Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kdaj se začne kurilna sezona?

Kdaj se začne kurilna sezona?

Kdaj se začne kurilna sezona?

Zame takrat, ko zakurim peč:)

Začetek kurilne sezone je določen kot prvi dan po treh zaporednih dnevih, ko povprečna dnevna temperatura zraka pade pod 12 °C. Začetek kurilne sezone se začne takrat, ko je zunanja temperatura zraka ob 21. uri prvič v sezoni tri dni zapored nižja ali enaka 12 °C. Naslednji dan, to je četrti, je prvi dan kurilne sezone. Kurilna sezona se konča, ko je zunanja temperatura zraka ob 21. uri zadnjič v sezoni tri dni zapored večja od 12 °C Tretji dan je konec kurilne sezone, naslednji dan, to je četrti, je že izven kurilne sezone.

v našem kraju v blokih 15. 10., vendar letos kurijo že kak teden, ker smo poklicali in rekli. ampak do sedaj je bil ta datum zakon, ne glede na stopinje zunaj, letos smo pa res že kar nekaj časa zmrzovali in sedaj vsak dan zakurijo.

Ne ravno fleksibilno, a? K sreči ne živim več v ljubljanskih blokih, kjer so včasih kurili na polno, ko je bilo še toplo in ne kurili, ko je bilo res potrebno. Sicer pa je bilo prvega več… da so le lahko nabili položnice…

Ne ravno fleksibilno, a? K sreči ne živim več v ljubljanskih blokih, kjer so včasih kurili na polno, ko je bilo še toplo in ne kurili, ko je bilo res potrebno. Sicer pa je bilo prvega več… da so le lahko nabili položnice…[/quote]Se vidi, da nihče ne gleda na okolje. Položnico se že plača, kaj bo pa reklo okolje? Ko bo prišlo do katastrofalnih podnebnih sprememb, jih ne bomo mogli z nobeno položnico zaustaviti, še manj pa podnebja vrniti v prvotno stanje. Prvi znaki spreminjanja podnebja očitno niso nikogar izučili.

Pri nas kurijo že najmanj 3 tedne.

Lj, BS3.

Pri nas tudi že 3 tedne, Moste. Začnejo vedno 1.10., če je mraz pa kak teden prej, tako kot letos. Odločimo se pa sami, kdaj naročimo gretje.

Tržič-uradna kurilna sezona se zacne 15.10 ampak letos so po blokih zakurili ze veliko prej…se mi zdi da ene 14 dni kurijo.rugace je pa res tako da ko se temperatura spusti pod in dvigne nad 12 se zacne oz. neha kurit…Ampak uradno nekje je od 15.10 do 15.4

Ne ravno fleksibilno, a? K sreči ne živim več v ljubljanskih blokih, kjer so včasih kurili na polno, ko je bilo še toplo in ne kurili, ko je bilo res potrebno. Sicer pa je bilo prvega več… da so le lahko nabili položnice…[/quote]

Mogoče tole velja za bloke, ki so priključeni na toplovod (pa še to nisem čisto prepričana). Naš blok ima svojo kurilnico in smo bolj fleksibilni.

New Report

Close