make up
Kakšna šminka gre zraven belega in sivega senčila? Ali vedno pred nanosom pudra uporabite kremo za obraz ali ni potrebna? Kaj naredite da je šminka bolj obstojna?
Zraven belega in sivega senčila vsekakor rabiš poživitev tako, da jaz bi izbrala rdečo šminko ali kaj podobnega!
Jaz osebno pred nanosom pudra vedno uporabim kremo, saj imam na dol.mestih suho kožo in se potem tam koža malo luši. Znano pa je, da se tako tudi puder dlje časa obstoji na koži- se lepše prime na navlaženo kožo-a seveda ne preveč!
Za obstoj šminke pa si ustnice malo popudraj, lahko pa si jih pred nanosom šminke namažeš tudi z korektorjem, a ne sme biti preveč suh.
Lepo ustvarjanje!
lili,fajn bi bilo,ce bi povedala kaksne barve oci imas,kaksno barvo las in barvo polti,pa bi ti lahko bolj svetovala.
K belemu ali sivemu sencilu gredo skoraj vsi odtenki smink,zato je veliko odvisno od tega,kaksne barve oci,polti in las imas.
Vidim da si ti Č. prava strokovnjakina v ličenju, lepo te prosim pomagaj še meni
Običajno se zelo malo ličim – maskara in gloss, včasih še rjavo barvico za oči, mogoče vijolično senčilo in konec – seveda ne vse skupaj, zdaj pa bi rada malo spremembe
Imam črne oči, t. rjave lase in temno polt – (večinoma vse pudre kupujem v njihovih najtemnejših različicah)
Vsak nasvet bo dobrodošel
Imam črne lase,rjave oči in svetlo polt
loli,
jaz bi ti svetovala kako lepo rjavo sencko,tudi roza barva bi ful lepo izpadla na tvoji temnejsi polti,vijolicna prav tako.Z rjavo sencko bo tvoj look bolj naraven in ne bo kontrasten,medtem ko te bosta roza & vijolicna ful pozivili.Seveda ta sencila nansaj v cim manjsih kolicinah – najbolj lepo pa bo izpadlo,ce bos koticke svojih crnih oci zasencila s kaksno temnejso barvo – npr.temno sivo,crno – seveda ravno toliko,da bo malo sencke v kotickih in ne pretiravat.Tak make up je meni najlepsi.
Pristajala bi ti tudi zelenkasta,pa tudi kaksna varijanta bez – svetlo rjavkastega sencila.Pojdi v kaksno drogerijo in stestiraj ta sencila na svojih uckah – bos videla,kako ti bo vsec.
Lili
tebi bi pa svetovala takole: poleg belega sencila bo lepo pristajala kaksna svetlejsa sminkica,kaksen bolj zivahen odtenek roza barve.Ker imas svetlo polt se bo tako bela nekako “izgubila” na obrazu in je dobro,da imas vsaj na ustnicah potem nekaj,kar te bo pozivilo – npr.kaksen lep odtenek roza barve,ali pa kaksen nezen odtenek rdece (predvsem barva maline).Nikakor pa ne smes kombinirati kaksne krvavo rdece sminke,ker to dvoje ne bo slo skupaj; zelo mocne sminke so misljene bolj kot samostojni make up,z drugimi besedami – z mocno sminko so ze ustnice toliko poudarjene,da so poudarjene ucke le se odvec.
K zelo svetlim sencilom nikoli ne kombiniraj zelo temnih smink,ker ne bo izgledalo prevec lepo.
Jaz ti svetujem,da uporabis kaksno lepo rdeco – kot sem ze rekla,barvo maline, ali pa kaksno zivahno roza,za spomladi oz.poleti pa mogoce kaksno oranzkasto-rdeco.
Glede sivega sencila je pa zgodba cisto druga; siva je mrtva barva in zato nujno potrebuje nekaj “kontrastnega”,kar bo tvojemu obrazu podarilo sijaj – uporabi bolj zivahne odtenke smink, ampak seveda spet ne prevec – ravno tako,da bo pozivilo tisto sivino.
Obema priporocam tudi kaksno rdecilo za licka,oziroma bronzer – zelo lepo izgleda!
Čokoladna, vidim, da se res spoznaš na te stvari. A še lahko please meni svetuješ kakšna senčila za očke naj uporabljam, ipd.?
Imam pa blond dolge lase, sivo-zeleno-rjave oči(prevladuje včasih siva, včasih zelena), pa svetlo polt. 1000x hvala! Ker res nimam pojma kakšna senčila vse naj uporabljam.
Sinthija,
jaz bi ti predlagala predvsem svetlejse odtenke sencil, naprimer kaksno svetlo bez barvo,tudi kaksen lep odtenek svetle vijolicaste pa mogoce se kaksen ultra nezen odtenek svetlejse zelene (ki se bo skladala z ucki)..tako lepo zeleno sencko mislim da ima ravno Rimmel (ce se ne motim)- sencilo je duo in imas en svetlejsi in en temnejsi odtenek,s katerim temnis in svetlis.Sencila se nanasa cisto na tanko,to je pri licenju ful pomembno.Ce mazes sencilo na debelo,bo vse skupaj izpadlo prej umetno kot lepo.
najbrz te zanima se glede smink 🙂 no jaz bi ti predlagala predvsem naravne odtenke,npr.k bez sencilu bi lepo pristajal kaksen prozoren lip glos ali pa mogoce cisto minimalno obarvan – to oboje da ful naraven in lep look; ali pa recimo kaksna ful nezna roza sminka,ne taka “ubita”,ampak bolj zivahna – ampak vseeno nezna.
Pa rdeckasti toni so tudi super,samo izogibaj se prevec “umetnim” rdecim odtenkom in seveda ne uporabljaj ful mocne sminke skupaj s sencilom.
Upam da sem ti kaj pomagala 🙂
100X HVALA Čokoladna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
loli,ni problema 🙂
Čokoladna, tut jz se ti ful zahvaljujem, še nekaj bi te vprašala, kateri odtenek roza šminke pa naj kupim, pa zanima me še kakšna šminka gre k svetlim oblačilom?
Hvala, Čokoladna! Se še kdaj priporočam, da dobim kak nasvet:)
k svetlim oblacilom gredo vse pravilno izbrane sminke,ni nobenega posebnega pravila.Izogibaj pa se kaksnih “presvetlih”,naprimer kaksnih skoraj belih,kot je bilo to moderno nekaj casa nazaj 😛
Zivahen odtenek roza sminke je tak,da odtenek ni tista “ubita” roza,ampak bolj zivahna,npr.poglej si tale link:
http://www.maybelline.com/perl/view_details.pl?category=lips&sub_category=lipstick&item_code=700SSU
odtenek Pink Caracts je tak,ki bi ti ga svetovala.Odsvetujem pa Devy Lilac (ubita roza).
Seveda naneses ful na tanko.
Forum je zaprt za komentiranje.