Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija AKUSTIKA V DVORANI STOŽICE

AKUSTIKA V DVORANI STOŽICE

Rad bi odprl temo, vezano na koncerte in akustiko v dvorani Stožice.
Zanima me kaj mislite v zvezi s tem.
Jaz sem zelo nezadovoljen z tamkajšnjo akustiko.
Na koncert se gre zato, da glasbo, ki ti je všeč- ali pa tudi ne, občutiš z adrenalinskimi šoki.

Ne čudim se, da so prodali premalo vstopnic za aprilski koncert Gipsi Kingsov-
tudi decembrskem koncertu je bila dvorana le malo več kot polovico polna.
Sedaj so odpadli iz istega razloga še Scorpionsi.
Ne vem, kdaj bo prirediteljem jasno, zakaj koncerti odpadajo- da nekaj le ni v redu.
Moram reči, da je dvorana Tivoli veliko boljša, da ne omenjam Križank.

Kaj pa v zvezi s tem mislite vi?

Dvorana Tivoli je glede akustike prava katastrofa, ker ima veliko preveč odmeva. Stožice so bistveno boljše, nisem pa bil še na nobenem bolj subtilnem koncertu v Stožicah. Zanimivo bi bilo iti na Saro Brightman, tam se bo dalo ugotoviti resnično akustično vrednost dvorane.

Koncerti ne odpadajo zaradi problema akustike ampak zato, ker niso dovolj promovirani, ker ni kupne moči in ker so out: kdo danes še posluša Gipsy Kingse? to je zgodba izpred dvajsetih let in muska na katero se žura, ni pa to koncert, za katerega bi plačal 40 EUR (na pamet govorim, ne vem koliko je bila karta). Tudi Scorpionsi niso ravno aktualni, stara šara, dovolj nostalgikov pa ni, ki bi si lahko privoščili obisk tega koncerta …
Ko gre za aktualne glasbenike je dvorana polna. Pri Ramazottiju ali Zuccheru ni nikogar motila akustika. Bocelli je pred letom dni razprodal Stožice in tudi letos jih bo, o tem sem prepričan, pa so ljudje, ki poslušajo Bocellija večinoma bolj zbirčni glede kvalitete zvoka kot tisti, ki poslušajo Scorpionse ali Gipsy Kingse …

------------------------------------------------- [url=http://gresak.net]Gresak.net[/url] [url=http://pesem.si]Pesem.si[/url]

Sem bil v Stožicah na Big foot mami. Ali je hala prevelika ali je napačno naštelana. Ampak zvok je preveč oddaljen, kot da spremljam koncet iz druzga konca mesta. Dokler sound pride do mene, me že mine. Kino Šiška ima super sound, cvetličarna tudi. Verjetno zato ker sta hale manjše.

New Report

Close