najboljša grozljivka (film)
Ali imate radi grozljivke? Težko je najti dobro, da ni zgolj kričanje ter potoki krvi, ampak da je taka, prefinjena, subtilna, da ti kocine dvigne:))
Jaz sem na grozljivke precej imuna, že od malega jih gledam in me sploh ne ganejo, vsak neprijeten občutek izgine najkasneje, ko se stvar konča – ampak KROG me pa spravi ob živce!
Sem se spomnila na to, ker so ga nedavno spet predvajali na pop. Že leta nazaj sem gledala najprej japonsko verzijo (ker japonci imajo blazno radi take “tehnične”, da tehnikalije same od sebe cingljajo, delujejo, se v njih kaj skriva:)) – madona, ko je una bejba zlezla ven iz televizorja – iiiiiiiiiiii!!!! Džizus, vsaj kar se mene tiče, tole je terna! Mene so zrukali, priznam. Edinokrat, da mi je kaka grozljivka tako pod kožo zlezla, da sem se ponoči ozirala v vrata sobe in čakala, da se pojavi Sadako s tisto grivo las in me pogleda s tistim morilskim učem – maaami!
Kasneje je ven prišla še ameriška varianta in ko je pa tam una bejba ven iz tv-ja zlezla – ha, ha, še zdaj se spomnim, sva gledali skupaj s prijateljico – nikoli ne bom pozabila, kako je prijateljica zavreščala, čist za v film!:)))
Zdaj so dali ponovitve Kroga 1 in 2 na Poptv – sem si ju oba posnela, ker nisem bila sposobna tega ponoči gledat:)) Čeprav drugi del mi je brezvezen, preveč tak klasičen, ko že takoj veš, v čem je fora in pač čakaš, da se rešijo ven iz tega – ampak 1.del…groza. Potem sem to gledala podnevi in priznam, da tisti del, kjer Samara ven iz tv-ja zleze, sem že par sekund prej ugasnila ter previla naprej, ker je nisem mogla gledat:))) In spet sem se ozirala po sobi in gledala, če se bo kje pojavila s tistim morilskim pogledom:))
Kaj pa vi? Ali imate kako tako grozljivko, ki vam res zleze pod kožo? Meni je takole še zrukalo Mačje pokopališče, Tisto in pa Alien 3 (a sem bila še najstnica). Ko sem bila še mlajša (grozljivke gledala že od majhnega) so mi bile strašne tiste More na ulici brestov. Potem sem bila čisto imuna, zeh, redkokatera grozljivka, da me je sploh zares zanimala – ampak tale Krog…mama mia.
Imate vi še kako dobro, vredno ogleda? Pa da je res prava grozljivka, ne klanje in mrcvarjenje.
Mačje pokopališče sem brala, pa me je bilo tako strah, da sem skoraj umrla. Mene še zdaj preganjajo Hitchcocki Ptiči (če vidim jato ptičev me kar stisne). Pred kratkim pa sem gledala na POP tv neko grozljivko o tipu s podganami (pa ne vem naslova) in mi je še zdaj muka. Sine je pred nekaj dnevi prinesel do sošolca dve poljski miški, pa sem se jih kar malo ustrašila;(. V osnovi ne gledam grozljivk in nisem imuna na njih.
Ja, he, he, KROG res zadane, genialen je! (vsaj meni):)
Mah, jaz nisem tako obremenjena, meni so grozljivke zabavne, kot sem rekla, redkokatera me vrže iz tira, gledam jih pa po mojem že odkar zase vem. Sva jih z mamo skupaj hodili v kino gledat:))) Na srečo mi nikoli ni ničesar branila, če sem sama zdržala, sem jih gledala, če me je bilo pa strah, sem pa sama nehala – samo me itak ni bilo kaj dosti strah:) najbrž ravno zato, ker ta sadež nikoli ni bil prepovedan, sem kmalu videla, da so neumnost pa hitro sem predelala vse te strahove, kar jih ne bi, če bi mi mama branila to gledat.
Ker grozljivke igrajo vedno na eno isto vižo: da je nekaj nevidnega, nekaj, česar si ne znamo razložit in nas malo presega ali prekaša (pa nektare to še začinijo s hektolitri krvi, kar je itak bedno, zeh) – tega se itak vsi bojimo, potem ko si pa to že tolikorat videl, pa itak rata dolgočasno. Saj vemo, strahu je treba v oči pogledat, potem vidiš, da je votel, okoli ga pa nič ni:))
Razen kakih biserčkov, kot je krog:) Na tega je še moja mama reagirala, si je najprej sama ogledala japonsko verzijo, potem mi pa rekla: brr, tale je pa res grozna, dej, to morš gledat:))
Pa sva jo potem skupaj gledali in se režali od groze:)
Da bi pa otroku branila gledat to? Zakaj? Eni že sami nočejo gledat, okej, če pa hoče – pa v redu! Mah, koliko sem jih jaz pregledala, že odkar zase vem, ta najbolj strašne, pa tudi kriminalke pa trilerje (najljubši žanri, delili skupaj z mamo:)) – pa danes nisem noben psihopat, daleč od tega:))
Se spomnim, ko sem bila enkrat pri teti na obisku, kjer so otroke precej strogo vzgajali (za veeeeliiiko razliko od moje mame:)). In z mamo sva vsak petek zvečer spremljali eno nadaljevanko Vdove – o enih bejbah, ki so se odločile ropati banke:) To je že leta nazaj, po mojem več kot dvajset let. Skratka, takrat še ni bilo videorekorderjev ipd, in je bilo treba vsak petek ob devetih pazit, da se ne zamudi kak del. Jaz sem ravno za zadnji del, tisti vikend, šla k teti na obisk za čez vikend – madona, da mi ni pustila gledat zadnjega dela!!! Češ da je preveč nasilno to. Še danes me boli:))) Hec. Sem si pa zapomnila, ker sem bila čisto šokirana:) In ravno ZADNJI del, ko se je vse razpletlo. Ha, ha. Da takega nasilja pa otroci že ne bojo gledali pa še pozno je (ob devetih zvečer).
No, potem mi je mama povedala obnovo, samo to ni to!:)
In kaj, jaz sem zelo normalen človek, zelo skulirana, samostojna in daleč od tega, da bi bila nasilna, njihov sin je pa kasneje ponorel, doma gojil marihuano, da jim je policija na vrata hodila:)), pustil gimnazijo, zbežal od doma in se k sebi spravil šele precej pozno, ko je nekako se osamosvojil in si našel neko žensko.
Ne rečem, da je to pravilo, ampak noben me ne prepriča, da je treba take filme otrokom prepovedovat, če jih zanima. Ta družina od tete se je zelo trudila – preveč – pa je vse pobezljalo.
Prej predelamo, prej vidimo, da je nekaj brezveze, bolje je. Bolj se s čim soočiš, vidiš, okusiš, manj te drži v krempljih. Pa naj gre za resne zadeve ali pa za banalne, kot so grozljivke:)
Ampak to je moje mnenje, saj je vseeno. Zanima me, če vas je še kaka grozljivka na rit vrgla – da si jo grem hitro sposodit!:)
Grozljivke so moj naj-žanr že od desetega leta dalje, mislim, da sploh ni grozljivke, ki je ne bi videla…Zato me redko kakšna pretrese tako, da me je vsaj malo strah;)) Čim ima film v naslovu besedo masaker, že vem, da mi bo smešen in ne grozen. Najboljše, kar sem jih videla, so:
– Šesti čut (krvi ni, je pa spooooky do konca),
– Los sin nombre (Neimenovani) – đizs, ti Španci pa znajo nagnat strah v kosti,
– El Orfanato (Sirotišnica) – brrrr, tud španski,
– Darkness, tudi režiral Jaume Balaguero (kot Neimenovane), a govorijo angleško v filmu,
– Psiho (itak),
– Mist (nova od Stephena Kinga),
– Fragile (Fragiles,režiral spet Jaume Balaguero,
igra Calista Flockhart – bivša Ally McBeal in je odlična v grozljivki!),
– Carrie,
– The Cell (z J.Lopez),
– The gathering (z nekaj biblijske tematike, igra Christina Ricci),
– Gothika (odlična Halle Berry),
– Nightwatch (remake Nattevagten, Nočni čuvaj; dogaja se v mrtvašnici, igra Ewan McGregor),
– The others (Nicole Kidman)
– Grudge (po japonskem originalu, za ljubitelje Kroga, igra Sarah Michelle Gellar),
– The hills have eyes,
– Hostel (ni švoh),
– Identity,
– 30 days of night (vampirska tematika, ampak res odličen in od vseh še najmanj za lase privlečen;)),
– White noise (Michael Keaton – tematika posmrtnega življenja),
– 28 days later,
– The 4th floor (Juliette Lewis)
Pa 100% je še kakšen, pa mi zdajle ne kapne…
Ja tale je huda, sm jo glih včeri gledla…zvečer…sama…
na pol filma sm zvok ugasnla kr je blo čist prehudo, me je blo kr pošten strah… no sam k sm bla preveč firbčna da bi ugasnla sm sam zvok izklopla pa se je dal gledat 😉
sam konc je pa čiiiiiiiist mim, kr neki 😛
Krog mi je tut bil hud ja, še tut ob drugem in tretjem gledanju 🙂
BOm se še kacga spomnla 😉
Ena izmed boljših zadnje čase.. http://www.youtube.com/watch?v=trL-n4PzcIk
poglej http://www.horror.com