vichy-normaderm
ta teden sem si kupila novo kremo in čistilni gel od vichy-normaderm – za nečisto kožo, pa me zanima, če jo katera že uporablja in kako je zadovoljna. a res za 70% procentov zmanjša nepravilnosti.
Ola!
Prvic sem jo kupila pred leti v Belgiji. Bila sem zelo zadovoljna, potem sem jo zacela kupivati pri nas.
Meni se zdi odlicen predvsem gel za umivanje.
Imam ga dlje kakor pol leta, saj je zelo koncentriran.
Krema pa se zelo hitro porabi, saj je tubica zelo majhna in krema sama bolj vlazilana, ter jo je potrebno kar nekaj nanesti.
Nepravilnosti? 🙂 Jaz mislim, da tudi nobena “zauba” ne popravi tisto, kar delamo narobe s prehrano.
Zelo cisti kozo, predvsem mascobo, saj je namenjena mastni kozi.
Lp
ojla!
Mene pa zanima, koliko stane krema Vichy normaderm?
Dobila sem tester in ga uporabila in se mi je dela krema kr fajn. Pred tem sem uporabljala Vichy termal S mat in je bila krema res super, vredna svojega denarja.:)
Hvala za odgovor in lepo se mejta!:)
Sem jo ravno včeraj kupila :)) stane 3.700,32 sit (sem natančna, a ne)… Meni osebno je super, so pa malo spremenili “recepturo” in embalažo, tako da je ni potrebno več nanesti malo več (kot je napisala ap).
lp, A.
Astra hvala za NATANCEN odgovor:)
Jaz si grem danes v lekarno po kremo, tebi pa zelim uspesno uporabo pa cim boljse rezultate z uporabo kreme:)
Lepo se imej!:)
zanima me še: kupila sem si čistilni gel in kremo. ali mi priporočate tudi tonik in piling, vse naenkrat za kupiti, se mi je malo predrago zdelo.
a se splača še za tonik investirati.
hvala
Meni ni pomagalo nic od tega, ne gel ne krema. Je pa res, da sem imela prejsnjo formulo Normaderma. Kaj so pa pravzaprav spremenili?
Po Thermal S sem imela cel obraz razdrazen, rdec. Mislim, da zaradi prevelike kolicine alkohola.
redno pa uporabljam njihov retinol (koncentrat in Reti-C), pa mi zelo odgovarja. Pa tudi ena njihova cistila in toniki.
Od krem mi je pa tudi O.K. Nutrilogie.
Drugace sem pa za necisto kozo veliko bolj zadovoljna z Avene kolekcijo.
lp
Z, imela sem tudi tonik, in je bil super. Priznam, da je pa cena vseeno malo previsoka, tako da sedaj kupujem samo kremo, tonik imam pa od druge firme. Imam pa čistilni gel od Normaderma za mlado nečisto kožo (še iz časov, ko gel za odraslo še ni obstajal), se mi zdi pa preagresiven.
Pika, ne vem, kaj točno so spremenili, ampak tanova kremca je veliko bolj mazava in se mi zdi, da na koži pusti kot eno plast.
A so spremenili samo kremo ali tudi gel?
Jaz sem uporabljala ta stari Normaderm in me je motila ravno ta plast , ki je ostala na že itak na nekaterih mestih premastni koži. Ravno tako tonik. Drugače je moja koža po Vichyjevih izdelkih kar lepa, samo precej hitro postane razdražena, če uporabljam dlje časa. Zgleda, da ima neke zelo močne sestavine.
Gela Normaderm za odraslo kožo kakšno leto nazaj sploh še ni bilo – no, na njihovi spletni strani je bil, v naših lekarnah pa še niso slišali zanj… Tako da predvidevam, da je zadeva nova.
Z, kako si zadovoljna z gelom?
lp, A.
Katere pa uporabljas? Nekaj jih ima alkohol, med drugim Thermal S. Meni ni odgovarjal.
kot sem rekla, sem šele včeraj kupila in seveda tudi kar sprobala. imela sem dober občutek – da ful ščisti kožo in jo matira in tako bolj gladka na otip je. seveda pa je to šele prvi dan uporabe, zato sem sploh postavila vprašanje, kako je učinkovita po redni uporabi. imam pa klasično nečisto kožo z vsemi pomankljivostmi, za katere pravijo v reklami, da jih odpravi.
No, z! Odkar si jo kupila je en mesec. Kako si zadovoljna? Res drži kot pravijo v reklami?
A lahko ena prosim pogleda na gel, če ima med prvimi štirimi navedenimi sestavinami napisan kakšen alkohol (npr. cetearyl alcohol – nekaj takega). Sama bi namreč kupila gel, ampak mi je nerodno iti v lekarno in gledati med sestavine (v štacuni je to pač lažje :o) ).
Se pa držim pravila, da med prvimi štirimi navedenimi sestavinami ne sme biti alkohola, ker je potem sredstvo preagresivno. Sem pred časom uporabljala dva izdelka, ki sta imela tako veliko vsebnost alkohola (eden od teh je bila ‘naravana DM-ova kozmetika’ Alvedre), pa so se mi naredili taki ogromni mozolji, kot jih nisem imela niti v puberteti.
Šeril, gel alkohola ne vsebuje.
Ga pa vsebuje krema, in sicer takoj za vodo, tako da po mojem bolj kot ne temelji na alkoholu tale krema. Jaz osebno imam z alkoholom slabe izkusnje in se mu po nasvetu dermatologa izogibam. Ce me alkohol ne bi tolk motil, pa bi verjetno kremo uporabljala, saj vsebuje salicilno kislino in cink.
Prej sem dolgo uporabljala Thermal- S Mat, ki je tud poln alkohola, pa mi je cist izsusil kozo. Se nisem “znala brat”.
Pika, najlepša hvala! Če je pa tako, bom pa tudi jaz reskirala tiste tri jurje za gel. Kremi se bom pa raje izognila.
Jaz imam pa ravno nasprotne izkušnje. Normaderm uporabljam ene tri tedne, pa mam čist izsušeno kožo, tako da se moram namazati še s kakšno vlažilno kremo. Morma pa rečt, da rezultati so. Na moje lastno neizmerno začudenje, so mi začele zginjati popokane kapilare. Na vrhu ličnice sem namreč imela rdeč otoček prepreden s temno rdečimi popokanimi žilicami in to že 10 let, kljub obisku pri kozmetičarki. Sedaj je ts otoček skoraj izginil, ostale so le še najmošnejše žilice (ki bodo pomoje tudi vedno ostale). Drgač pa ja, razni fleki bledijo s kože, mozoljev je pa še vedno enako – nastjajajo in izginjajo.
Po mojem dobro “delata” cink pa salicilna ( vkremi), alkohol pa sto posto izsusuje.
Forum je zaprt za komentiranje.