. Sicer nisva vedeli, kako bi zadevo izvedli, ker res, da ima vsaka svoj videorekorder, vendar iz enega na drugega nisva še nikoli presnemavali. Kaj moreš, dve ženski pač. Sem ji pa rekla, da če bomo to izpeljali zate, potem se bom tudi sama zelo angažirala še za svojo kopijo. Si jo že dolgo želim. Vendar verjetno boš sprejela Alenkino ponudbo. Če slucčajno se vedno želiš posnetek, pa povej in bomo morale skupaj kaj pogruntati, mogoše se celo naušiti presnemavanja. Kot informacijo sem si pa jaz snela z interneta elektronsko knjigo PIP-a. V angleškem jeziku, seveda. Uf ja, me je kar prijelo, da bi kar zbrala kako družbo pa bi skupaj vse dele že ne vem katerič pogledali.

Ljubi, ljubi prijateljici (kako naj vama drugače rečem), če mi kakorkoli “nabavite” posnetke nadaljevank, vama bom hvaležna še za tri življenja vnaprej. RES! Seveda pa proti plačilu, drugače ne pristanem. Katerakoli od vaju dveh se odloči, da mi pomaga, naj mi pove, na vse pristanem. Kakorkoli se odločita mi povejta. No problem for me!! CIAO in lep pozdrav z morja.

Lola, v vsakem primeru lahko skupaj stopimo in poskušamo kaj narediti, vendar v tem trenutku menim, da je mogoče res najlažje, če ti je Alenka res pripravljena odstopiti kasete. Drugače se pa me zmenimo. Ojoj, jaz bi tudi imela kako Alenko. 🙁

Lola,

sporoči mi svoj naslov na email in ko pridejo DVD-ji, ti pošljem kaseti. Ker sta že malo zmahani (beri-pogosto gledani), ti jih podarjam.
LP, ALenka

Alenka,
ker nikoli nisem pošiljala po E-mailih nič in nimam o tem pojma, te prosim, mi sporočiš tvoj e-mail oz. če želiš ti bom dala svojo številko GSM-a in me lahko pokličeš.
Hvala

Lola,

moj email je v imenu, ki je modro obarvano. Lahko pa daš tudi GSM številko, samo po emailu bo manj javno.
LP, Alenka

Bom poskusila

Alenka,
ker po e-mailu mi nekako ne uspe te prosim, če me pokličeš na GSM
in sicer (če lahko) katerikoli dan po 17.00uri (ko pridem iz službe) (031 734-623).
Thank’s a lot!

Jaz sem gledala film in me vedno znova očara. Knjige še nisem prebrala ampak em zanima a je boljša v angleščini ali slovenščini?:)

New Report

Close