štedilnik in vgradna pečica
Kupila bi rada steklokeramično ploščo s 6 kuhališči (indukcija). Pri nas se to zelo redko dobi.Katera lahko po lastnih izkušnjah priporoči proizvajalca in tip?
MImogrede v I revijah s kuhinjami vidim samo 6 kuhališč, vendar je zakon plin in ne steklokeramika.Le zakaj?
Enako vprašanje za vgradno pečico:kateri proizvajalec in tip ter na kaj je dobro biti pozoren?
Hvala vnaprej!
Mi smo kupili vse od Gorenja. Pri izbiri pečice smo upoštevali (zaradi male pupike) predvsem to, da zunanja stran stekla pri pečenju ni vroča na dotik, da se gumbi skrijejo, da jo je enostavno čistiti ter da estetsko sodi h kuhinji.
POZOR NI VSAKA STEKLOKERAMIČNA PLOŠČA ENAKA .
RAZLIKUJEMO KLASIČNO KUHALNO PLOŠČO IN INDUKCIJSKO.
Indukcijska steklokeramična plošča je čisto nekaj drugega od navadne.
Zlasti v delovanju , prenos toplote iz plošče na tekočino v loncu .Indukcijska kuhalna plošča segreje hrano v posodi hitreje kot klasična kuhalna plošča ali plin. Pri tem pa porabi bistveno manj energije.
Indukcijska kuhalna plošča deluje tako, da električno energijo spreminja v visoko frenkvenčna polja, ta pa inducira električni tok, ki greje dno posode. Posoda za kuhanje na indukcijski plošči mora vsebovati jedro ( dno) iz magnetnih materijalov. Indukcijsk plošča sama zazna posodo na svoji površini in se avtomatično vklopi. Zato pa mora biti iz magnetnega materijala. Če recimo daste gor plastično posodo ali pa navaden emajl se ne bo vključila. INDUKCIJA TUDI PREPOZNA VSEBINO POSODE NAPRIMER ČE SE OLJE PREKOMERNO SEGREJE SE AVTOMATSKO IZKLOPI ALI PA ČE VSEBINA IZHLAPI SENZOR ZAZNA PREGREVANJE IN SE AVTOMATSKO IZKLOPI. Prav ta lastnost , ki jo ima indukcija jo uvršča v najbolj varne kuhinjske aparate.
cena, cca 230.000 do 330.000 sit
znamke BOSCH,AEG
INDUKCIJSKO DOBIŠ TUDI ZA 200.000 SIT(BIG BANG,MERKUR)
Forum je zaprt za komentiranje.