šampanjec
Za darilo sem dobila 3l steklenico šampanjca Laurent-Perrier. Ne bi ga rada odprla kar tako za štos, amapak ob kakšni priliki. Že steklenica prav slovesno izgleda z zlatimi in bordo trakci.
Kako naj ga hranim in koliko časa ga lahko hranim?
Na hladnem, temnem…koliko časa?
Ola!
Na hladnem, v temi, pod rahlim naklonom, tako da je plutovinast zamašek vedno vlažen. Načeloma je potrebno šampanjec obračat, za 180stopinj na dan, ampak to, ko zori. Drugače pa ne bit razočarana, ko ga boš odprla, ni bogsigavedi kako dober. Lahko ti povem, da če želiš biti dobro penino, kupi Srebrno Radgonsko penino!!!
Življenska doba šampanjca je max. do 20 let. Seveda odvisno od letnika in znamke. POnavadi v roku 10 let ravno še ujamemo čar pri povprečnih šampanjcih.
Forum je zaprt za komentiranje.