Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Film tedna včeraj na SLO

Film tedna včeraj na SLO

Je kdo gledal včeraj film tedna? Zgodba sicer zanimiva, ampak toliko lauposov ko jih je bilo pa v tem filmu ne vem če sem že kje videla.

Gledala danes ponovitev, cel film je ena sama simbolika in dolgčas, še dobro, da imam dva ekrana v službi, da nisem vrgla stran 90 delovnih minut.

Kaj pomeni to “lauposov” “lauposi” ?

Jaz sem opazila da ko je že padla v neurje, še vedno jader ni spustila.
Pa o jadrnicah nimam pojma, ampak to mi je bilo pa res čudno.

Film je bil tolk počasen in sem šla vmes perilo pobrat iz pralnega stroja, in evo, ravno takrat dogajanje na polno.
Torej, javila je, da se njena jadrnica potaplja, vse je izklopila, potem se je pa spustila nekam dol … ko sem prišla nazaj, je bila zavita kot muslimanka. Je naredila luknjo v trup, da je res potopila jadrnico?

Na začetku neurja je pa tako, da včasih piha močan veter, vendar v stalno smer, sicer v sunkih, vendar se da jadrat. Je pa to zelo riskantno, ker ko se nevihta res razbohoti, potem zelo težko spustiš jadra oziroma se lahko res znajdeš v precejšnji frki. Tukaj v filmu je tudi mene malo presenetilo, sploh na res odprtem oceanu, da si tako na izi.

Film je bil tolk počasen in sem šla vmes perilo pobrat iz pralnega stroja, in evo, ravno takrat dogajanje na polno.
Torej, javila je, da se njena jadrnica potaplja, vse je izklopila, potem se je pa spustila nekam dol … ko sem prišla nazaj, je bila zavita kot muslimanka. Je naredila luknjo v trup, da je res potopila jadrnico?

Na začetku neurja je pa tako, da včasih piha močan veter, vendar v stalno smer, sicer v sunkih, vendar se da jadrat. Je pa to zelo riskantno, ker ko se nevihta res razbohoti, potem zelo težko spustiš jadra oziroma se lahko res znajdeš v precejšnji frki. Tukaj v filmu je tudi mene malo presenetilo, sploh na res odprtem oceanu, da si tako na izi.

Kaj ima sredi nevihte po palubi skakat nimam pojma. Jadra se sname prej, vse ostalo se zrihta prej. In sredi največje frke gre ona jest????

In ja tudi jaz sem opazila kikse: pojavljali sta se dve različni jadrnici. Ena je imela eno okno več kot druga. Ena je imela lojtrco zadaj druga ne……mene take podrobnosti zmotijo in filma sploh ne morem resno jemat.

Je pa zanimivo, da se vsi spravljajo le na detaile, o sami temi pa raje nič :-).
Nihče noče (ne upa?) zapisati “Naj bi jih pustila pocrkati! ” ????

Evo mene.
Film zaradi filma. Ker – politically correct.
Ne ravno pocrkati, to je grdo napisano.
Pa da vidim v resničnem življenju, kako se ženska sama približa barkači, polni migrantov. In da vidim, kako bi se v resničnem življenju potniki barkače obnašali do nje.
Nisem pa videla konca. Potone skupaj z jadrnico? Jebat ga, naravna selekcija. Kaj preveč optimistična se mi tako ali tako ni zdela.

Če bi bila na njenem mestu, bi obalni straži prijavila tisto barko, ki se je pokvarila in bi tudi javila, naj hitro pridejo, ker so ljudje v vodi – ampak potem bi šla naprej svojo pot. Kaj lahko 1 ženska pomaga tolikim migrantom (najbrž večina moških)? Ne more jih rešiti, lahko pa bi sama ostala brez glave, če bi šla preblizu njim.

Jaz jim ne bi zaupala. Na žalost.

Imaš še eno enako temo; tudi tam je nekaj malega komentarjev https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11231232&p=13666677#p13666677

Pocrkat je grda beseda, crkne zvat, bolj primerni je umreti…tako da ja…glup film za gluperde…evrpoa je civilizirana z zakoni in vsak ki potrebuje pomoc jo bo dobil po zaloniti poti samo vam bumvarjem to dotajcit jw misija nemogoce…in potem snemajo debilne filme da trkajo butcem na vest…

resnice/resnic, so pač lapsusi.
Film je bil namig, ki ga vsakdo noče razumeti!

Izrazito antipatičen lik je bil tisti smrkavec, ki ga je rešila iz vode. Skoraj si je rit izpahnila, da ga je potegnila ven in oživila, ko je prišel k moči, je pa začel težit, da je treba vse rešit, da nič ne naredi, potem jo je pa še z barke brcnil. In zakaj potem ni šel on nazaj reševat, ko je že prevzel oblast nad barko in zagnal motor? Ker se je usral odgovornosti in odločitev. Celo življenje navajen samo zahtevat in si domišljat, kaj vse bi moral dobit, kaj bi mu morali drugi nudit, kako bi morali belci ukrepat, ko se je sam znašel v vlogi belca na plovilu, s katerim bi šel lahko pomagat, se je pa ravno tako potuhnil. Nič bolje in drugače ni ravnal od obalne straže.

gledala nekje do tam ko je mulca potegnila iz vode, ze prej me je pocasi minevalo ko je tiste svoje flase z vodo metala na kup.
Kar precej za lase privleceno vse skup.

Pa ga nebi niti gledala ce me nebi moj klical naj pridem gledat.( sem mu ravno popoldan predlagala da naj grejo v k*** boni pa nase precenjene luknje , da greva raje jadrat v grcijo . 😆)
Nemski filmi in migrantska tematika… so navadna propaganda. Kolk so oni humani pa dobri in oh in sploh.
Ce bi bila baba res svabica, bi strogo ubogala navodila obalne straze. Ce bi bili okoli nje se drugi ki ne bi ubogali bi jih se zaspecala, in vzgajala kako so pravila zato da ubogamo.
Sem imela izkusenj z njimi 🙄. Strogo po pravilih.

Niso vsi Nemci enake mentalitete – morda je bila z vzhoda. Ostiji drugače gledajo na stvari kot zahodni Nemci. Je enkrat pravil en švaba o teh razlikah med njimi: medtem ko je zahodni Nemec ves hvaležen delodajalcu, ko dobi službo, da se lahko izkaže, gre vzhodni na šiht s pomislekom, koliko hrbtenice bo spet pustil na delu za gospodarja. Četrtina Nemcev je 45 let živela z marksizmom in drugače dojema “ordnung und disziplin”.

Niso vsi Nemci enake mentalitete – morda je bila z vzhoda. Ostiji drugače gledajo na stvari kot zahodni Nemci. Je enkrat pravil en švaba o teh razlikah med njimi: medtem ko je zahodni Nemec ves hvaležen delodajalcu, ko dobi službo, da se lahko izkaže, gre vzhodni na šiht s pomislekom, koliko hrbtenice bo spet pustil na delu za gospodarja. Četrtina Nemcev je 45 let živela z marksizmom in drugače dojema “ordnung und disziplin”.
[/quote]

kar sem jih srecala na jadranju so kar vsi bili “ordnung”
Tudi kaksne nesebicne pomoci ni bilo od njih. Iz izkusenj povem. Smo sidrali v enem zalivu. In sta se privlekli dve jadrnici anglezev , za moje pojme niti niso bili nekaj extremno glasni. Malce bolj naglas so govorili. Taprvi so se dojciji bunili in prepirali. Naslednje jutro jim je jadrnico obrnilo ker so malo ” slabo” zasidrali.
Vsi okoli so jim pomagali tudi Italjani.( katere imam ta bolj sebicne, svabeki ne. Neke moralne nasvete in litanije jim je predaval.
Se pa radi delajo lepe in peopls- persone ja.

Sem gledala ta film in obenem še nekaj na računalniku, tako počasno je bilo dogajanje, da se je to dalo. Pred ogledom si nisem prebrala nič o tem filmu, videla sem samo reklamo, ko je ženska govorila po radiu s tistim z druge ladje. Mislila sem, da je film o plovbi z jadrnico. Če bi vedela, da je o migrantih, se sploh ne bi lotila. Zanima me, kdo šopa te ljudi v Afriki z lažmi, da se v Evropi cedita med in mleko, da potem takole tvegajo svoja in življenja svojih otrok. Ta fant, ki ga je ženska zvlekla iz vode … takole ji je pokazal hvaležnost: vrgel jo je z jadrnice, vrgel v vodo rešilni jopič, zmetal v morje plastenke s pitno vodo, … taki so, tako mentaliteto imajo.

Film je bil seveda malo umetniško prikazan in ne kaže ravno mentalitete. Tudi veliko simbolike je bilo v njem. Ni se mi dalo gledat celega, ker je bil res počasen. Ampak recimo. Fant porine žensko v morje in se odpelje malo naprej – pokaže ji, kako je če ostaneš sam brez vsega sredi morja. Fant meče plastenke z vodo v morje in izgovarja imena – škoda plastenk z vodo, škoda življenj.
Ženska kliče na pomoč ladje, obalno stražo – polasti se je obup, da nič ne more spremeniti. Zato zaigra potop jadrnice. Sledi zadnji prizor, ko se slišijo drugi klici na pomoč – take klice dobiva obalna straža non stop, ni bil to edini primer. V bistvu gre za začaran krog, kjer ni rešitve, vse dokler bodo migrantje. Ti pa so še zavedeni, da prihajajo v pravljico, kjer bo za njih poskrbljeno. Izraz ženske na obrazu kaže na neko apatičnost? Kaj sploh lahko narediš? Pustiš, da se uničijo sami, skušaš pomagat parim, ker vsem itak ne moreš?

pred casom sem gledala nek italjanski film. Na temo migrantov. O nekem ne vem iz kje tocno subsaharc uglavnem. Prisel v Italijo, da bo on zasluzil bajne novce naredil hiso itd …v afriki seveda
In potem obiral neke pomarance, kao ful deloven tralala, in na koncu sezone vprasal tistega Italjana ce mu preskrbi delovno vizo in mu je ni. Potem se je pa pridruzil grupi huliganov in so razbijali in kurili …

Nauk filma ? Vsi drugi so jim krivi…oni so imeli namen.. samo ce jim drugi ne dajo potem je opravicljivo da se dela peezdarija.

Ne zdi se mi smiselno pokazati nekomu, ki ti je rešil življenje in je očitno empatičen do nekoga, ki ostane sredi morja brez vsega, kako je to v resnici. Njej je bilo očitno mar! Pomagala mu je, on pa … Mah. In plastenke z vodo. Pitna voda, ki jo potrebuješ, če si dalj časa na jadrnici. Ne, treba jo je v vodo zmetat … Očitno je nekomu v interesu, da ti migranti na ladjah poskušajo pripluti v Evropo. Dobijo plačilo za to. Kdo so ti ljudje? Ki na ta račun služijo?

Kako nam je primerno posploševati :-). Oni so pa taki in taki. Že v tej temi je tega kar nekaj. Ena zgoraj je opisala, Nemce, italjane, Angeže, tu nekdo opiše vse Afričae, za naše “cigane” je tako ali tako jasno, pa južnjaki, pa seveda “musliči”, pa …
No, ja seveda, Slovenci so še kar O.K. ampal seveda so tudi med nami “komunajzarji”, ša “belčki” pa …..
;enda so to naši možgani. Da si poenostavijo delo pač “prevedejo”celotno skupino (ne glede na množičnost) pač v neke stereotipe.
Kakorkoli – morda bi se kdaj pozanimal od kod hrana, ki jo ješ!
Če je uvoz iz Španije, so jo verjetno obdelovali Maročani (ali pa kaki drugi “musliči”), če je iz Italije, so jo verjetno pridelali migranti, tudi ma grških njivah sem med delom videl v glavnem migrante – “gazda” je le preverjal njihovo delo.
In pri nas, v sloveniji: “Romuni, Moldavci ….” Nas Slovence, tako dorosrčne, pridne in poštene boš tam srečal redkokdaj.

Pa še o filmu. Res je prikazal marsikaj, dal o marsičem za misliti,
So me pa “zabavali” komentarji v smislu: “‘Pocrkati’ je res grdo rečeno, ‘umreti’ je bistveno bolje”. Torej barva besed je pomembna, dejstva za temi besedami ne toliko.
In ja, film prikaže tudi drugo plat: “Tega je ogromno, ti klici si sledijo en za drugim” In tudi res, če bi jih sproti pobirali bi s tem le dali pogum čakajočim, češ: “Le da izplujemo, pa nam bodo pomagali in bomo v bistvu na cilju”.
A kaj bi o čem takem razmišljali – bolje ugasniti TV predno nas take teme “zamorijo”

Ne zdi se mi smiselno pokazati nekomu, ki ti je rešil življenje in je očitno empatičen do nekoga, ki ostane sredi morja brez vsega, kako je to v resnici. Njej je bilo očitno mar! Pomagala mu je, on pa … Mah. In plastenke z vodo. Pitna voda, ki jo potrebuješ, če si dalj časa na jadrnici. Ne, treba jo je v vodo zmetat … Očitno je nekomu v interesu, da ti migranti na ladjah poskušajo pripluti v Evropo. Dobijo plačilo za to. Kdo so ti ljudje? Ki na ta račun služijo?
[/quote]

“Očitno je nekomu v interesu, da ti migranti na ladjah poskušajo pripluti v Evropo”
Mislim da napačno razmišljaš. Pač gledaš le sebe. Evropa. Ne, ni jim cilj Evropa. Cilj jim je boljše življenje. Nekateri si želijo v Avstralijo, drugi v Ameriko, Evropa je pa pač večini teh “iskalcev” pač edina dostopna (pač fizična bližina).
Pa pomisli 100, 150 let nazaj? Komu je bilo v interesu da se Evropejci selijo v Ameriko? Kdo jim je plačeval za to?
Bilo je v interesu tistim, ki so videli tam “Indiji koromandijo”. Pač so prodali vse, kar so imeli, se zadolžili in odpluli. In te migracije so stare kot človeštvo, celo več. Tudi živali se namreč selijo – se podnebje spremeni, iščejo ugodnejše razmere.
Tako da, povsem naravno, brez potrebe vpletati ne vem kake “teorije zarote” in razne “Sorose”.

“Očitno je nekomu v interesu, da ti migranti na ladjah poskušajo pripluti v Evropo”
Mislim da napačno razmišljaš. Pač gledaš le sebe. Evropa. Ne, ni jim cilj Evropa. Cilj jim je boljše življenje. Nekateri si želijo v Avstralijo, drugi v Ameriko, Evropa je pa pač večini teh “iskalcev” pač edina dostopna (pač fizična bližina).
Pa pomisli 100, 150 let nazaj? Komu je bilo v interesu da se Evropejci selijo v Ameriko? Kdo jim je plačeval za to?
Bilo je v interesu tistim, ki so videli tam “Indiji koromandijo”. Pač so prodali vse, kar so imeli, se zadolžili in odpluli. In te migracije so stare kot človeštvo, celo več. Tudi živali se namreč selijo – se podnebje spremeni, iščejo ugodnejše razmere.
Tako da, povsem naravno, brez potrebe vpletati ne vem kake “teorije zarote” in razne “Sorose”.
[/quote]

Mislim, da Evropejci, ki so vse prodali in šli v Ameriko, niso tja pripluli nezakonito, kar na slepo. So šli kar lepo na ladje, kupili so vozovnice. Imeli so dokumente. To je bistvena razlika. Niso plačali nekomu, da jih ilegalno spravi čez ocean. In ja, ZDA je imela interes, našlo se je delo za vse, bile so kapacitete. Potrebovali so delovno silo.

Kako nam je primerno posploševati :-). Oni so pa taki in taki. Že v tej temi je tega kar nekaj. Ena zgoraj je opisala, Nemce, italjane, Angeže, tu nekdo opiše vse Afričae, za naše “cigane” je tako ali tako jasno, pa južnjaki, pa seveda “musliči”, pa …
No, ja seveda, Slovenci so še kar O.K. ampal seveda so tudi med nami “komunajzarji”, ša “belčki” pa …..
;enda so to naši možgani. Da si poenostavijo delo pač “prevedejo”celotno skupino (ne glede na množičnost) pač v neke stereotipe.
Kakorkoli – morda bi se kdaj pozanimal od kod hrana, ki jo ješ!
Če je uvoz iz Španije, so jo verjetno obdelovali Maročani (ali pa kaki drugi “musliči”), če je iz Italije, so jo verjetno pridelali migranti, tudi ma grških njivah sem med delom videl v glavnem migrante – “gazda” je le preverjal njihovo delo.
In pri nas, v sloveniji: “Romuni, Moldavci ….” Nas Slovence, tako dorosrčne, pridne in poštene boš tam srečal redkokdaj.

Pa še o filmu. Res je prikazal marsikaj, dal o marsičem za misliti,
So me pa “zabavali” komentarji v smislu: “‘Pocrkati’ je res grdo rečeno, ‘umreti’ je bistveno bolje”. Torej barva besed je pomembna, dejstva za temi besedami ne toliko.
In ja, film prikaže tudi drugo plat: “Tega je ogromno, ti klici si sledijo en za drugim” In tudi res, če bi jih sproti pobirali bi s tem le dali pogum čakajočim, češ: “Le da izplujemo, pa nam bodo pomagali in bomo v bistvu na cilju”.
A kaj bi o čem takem razmišljali – bolje ugasniti TV predno nas take teme “zamorijo”
[/quote]

Bi ti rekel: Moja mama je crknila lani februarja?

New Report

Close