grizenje nohtov
ja, pri 27. Vem, grdo. Ampak si ne vem pomagat. Kakšen nasvetič, mogoče iz lastne izkušnje??
Bitte, Hilfe.
Hm, jaz sem nohte grizla do 24 leta. Ko pa sem zanosila, sem takoj prenehala. sama od sebe. Ne vem, kako to, vendar so očitno k temu pripomogli hormoni. Kdo ve. Ker prej mi ni nikoli ratalo, da bi nehala.
Kupi se tak smrdeči lak za nohte, ogabnega okusa. Probaj!
Jaz sem jih grizla do mojega 25 leta. Potem sem si dala narediti umetne nohte. Obstaja sistem, ko ti noht zalepi na vrh in spodaj ti raste tvoj noht. To povej tudi kozmetičarki in ona bo že vedela kaj narediti.
V glavnem si jih ne grizem vec. Pomaga.
Ciao
Ojla, zanimiva ideja. Koliko pa stane to lepljenje nohtov? Ker nosečnost mi namreč ni pripomogla k izboljšanju stanja :-)), lak pa tudi ne, ker bi si ga mogla nanašat vsakič, ko si umijem roke…
Hvala in lp.
Ne vem koliko stane, ker se je to zgodilo to že precej let nazaj. Pozanimaj se pri kozmetičarki. Umetnih nohtov ne pregrizneš nikoli.
Lep pozdrav.
Nohte ponavadi začnemo gristi zaradi notranje napetosti, anksiozonosti. To ponavadi izvira že iz otroštva. V tolikih letih pa to postane tudi navada. Najprej je treba odpraviti vzrok živčnosti (sproščanje, meditacija), šele potem bomo res prenehali gristi nohte. Če ne gremo v odpravo vzroka, se lahko anksioznost prenese na kako drugo področje (prenajedanje, pokanje s prsti, itd.).
Jaz sem jih grizla do 18. leta, potem pa sem šla delat izpit za avto. In moj inštruktor me je tako okaral, da kake nohte imam in tko, da me je bilo res sram. In, ko sem delala izpit, nohtov nisem več grizla. Mislim, da je trda volja največ, tako kot pri vseh takih stvareh.
Nohte srečno grizem, odkar imam zobe, sem se pa v teh dolgih letih tako izmojstrila, da so videti kot čisto spodobni kratki nohti in nihče ne opazi, da so obdelani po “naravni” poti. Pokončno sem se uprla vsem ogabnim poskusom staršev (takrat še niso razmišljali o tem, kakšne strašne travme mi bo to pustilo (ha,ha)) ter ožje in širše okolice.
Forum je zaprt za komentiranje.