Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Maternični vložek

Maternični vložek

Pozdravljene!

Zanima me če ima katera od vas maternični vložek in kakšne izkušnje imate. Ali so vam ga vstavili po porodu ali je katera, ki je to dobila že pred porodom, takšna sem jaz. Kmalu bom uporabnica tega in me malo skrbijo stranski učinki.

Lp

Pojdi dve strani nazaj, poišči sporočilo “A ste že slišale…”, avtor “pat”, kjer je debata o tem.

Po prvem otroku sem bila z njim zascitena 7 let, vse je bilo vredu, po drugem porodu so mi ga ponovno vstavili,pa je bilo tko hudo, krvavitve po 14 dni, hude bolecine, da sme se odlocila ga dati ven.Vidis, lahko je prvic vse okej, pa potem ne.Probaj , saj ce ne bo vredu, se vzame ven in je.Drugace sem bila jaz z njim zelo zadovoljna, zelo in mi je bilo zal da v drugo ni ratalo, je bilo prevec hudo.

MIRENA-odlično se obnese.

Imam že ves čas, razen krajšega vmesnega obdobja, ko ga zaradi nekih težav (pa ne povezanih z vložkom) nisem mogla imeti. Super stvar, dosti boljša kot tablete, ki sem jih jemala v tistem vmesnem obdobju. Menstruacije so mogoče malo močnejše (sploh v primerjavi s tistimi pri tabletah) in se zgodi, da kateri mesec tudi malo boleče, ampak nič dramatičnega. Je pa seveda odvisno od posameznice, kako ga prenaša, tako da, če ne poskusiš, ti lahko 100 ljudi pove svoje izkušnje, pa še vedno ne boš vedela.

Pri meni je bilo podobno kot pri Piki. Po prvem otroku je bilo v redu, mogoče malo močnejše menstruacije, po drugem čez pet let pa dolge krvavitve, ki so se vlekle tud po 10 dni. Sem ga raje dala ven, čeprav se mi zdi še vedno najboljša zaščita, če ga preneseš.

Hvala za vaša mnenja, ga bom morala probat pa bom potem videla!
LP

Hvala zavaša mnenja, ga bom sama probala pa bomo vidl kako se bo obnesel.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close