Mož-nadaljevanje
Hmm… morda sem premalo natančno opredelila, kaj sem hotela. Nekatere ste prav lahkotno priznale, da je mož vaša lastnina. Kot, da s tem ni nič narobe in edino pravilno. In kot vzrok navedle zodiakovo znamenje. HALLO!!!
Se je pa razvila zanimiva debata z naslovom Silvestovanje, kjer bi, razen redkih izjem, vse prepovedale možu prespati drugje. Da se prav razumemo, tudi sama bi imela pomisleke, vendar mu ne bi PREPOVEDALA, ali celo kaj vrgla v glavo. Če ne razume, da me to moti, da s tem nisem zadovoljna, celo malo ljubosumna in če bi kljub temu vztrajal, pomeni, da mu je strašno malo mar zame in, kaj za vraga potem sploh delam z njim???
Sploh pa pod raznimi pretvezami hoditi z njim na zabave, da preprečim morebitni skok čez plot?? Saj ne morem biti ves čas z njim. Ga odvrniti od tega z raznimi igricami, nepravimi vzroki… Vzrok je tu le eden: ni mi všeč, me skrbi, sem ljubosumna in mi že sama misel na to povzroča tesnobo.
Odločitev pa je popolnoma njegova.
Ali ne?
P.s. Za Mojco, če bi tvoj mož hotel skočiti čez plot, mu ni treba čakat ravno novoletni žur.
Če bi bila jaz na Mojcinem mestu ne bi pustila moža, da kar takole prespi nekje. Pa ne zaradi nevarnosti, da bi skočil čez plot, ker to lahko naredi, če že ima namen kadarkoli. Treba se je zavedeti da se je treba s poroko tudi kaki razvadi odpovedati. Ker drugače ne bo ostalo samo pri silvestrovanju, ampak bo zopet kmalu kak rojstni dan, pa dan žena, pa rojstvo otroka in kup drugih izgovorov za pohajkovanje, pozno prihajanje domov, ali celo prenočitev. Pa ne mislim s tem, da se mora odpovedati druženju s svojimi prijatelji, sodelavci itd… Ampak druženje s pravo mero.
Ko si poročen, nisi več samski in tega se je treba zavedat.
Punce , partnerjem je nemogoče kaj prepovedati. Nič ne bo pomagalo. Če je nagnjen k varanju, bo varal, pa tudi , če te ima rad. Če ni tak, se mu lahko kakšna nastavi, pa tega ne bo naredil. Vse je odvisno od človeka. Včasih bi za katerega dala roko v ogenj, kako je pošten možakar. Potem pa zvem, kakšen ” živc ” je. Nadzorovanje nič ne pomaga, vse lahko samo poslabša. Preveč prilik je …
Mislim, da je boljše, da se čim manj obremenjujemo s tem in partnerjem zaupamo.
Če imaš nekoga rad, mu daj vso svobodo….če je tvoj , se vrne…
Susan, HALLO!
Ja sem bikica in sem posestniška – priznam. In bila sem taka
še preden sem vedela kakšno je moje astro-znamenje.
In kot tako (tudi trmasto povrhu) me pozna mož od prvega dne in
ni imel nikoli (no ja, ko se razvije kakšen prepir, bi bil verjetno bolj
zadovoljen s kako ribico) nič proti. Midva se po tej plati TOTALNO
DOPOLNJUJEVA. In živiva eden z drugim in eden za drugega!
Je bil pa ravno on tisti, ki je v prvih letih zakona, ko sem jaz ostajala
z otroci doma, hodil na sindikalne izlete, novoletne zabave …
Prilika dela tatu – hvalabogu ne iz mojega moža.
Zato Susan, HALLO ;))) z mojo posesivnostjo ni nič narobe, NIKOLI
pa nisem trdila, da je edina pravilna!
Vsakemu svoje!
Menim, da ne gre za to, da bi moškemu karkoli prepovedale. Meni se zdi smešno, da bi možu prepovedala prespati pri drugi ali mu prepovedala varati me. Imam pa pravico tako kot on povedati mu, če mi nekaj ni prav. Če bi kljub temu, da je meni hudo, ker bo prespal pri sodelavki to tudi naredil, bi se pač vprašala, če je to res partner, ki si ga želim ob sebi. Mene bi to prizadelo. Kateri drugi pa se to ne zdi nič čudnega. Nekatere se pustijo tudi pretepati celo življenje in so užaljene, če jim rečeš, da to ni prav. Nekatere ženske se tako bojijo za partnerje, da jim v imenu nekakšne osebne svobode požegnajo vse od varanja, pijančevanja, neodgovornosti in kar je še takšnega. Prepovedati pa odralsemu človeku ne moreš ničesar, zato je smešno govoriti o prepovedi.
Kriza. Komaj sedaj sem prebrala Silvestrovanje, tiste druge teme v zvezi z zodiakom pa nisem našla….kakorkoli, čist noro, res, da kdo partnerju ne bi dovolil prespati pri kolegih ali še kaj hujšega, npr, iti samemu z družbo na morje…..meni se to zdi popolnoma nesprejemljivo, saj individuum mora ohranti lasten jaz, tudi nekaj zasebnosti, svobodo, pravco do odločitve o sebi, integriteto…..tudi, če si z nekom poročen, nisi priklenjen nanj, po moje vsaj. Sploh pa, z nekom, kateremu 100% ne zaupam se sploh ne bi poročila, tako da….
ld; N.
Forum je zaprt za komentiranje.