Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Marmi!!!

Marmi!!!

katere karte uporabljaš? Meni osebno so zelo všeč Crowlijeve(ne znam prav napisat), kar pritegnile so me, in kupila sem jih preden sem sploh kaj prebrala o tarotu.
Zanima me tudi, kako ločiš miselne projekcije(strahove, bojazni) od dejanskega sporočila kart, ker meni kaže vedno to, česar se bojim. Ko pogledam kaj za druge ljudi, pa mi kaže kaj bolj realnega.

Lep dan!

OJ!
Uporabljam Osho Zen Tarot in Adrian Tarot ( 2 različna kompleta za različne priložnosti).

Vedno ti kaže to, česar se bojiš? Ne razumem čisto, kako si mislila, da ti kaže vedno tisto, česar se bojiš. Karte te verjetno opozarjajo, da razčistiš s tistimi strahovi, ker verjetno preveč vplivajo nate in te onemogočajo na več področjih (če vlečeš karte, ki označujejo določene strahove). Življenje je pač en velik sistem; če na čustvenem področju nekaj ne štima, potem ponavadi ne štima tudi na drugih področjih…
Posebej bodi pozorna, če se npr. ena karta pojavlja večkrat in jo pogosto vlečeš. Če imaš knjigo k tvojemu kompletu (Alister Crowley, ne?), boš v njej našla tudi načine, kako se lotiti teh strahov (knjigo “tvojega” kompleta rada uporabljam tudi sama).

Iz lastnih izkušenj ti lahko zagotovim, da nobena karta ne nosi izrazito negativnega pomena, vse je odvisno tudi od tvojega gledišča. Pri “branju” kart se vedno najprej vprašaj, kakšne občutke ti vzbuja določena karta, na kaj ali koga te spominja, šele nato preberi “uradno” razlago karte. Zelo pomembno je tudi, kako postavljaš vprašanja – uporabljaš klasične postavitve?

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, če pa česa nisem prav razumela, me kar podrezaj, velja?

Obilo užitkov ob tarotu in lep dan ti želim.

Hvala Marmi!

Ampak mislim da ni catch v tem, da vidiš le lastne strahove. Pri drugih vidim možne rešitve, pri sebi ne, ker je vedno v tistem najslabšem scenariju(ki se ga bojim). Način rešitve? Veš, ravno to pogrešam. Karte naj bi svetovale.

In še tole: Ali ni bil Crowley nekako uvrščen med tiste, ki so se ukvarjali tudi s črno magijo? No, to sem zasledila kasneje, pa me zanima tvoje mnenje.

In tudi to, da nerada vsakokrat vlačim knjigo na plano. Pogledam, asociiram, kar vidim, vidim in to imam najraje.
Če pa lahko komentiram Crowlijevo umetnost- lepših kart še nisem videla.

In Marmi, ali pogledaš kaj tudi za druge?

Lep dan!

Živjo! Ali bi katera meni kaj v karte pogledala? Imam ene par zoprnih
stvari, ki jih nikakor ne razumem, zato tudi ne morem nič spremeniti.

lp, Lili

Čveka, jaz sem bila domenjena prejšnji teden z eno, ki ni nič vedela o meni, pa me je prebrala kot bi me poznala že celo življenje. Sigurno ni mogla nič vedeti, jaz pa tudi nisem nič povedala.

Je zelo pozitivna oseba in kogarkoli, ki je imel stik z njo, sem vprašala, je bilo res tako kot je rekla. Še se ji javljajo in ona je z veseljem na voljo. Tudi sama sem jo že poklicala.
Ne vem od kje si, javi se če te več zanima.

LP,
Maja

Rekla bi, da je sebi najtežje “brati” karte, saj si človek blazno omejen in ne vidiš stvari, ki jih pri drugih brez problema zaznaš. Ne vem, kako bi bil lahko iz branja razviden najslabši scenarij, saj je celotna filozofija tarot kart ta, da ni slabih rešitev – so le primernejše ali pa manj primerne.

Seveda pogledam kaj tudi za druge, a v njihovi navzočnosti. Če njih ni, lahko raziskujem le moj odnos do tega človeka in najin odnos, ni pa priporočljivo spraševati nekaj čisto osebnega o tem človeku – najdlje, kamor lahko greš je vprašanje o njegovem/njenem odnosu do tebe. Sicer so lahko odgovori preveč pogojeni s tvojim videnjem zadeve, s tvojo resnico. Drugače pa me prijatelji pogosto prosijo za vpogled v tarot in priznam, da je 100x lažje opravilo, kot brati sebi.

Če vlečeš karto, ki ima zate “slab” prizvok, te morda opozarja, da to razčistiš ali pa da te to omejuje. Vsaka karta nosi s seboj tudi svetovalno plat, sploh pri tvojem kompletu. Če npr. pri vprašanju o svojem partnerstvu vlečem XIII. SMRT, se lahko ustrašim, da bo vse skupaj med nama “umrlo”, lahko pa to razumem kot smrt nekega aspekta v odnosu (npr. ljubosumja) in s tem rojstvo novega (npr. zaupanja). Smrt ima slabšalen prizvok, s seboj pa nosi tudi rojstvo novega, pomik na višjo raven zavesti. Verjetno to ni tisto, kar te muči. Morda bi morala videti celotno situacijo – vprašanje, postavitev in izvlečene karte, da bi ti lažje pomagala.

Kot sem že napisala, je pomembno, kako zastavimo vprašanja. Vprašaj čisto preprosto, če želiš nasvet: na kaj moram biti pozorna na področju npr. ljubezni ali kako razrešiti nastalo situacijo v službi. Če ti neka karta ne bo jasna, lahko vlečeš še eno – doplonilno, za jasnejši uvid. Poslušaj intuicijo, ki je pri tem delu še posebej pomembna. Meni včasih šele po nekaj dnevih postane jasno, na kaj je napeljevala določena karta.

Maaaaa, sem ti zatežila. Oprosti za moje razglabljanje, rada bi pomagala, pa me zanese.

Ja, sem brala, da naj bi bil Crowley pristaš črne magije. To je odraz strahu ljudi pred temi zadevami, stvar tiste miselnosti, ki vse, kar ne pozna, strpa v črno magijo (jaz sem tudi bila satanistka, ko sem šla čez žerjavico!). Tarot karte združujejo vse religije/ vere in niti na enem mestu ni karkoli negativnega. Seveda pa to ni pogodu konzervativnemu delu ljudi, ki priznavajo le tisto, kar sami verjamejo, lastno religijo, ostalih stvari pa se bojijo. Nepoznavanje je prvi pogoj za strah.

Zdaj pa res dovolj nabijanja….

sem iz LJ

>OK punce, gremo spet o sexu…

Hvala Marmi še enkrat. Vse to vem, toda najbrž bo najbolj držalo, da sebi gledat je najtežje. Saj pravim, za druge ni problema, pri meni pa ne pomaga nobena dodatna karta…sk

Hvala Marmi še enkrat. Vse to vem, toda najbrž bo najbolj držalo, da sebi gledat je najtežje. Saj pravim, za druge ni problema, pri meni pa ne pomaga nobena dodatna karta…skratka ne gre.

:))

o.k. pri sexu pa nimam težav – hvalabogu!

Čveka se ti javim jutri. Ta gospa je pa iz okolice Ljubljane- 30 km. Ti bom dala moj mobi pa se slišiva.

Lep pozdrav. Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close