Dnevni vložki – a jih nosite?
Eno glupo vprašanje – pa ne me takoj spluvat, prosim…
Gledam tele reklame za dnevne vložke in se sama sebi zdim totalna packa, ker jih ne uporabljam (ker teta na reklami jih očitno vsak dan).
A jih ve uporabljate vsak dan ali samo v dnevih, ko pričakujete menstruacijo.
A je to del splošne higiene in sem še edina na svetu, ki jih ne nuca?
Hvala za vaše odgovore.
Jaz jih redno uporabljam, kajti tako sem navajena..tampon pa uporabim čisto na koncu, ko vem da skoraj nič več ni:))
Če prav razumem, sprašuješ, ali jih uporabljamo čisto vsaki dan, ne samo med pričakovanjem in med menstruacijo?
Jaz jih na, poznam pa nekaj punc, ki jih uporabljajo vsak dan. Ne vem zakaj??
Jaz jih uporabljam vsak dan, ker imam mocan beli tok (pa ni nic narobe, to je cisto fizioloska stvar) in se mi zdi bolj higienicno, da imam te vlozke kot pa smrdece hlacke, kot vcasih, ko teh vlozkov se ni bilo.
Mogoče nisem bila zadosti jasna, kaj sprašujem, zato še enkrat.
Smisel dnevnih vložkov (teh čisto tankih, nič kaj zelo vpojnih) naj bi bil (če jaz prav razumem), da zaščitiš spodnjo perilo (pred belim tokom).
Ker sicer totalno prisegam na tampone, mi je ideja, da bi vsak dan morala nositi vložek , grozna. Perilo imam bombažno, zato pač rajši perem perilo na malo višji temperaturi kot pa da bi nosila vložek.
Me pa zanima, ali smatrate to za del osebne higiene (kot naj bi že bilo – po debati par postov niže – britje intimnih delov) ali je to bolj stvar posameznice …….
Včasih sem jih uporabljala vsakodnevno, zaradi močnega belega toka … potem sem pa dobila okužno z glivicami in mi je ginekologinja svetovala, naj jih ne uporabljam, zato ker baje da koža zaradi njih ne diha in se ustvarja za glivice idealno okolje … vlažno in toplo. Zato sem se jim sedaj odrekla.
Lp, Bgv
pol pa ne zastopm zakwa ene tangice nosjo, k je to čist mem, sploh če majo beli tok.
O GROZA, KAKŠNA SVINJARIJA SO TE TANGICE
Jaz imam močan beli tok, zato jih moram nositi, če nočem, da mi pride mokrota čez hlače, ki jih imam za v službo. Če mi jih ne bi bilo treba, jih nikakor ne bi, ker je bolj zdravo.
Moja ginekologinja ima isti problem, le da njej ni treba nostiti vložka, ker ima službene bombažne hlače, ki jih lahko tudi zamenja tekom dneva, če je potrebno. S tem se izogne začaranemu krogu, v katerem sem jaz, ki moram nositi sintetiko, čeprav je ravno zaradi belega toka ne bi smela, ker s tem še izboljšujem pogoje za nastanek potencialnega vnetja in še hujšega toka.
Ene pač niste vedele, za kaj nekatere nosimo take vložke. Ne gre za higieno, kaprice,… gre za nujo. Vsekakor je najbolj higiensko nositi bombažno perilo in ga dnevno menjati ter se prati seveda. To si jaz privoščim lahko ponoči in med vikendi, če ne grem ven.
Jaz jih tudi ne nosim vsak dan, ravno zato, ker se mi zdi logično, da koža ne diha.
Groza me je, če samo pomislim na vložke, ker uporabljam samo tampone, zato mi je neprijetno že ob sami misli na to, da bi mela non stop vložke.
Jaz t.i. ščitnike perila ne uporabljam vsak dan, saj mi je to odsvetovala moja ginekologinja. Tako ali drugače gredo hlačke v pranje vsak dan.
Jaz jih ne uporabljam, ker sem nekje brala, da vsebujejo neke substance (sploh tisti odišavljeni), ki dražijo kožo, povzročajo vnetja … skratka same sitnosti. Imam jih le takrat, ko uporabljam tampon, da sem bolj zihr.
dej se mal skulirej, no, ne da biješ sveto vojno proti tangicam in njihovim lastnicam. s tem kažeš sam kolk si omejena.
jst znorim z njimi :o))
rajši si hlačke trikrat preoblečem kot da nosim vsak dan vložke.
multi…..se podpišem 🙂
Belega toka nimam, tatanke vložke pa nosim samo ob uporabi tampona, to je 3 dni na mesec:)
Močan beli tok – sploh pa še smrdljiv – ni normalna stvar in se ga zdravi.
Razen mogoče v najstniških letih, ko divjajo hormoni…
Nosim jih vsak dan.
Nosim jih vsak dan. Alldays. Tiste, ki pravite, da ga ne bi mogle, saj sploh ne čutiš da ga imaš. Jaz pa brez njega ne morem bit.
ina
Vsak dan in ga sploh ne čutiš. prodajajo tudi take za tangice in ga zamenjam v toku dneva in se počutim vedno čisto.
Tiste, ki pravite, da ne bi prenesle dnevnega vložka – poskusite z always discreet. Res ne veš, ali ga imaš, ali ne; ni samo reklama. Uporabljam pa tiste brez zaščitne folije, in to za v službo in če grem za dlje kam zdoma, doma pa ponavadi ne.
kriza – a vložki naj bi se nosli vsak dan??
jaz jih nosim samo ko imam menstruacijo. so pa še eni taki ko so za ženske z inkontinenco. beli tok ? – hvala bogu ga nimam, tiste ko ga pa mate, bi pa morale k zdravniku, se mi zdi.
Jaz sem imela včasih precej močan bel tok.Zdaj se je čist umiril,in dnevnih vložkov si nisem kupila že več kot eno leto.Sem jih prej nosila vsak dan in je res veliko boljše če jih ne uporabljam.Hlače dam vsak dan prat tako da nimam enih in istih nikoli več kot en dan.Sploh si ne predstavljam več da bi morala nosit dnevne vložke.
Tika, ko zenska rodi, ko prihaja v leta, po 35, je baje le redka brez belega toka.Pazi beli tok je nekaj normalnega po pripovedih ginekologinje.Izcedki pa niso normalni, kajti pri le teh je velikokrat razlog glivicna okuzba, beli tok je brez vonja in bele-prozorne barve, vsi drugi izcedki, pa zaudarjajo in so ponavadi nekak rumenkaste barve, pa tudi spolovilo te pece, srbi.
Tako da zensko, ki jamra, da jo moti beli tok,odpravijo rekoc, da to ji bolezen, naj se navadi, seveda ji dajo svecke, ce vztraja na tem, da jo to zelo moti,pa kaj ko je cez nekaj casa enako, zato ne preostane drugega kot dnevni vlozek in sprejeti to kot del sebe.Govorim o belem toku in ne ostalih izcedkih.
KKK, dnevni vlozki po mojem mnenju, so namenjeni zenskam, ki imajo beli tok ali kaksne druge trenutne tezave.Zakaj bi zenske, ki le tega nimajo, nosile dnevne vlozke, saj je jasno da si spodnje perilo menjamo vsak dan, če ne še celo veckrat na dan, skratka po potrebi.
In jaz nikakor ne bi nosila dnevnih vlozkov ,ce ne bi imela belega toka ali kaksno drugo tezavo, ni priporocljivo, ni potrebe.
Forum je zaprt za komentiranje.