Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek uporaba tamponov!

uporaba tamponov!

Pozdravljenje!

Mene pa zanima kakšne so vaše izkušnje glede uporabe tampšonov?!

Jaz sem jih žačela uporabljati skoraj redno pred približno enim letom, posebej poleti. Zaradi slabih izkušenj in preveč informacij, pa jih sedaj ne uporabljam več.

Mislim, da delajo preveč reklam zanje premalo pa informacij, kako lahko slabo vplivajo oz. kakšne so posledice uporabe le teh. Seveda pa jih moreš uporablajti v mejah noramle, s tem mislim predvseem ne ponoči.
Sicer pa jih po moje uporablajajo “ženske”, oz. se je uporaba povečal odkar so v modi tangice? Pa ne da jih prej nismo uporabljale smo ampak manj!

Hvala za sodelovanje!!!!

Lep pozdrav!

Jaz sem to vprašanje postavila pred časom kar ginekologu..in je imel precej pozitivno mnenje….opozoril me je samo naj bom pazljiva na koliko časa jih menjujem….saj jih ne smeš pustiti predolgo..še več škode pa povzroča prepogosto menjavanje….po njegovem raje urco več kot manj in samo ko je kar močna…ker če izsušiš sluznico je hitro kakšno vnetje tu.

moja ginekologinja je pa čisto proti, potem pa se zanesi na koga … 🙁

Sama sem ob uporabi tamponov opazila, da se mi je ciklus malce zmešal. Dnevi menstruacije so bili prekinjeni (se je začelo, pa je kak dan bila čist pavza ali pa dva, pa spet dva dni, pa spet nič…), občasno so se pojavile bolečine v desnem jajčniku, včasih je tudi zamujala, čeprav je bila pred uporabo redna… pa mi je lepega dne dojadilo in sem tampončke poslala k vragu… pa je bilo spet vse v redu, tako da po moje drugega kot tamponi niso mogli bit.

So dobra iznajdba, ampak očitno ne čisto neškodljiva. Sama se jih ogibam in kakšnega uporabim le v izrednih primerih.
Dnevna uporaba (nočna absolutno odpade!!), redno menjavanje, ter izogibanje večurni uporabi tampončkov – to brezpogojno.

jaz jih pa brez problemov uporabljam že več let. In to redno, tudi ponoči … z njimi nimam nobenih problemov, ker tudi drugače dobro skrbim za higijeno. Ni ga čez udobje …

Ojla!
jaz se lahko kar podpišem pod izjavo Zinke-torej brez problemov!
pa lp!

Enako!
Popolnoma brez problemov pa jih nosim podnevi in ponoči.
Vložki fuj, kako je to nagrevžno, ne prenesem jih tudi če si ga vsako uro zamenjam ima specifičenj vonj po menstruaciji ki pa ga ne maram pa čeprav je moj, žal.
P.S. Da ne bo pomote zelo skrbim za higieno.

Tudi sama jih uporabljam že več let tako podnevi kot tudi ponoči in nikoli nisem imela problemov.
In ne predstavljam si več da bi mogla nositi vložke, kot je že ena pred mano rekla fej in fuj!

Jaz jih uporabljam že vsaj šest brez izjeme pri vsaki menstruaciji. Tistih pravih vložkov nisem kupila že celo večnost in sploh ne vem več, kaj se prodaja na tem tržišču 🙂

Kot dodatno zaščito tisti najobilnejši dan uporabljam ščitnike perila, sicer pa brez izjeme le tampone.

Uporabljam tampone blagovne znamke DM (Jessa), ki so mi po kvaliteti povsem enaki OB-jevim, po ceni pa vsaj za polovico prijaznejši – ravno danes sem za paketek 32 mini in paketek 32 normal tamponov odštela okoli 550 za vsakega… Če pomislim na cene OBjevih, me kar strese.

Živjo, se pridružujem mnenju Zinke in somišljenic. Jaz jih do pred kakim letom nisem uporabljala, potem sem pa odkrila aplikatorske in zdaj me nič več ne prepriča v uporabo vložkov. Je pa res, da nimam kakih težav, uporabljam jih tudi ponoči, in se tudi meni zdi, da več skode narediš, če jih menjaš na dve uri, ker nožnico čisto izsušiš. Seveda pa ne gre presegati priporočenega časa uporabe.
LP

Ciao. Jaz tudi uporabljam tampone že par let in morm rečt da nisem imela do danes nobenih problemov. Tamponi so zame velika prednost pred vložki, zaradi udobja, pa tudi vložki so me včasih prov ožulili. Res pa je tako kot pravijo tudi drugi, da morš pazit da ga zamenjaš ob pravem času. Jaz ga ponavadi zamenjam ko ga začutim, takrat vem da je že dovol napojen in ga zamenjam z novim.
Ne uporablam pa jih ponoči, ker se mi zdi da je noč predolga za uporabo enga samga tampona. Ponoči pa se ne zbujam da bi ga šla zamenjat.
LP

jest jih pa uporabljam le podnevi, če kam grem. drugač so mi pa vložki bl udobni (pa zato manj higienski), sam mam ful močno menstro, tko da mam včasih težave (sm na faksu in mi tampon kar ven pade-2 in 3 dan.)

Jaz jih uporabljam, če kam grem, pa npr. na morju, če dobim menstro, pa ko grem na fitness,ipd., drugače za doma in ponoči, pa uporabljam vložke. Uporabljam pa samo tampone o.b. Sem že imela druge, pa se mi zdijo še ti najbolj kvalitetni.

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close