starost mater
Zanima me, koliko ste bile stare, ko ste imele prvega otroka in koliko, ko ste imele zadnjega. Pa še me zanima, če poznate kakšno mamo, ki je imela otroka že zelo v letih (koliko let je imela)? Najlepše se zahvaljujem za odgovore.
Ciao. Kako misliš zelo v letih? Osebno sem imela pri 30-ih, imam pa kolegico ki je imela lani prvega otroka, pri 42.
Prvega sem imelas pri dvajsetih,drugega in zadnjega pa pri dvaindvajsetih.
Če bi bilo po moje, bi imela prvega otročka pri 28-ih. Stara bom 33 in ga še vedno ni. Pred 28. letom smo v življenju vse planirali (služba, poroka, …). No, pri otročku smo se pa čisto zaplanirali. Najprej smo odlašali, zdaj ga pa čaaaakamo in ga ni in ni. Če razmišljaš o otročku, samo gasa. Nič kalkulacij! Lahko se ti vse obrne na glavo – kot se je nama in še ogromno parom, ki se srečujemo v čakalnici oddelka IVF.
Prvega pri 18, za zadnjega pa ne vem 😉
Prvi pri 24, zadnji pri ? Predvidevam, da bosta še dva. Čez kako leto, dve, tri…?
Prvi pri 27, drugi in zadnji pri 29 :-(.
Sorodnica 29, 33,39,40.
Predvidevam, da imas se cas, toda vcasih ni dobro cakati predolgo. Jaz sem vedno govorila, da bom imela tri. Pa imam po sreci samo dva.
Prvi pri 24, drugi pri 33. Razlika se mi zdi prav dobra, ker starejši ne kaže nobenega ljubosumja in je komaj čakal na bratca.
zaenkrat imava samo enega – stara sem bila pa 25 pa pol.
Rodila sem pri 26. Zdaj sem 27.
Moja mami je pri 19, 21, 24, 42.
24,26
joj joj…mislm sej to je odločitev vsake posameznice ampak jst zase vem da sm še čist preveč divja in da ne bi znala za otroka skrbet pri 20ih.In si sploh ne predstavljam kako nekatere lahko rodijo tako kmalu.Jaz se bom morala verjetno kar prisiliti,da bom mela otroka saj me verjetno ne bo nikoli “pičilo”.Ne morem verjet…ravno ta teden mi je ena “kolegica” dejala da s fantom sicer nič ne načrtujeta ampak,če zanosita da bosta imela otroka.Stara je 20.Nima še dokončane šole,nima službe.Fino…Ne da bi preveč kritizirala ampak se mi zdi,da se nekatere totalno prezgodaj odločijo za naraščaj.
Prvi pri 23ih-malček prehitro, če zdaj pomislim,
drugi(zadnji) pa pri 30.ih, hja malo te fizična pripravljenost mine pri nočnem vstajanju, sem pa bolj umirjena in pozitivna. Po 35.letu pa ne bi več imela RAZEN če bi prej ne imela otrok in bi imela težave z zanositvijo.
Vse ki čakate otročka, naj vam bo želja uslišana v letu, ki prihaja!!!! In če je tako zelo zaželjen, je otrok po mojem zelooo srečen, saj ima potrebno ljubezen. Mislim vsaj tako. Izjeme so povsod.
LP
Tudi jaz pravim – ne preveč planirat pri otrocih.
Sem mislila, da bom imela prvega pri 25-ih, pa sem se morala najprej 4 leta zdravit, da sem s težavo donosila prvega pri 29-ih, nato sem spet potrebovala zdravljenje, pa sem pr 31-ih rodila drugega in pri 34-ih tretjega (to je bila moja 6.nosečnost, vmes spontani splavi), ki je takoj po rojstvu poreboval operacijo in zdravljenje (ki sicer ni bilo povezano z mojimi težavami). Po vseh težavah mi je primanjkovalo malo energije za vse skupaj.
Zato pravim – ne preveč planirat oziroma ne predolgo, se preveč hitro staramo.
Pa brez zapletov – želim vsem!
Prvega pri 25. letih, zaenkrat je edini.
Prvega pri 17 ih, drugega, verjetno zadnjega, pri 22-ih.
Prvega pri 25 in pol, drugega pa 4 dni pred 30! Danes jih imam 35 pa včasih pomislim, da bi še kakšnega. Potem pa začnem razmišljati in ugotavljam, da bom pri 50ih že malo prestara za pubertetnika. Tako smo verjetno zaključili…
Prvega pri 27 , drugega pri 30. Tudi mi smo zaključili!!!
Ja, od 14 do 50 let. Kaj narediti, pa se odloči ti. Kolikor odgovorov, toliko starosti.
Prvič (skoraj) 32, drugič malo manj kot 34, tretjič ….??
Prvega čakam pri 34. Za naprej pa še ne vem….
prvi pri 35 drugi??
28 let, prvi otrok.
Forum je zaprt za komentiranje.