Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Od brata punca je čudna

Od brata punca je čudna

Mogoče sem samo jaz čudna,samo ne vem več kako naj na to gledam.Brat je starejši od mene in ima punco,ki je drugače ok.Potrebovala pa sem neko pomoč pri angleščini in ker ona to inštruira,sem sklepala da stvar obvlada.Saj ni kaj,saj jo res,samo na koncu mi je zaračunalo dve uri.
Vam povem,da sem bila tako presenečena,da sploh nisem vedela kaj naj naredim.
A sem to samo jaz,a je to čudno? JE veliko pri nas in je nasplošno član naše družine.
Kaj pa vem mogoče samo jaz preveč pričakujem od ljudi…
malo razočarana

Ja ne vem tega ti pa res ne bi smela zaračunati – vsaj jaz ti ne bi!
Ali bi mogoče to stvar lahko kako kompenzirale??? Recim, da ti njej nudiš kar ona rabi.
Drugače pa bi ji jaz v šali rekla, da ji boš pač dolžna uslugo….
Tudi zame je čudna, sorry…
A bratu si omenila? Probaj vse obrniti na humor in sigurno boš kaj rešila!
pa srečno
LP

Hvala za lepo misel,me veseli,da samo jaz ne gledam s tega kota.Naj povem,da jo prej še nikoli za nobeno pomoč prosila.Po drugi stvari pa boljše da sem plačala,sedaj vem da imamo čiste račune.Da bi ji bila jaz dolžna uslugo se mi zdi,da bi zopet ta kratko potegnila….

Če prej ni prišlo do drugega dogovora, ni nič čudno, da ti je zaračunala. Očitno je tudi vredna svojega denarja, saj dobro zna. Verjetno ni ravno bogata, ker ti drugače ne bi računala. Tako pa ji vsak tolar pač pride prav in če inštruira tebe, se ti enako – ali pa še bolj – posveti kot drugim. In tudi plačilo je enako. Ne razumi tega kot sovražno gesto! Rajši bodi vesela, da si dobila dobro inštruktorico. Če ste kot družina, je to zelo lepo, vendar ne pričakujte, da bo vse med vami opravljeno na uslugo, ker se pač poznate. Jaz ne bi želela bremena vse družine za vratom, če bi bila kakšen pravnik – pa da bi vse zanje opravila brez plačila! Usluga je že to, da je bilo delo dobro opravljeno, tvoje znanje pa izboljšano. Lahko bi plačevala tudi nekoga, ki slabo inštruira in bi imela dilemo, ali naj ga menjaš (lahko bi bilo še slabše) ali ne.

Podpisem se pod Ireno

Jaz bi ji v nedeljo po kosilu rekla:”Tole bo pa 1500 sit.” Tudi mama se je trudila, ko je kuhala. To, da ti je računala za moje pojme ni prav!!!!! Mislim…kaj pa je preveč, je pa preveč!
LP, ina

No oblaček a se ne boš podpisal še pod ino??? Ina ne sekiraj se človek je pač samo človek in ni vrag, da bo tudi ona rabila tvojo pomoč vendar kakor vidim je bolj zvita zato ti priporočam, da greš po starem reku oko za oko zub za zub. Če se pa bo ona takrat pritožila tvojemu bratu pa samo lepo poveš kako je bilo in ne boš izpadla toži baba, ker bo sama privleka to na plan. Sej veš čez 7 let vse prov pride.

Mi se bomo mel pa še fino dokler ne bo dal administrator prste vmes.

Ja meni je to tud ful cudno. Od mojega fanta sestra je meni kot sestra in ji ne bi nikoli zaracunala,niti v sanjah. In tudi jaz sem velikokrat pri njih doma na kosilu in pac sem nekako clan druzine in tudi moj fant je pri moji druzini clan druzine…in clanom druzine se uslug pac ne zaracuna.

Oba stališča sta utemeljena, tako da ostajam neopredeljena. Sicer pa sama veš, kako je pri tem odnosu in zakaj je računala.
Če gre za dobre odnose, potem ena ura ali dve lahko opredelimo kot naklonjenost družine. Če je teh ur ogromno, pa je res krivično, da zabija čas s tabo, ko bi lahko kje drugje zaslužila. Tista s kosilom pa je za lase privlečena. Dajte no! Potem pa naj ona zaračuna mami, ko pere bratove cunje…in tako se nikoli ne konča.

Imam pa tak majhen preblisk, da ti je morda računala zaradi česa, kar si ti spregledala. Si ji ti kdaj odklonila kako uslugo?

Sama sem že doživela, da se name ni nihče spomnil tako dolgo, dokler ni kar potreboval, ali pa so mi očitali kaj, na drugi strani pa pred njihovimi pragi še zdaleč ni bilo čisto.

Glede bratovih cunj gospodična nima nič dela,ker to dela nekdo drug in ne ona.Bile so samo dve uri in ne nikoli ji nisem odklonila kakšne usluge.
Se strinjam da moraš poznati meje,ker mene ne more vsak dan dve uri zastonj inštruirati ampak to ni bilo to.
Vesela sem za vaše odgovore

Jaz tudi ne bi zaračunala moževi sestri. Konec koncev tudi ona kdaj potrebuje moje usluge.
Fantova sestra še ni cela družina.

Poznam kar nekaj frajl, ki so se švercale skozi taščina kosila, sama pa nič ponudila v zameno.

odvisno od družinskih odnosov….

ko je fantova žlahta zgruntala, da sem zdravnica so mi vsak vikend težili s svojimi boleznimi, njegova mama je pa sploh mislila, da sem ji dolžna na vsako javkanje recept napisat…

tukaj zato ni pravega odgovora..družina je zato, da si med seboj njeni čani pomagajo, ko pa se vzajemna solidarnost spremeni v splošno zajedalstvo, potem pa je treba nekje potegniti črto. Ko pa se to naredi je seveda mnogo dolgih nosov. Pri nas so se odnosi poslabšali tako daleč, da sva s fantom šla narazen. moja nova “žlahta” je precej bolj friendly..s tem da sem jih tokrat že od začetka držala na distanci..

kaj je v tem primeru res in kaj ne..pa itak takole prek foruma nima smisla sodit…vsak napiše zgodbo tako, da se pokaže sam v najlepši luči…zanimivo bi bilo slišat štorijo bratove sestre…morda bi lahko celo rekla..pišem jim pisma v Ameriko, inštruiram vse nečake…

Sammy,šlo je za dve uri TOTAL!
ni nečakov,ni pisem v Ameriko,nič ni.En teden prej smo skupaj nakupovale,imele skupaj kosilo….
Seveda je vedeti kje je meja,a se mora potegniti že pri prvih in edinih dveh urah?

Hm, tudi meni se zdi tole čudno.

Jaz se z bratom ne razumem ful dobro, pa njegovi punci nisem nič zaračunala, ko sem ji nekaj prevajala.

Mi je logično, da ne zaračunavam prijateljem (in fantovi punci), če tega ne potrebujejo za službo, kjer potem firma plača prevod. Če rabijo osebno zase (in fax ipd) potem pač ne zaračunam, saj – hvala bogu – tudi oni meni kdaj storijo kako uslugo.

Sanja ne skakat v luft

s tabo (s forumovci) sem delila svojo precej neprijetno izkušnjo s “psevdo-familiarno” solidarnostjo.

Nič ne rečem, mogoče imaš tudi ti svoj dober point, če je to res, da na njej ne visi vsa vaša žlahta, ampak da je šlo za enkratno uslugo..potem je pač punca ne čudna..ampak pogoltna…

s svojim prvim postom sem hotela povedat samo to, da ni črno-belih situacij (ali pa jih je zelo malo)

koliko časa, pa to dekle hodi z vašim bratom? Mogoče se pa še ne čuti kot del vaše družine in vas ima mogoče zato “na distnaci”.

Skupaj sta tri leta in je veliko pri nas,…

Sanja, tudi jaz ti ne bi prav nič zaračunala. Zelo čudno, da je to naredila; se je pa pokazala v pravi luči in če bo postala tvoja svakinja, si jo vsaj spoznala s te plati. Vsaka stvar je za nekaj dobra! Pravzaprav ti je naredila uslugo, če dobro premisliš!

ja čudna je ni kaj.

Potem se samo še podpišem pod selmin post

Tudi mene bi to šokiralo, tega ne bi pričakovala. Po moje ni bilo lepo od nje, da ti je računala. Jaz na njenem mestu v glavnem ne bi.

Oj

ne samo da je čudna, definitivno ni vse OK z njo. pa lepo vas prosim, da računa fantovi sestri…

Ne, ni opravičila. ČUDNA JA!!!

Brina

Jaz sem bolj tiste sorte, ki rada naredim uslugo in ne gledam vsega skozi denar. Poznam pa ljudi, ki bi naredili enako kot tvoja potencialna svakinja. Meni je to nenavadno, že s tega stališča, da ti ni npr. vnaprej povedala tarife, če sta se že zmenili za inštrukcije. Kot dobra poslovna ženska bi morala narediti vsaj to :), da se ti potem lahko odločiš, ali boš sploh “kupila” njene storitve (pač gledam skozi njeno prizmo).
Ampak po mojem obstaja neka globalna pravičnost, in kdor je pripravljen kaj darovati, narediti zastonj, se mu to tudi povrne. Meni se je že večkrat, tudi pri ljudeh, ki mi tega niso bili niti dolžni storiti niti tega nisem pričakovala. Tako da se kar drži svojih načel, svakinja pa naj se svojih, če meni, da je tako prav.

Sto ljudi, sto čudi.

Mogoče ima po svoje prav. Mogoče pa krvavo potrebuje denar. Če bi jaz bila na njenem mestu (je seveda ne poznam) ne bi nič računala. Ker mi denar ne pomeni ne vam kako veliko. Smo pa ljudje različni.

Lep dan, Nika

Zelo čudno od nje. Meni bi se surla od užaljenosti povesila do tal. Od kdaj je pa moderno, da si člani (tudi potencialni) družine med seboj zaračunavajo usluge? Pa tudi, prepričana sem, da bi ji ti njeno uslugo sama od sebe povrnila na kak drugačen način. Ampak, pri nekaterih se pri denarju neha vse.

sej se je men tud,sem kar mal žalostna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close