Smešna plat zgodovine I in II
Ima morda kdo omenjena filma oz. mi zna povedati kje naj ju iščem?
Ma kjerkoli vprašam, nihče ničesar ne ve… V nekaterih videotekah se ga celo spomnijo, ampak o filmu pa ne duha ne sluha :(((
Ve kdo vsaj originalen naslov filma?
Držim fig’ce, da mi bo znal kdo pomagat 🙂
Lp,
Z.
[email protected]
History of the World: Part 1 je naslov al pa Mel Brooks history of the world part 1
2 ni posneta
to je nekaj komentarjev z foruma, kjer so se pogovarjali o 2 :)))
Actually, Mel did make Jews in Space under a different title. He called it “Space Balls.”
The only “Jewish” person that was titled Jewish in the movie was Princess Vespa who was titled to be “Druish”
From the way I saw it, the preview was not to be taken seriously. But that’s probably just me. But yes, if anything, “Spaceballs” is probably as close to a follow-up as we’re going to get.
drugače se pa da dobit na amazonu :))))
Jah, tale film – spomnim se ga še kot mala deklica iz kina – me je takrat precej navdušil. In potem sem ves čas čakala njegov drugi del. Po moje so mi šele kakih 15 let po tem povedali, da je bil tisti napovednik na koncu filma o Hitlerju na ledu v 2. delu (Napovedovalec pravi: “V drugem delu boste videli Hitlerja na ledu …”) le finta in je spadala v koncept filma. Se mogoče komu res zdi, da bi Spaceballs lahko bil neke vrste nadaljevanje?
Drugače pa – meni je iz tistih časov ostala v dobrem spominu tudi francoska komedija “Gadje maturirajo”, ki mi je bil izjemno všeč (za tiste čase, seveda). Obstaja tudi nadaljevanje “Gadje na počitnicah”, samo ni bil tako dober kot 1. In te gade, ki maturirajo, iščem že dooolgooo, pa sem že obupala. Prav rada bi ta film imela v domači kinoteki. Me pa zanima, kakšen bi bil moj današnji odziv nanj. Kakšne informacije?
Imam na cd-ju film smešna stran zgodovine št. 1 če kdo rabi.
e-meil: [email protected]