Vegetarijanstvo

Ok, super tema, ja napišite kaj kuhate kaj brez mesa. Ali pa lahko tudi kakšno dobro morsko hrano, ki je lahka za pripravit.
Jaz ravno sedajle kuham Kvinojo, sem jo šla v dm kupiti. Bom imela to pa domači paradižnik pa malo feta sira čez.
Jaz pa sem predvčerajšnjim Kvinojo..:)
Morske hrane pa ne jem.
Zdaj poleti pašejo preproste stvari. Sadje, zelenjava…Hrana, ki pomaga hladiti in hidrirati telo.

Ja se strinjam, jst poleti jem full lahko hrano zaradi vročine. Razne zelenjavne juhice, pa kus kus, kvinoja, razne vrste riža, krompir pa pol to skombiniram z zelenjavo.
En full dobr riž sem videla v dm-u basmati-neka druga vrsta, unega neuluščenega že imam, samo ta je bil verjetno oluščen. Ga bom naslednjič kupila.
Sem hotela rdečo lečo kupiti, samo sem ugotovila da mi stročnice napenjajo trebuh. Jih imam pa drugače zelo rada.

A je to tema izključno za vegije ali je poudarek na vegi prehrani? To dvoje namreč ni eno in isto
Joj, kako si ti pametna, človek kar dobi komplekse

Ma ne ni to tema izključno za vegetarijance, vsi lahko pišejo sem gor, kakšna se vam zdi brezmesna hrana. O receptih, če kdo razmišlja da mu meso škoduje in da bi ga začel opuščati…itd..
Meni sčasoma škoduje, če dlje časa ne jem mesa, sem čisto brez energije in brez moči, da seveda nižanja zalog S-feritina / železa in hemoglobina sploh ne omenjam, zato raje jem vse oz skoraj vse, da nisem potem preveč šibka ali celo bolehna :-/

Pri meni je pa ravo obratno, ko sem jedla meso sem bila vsa zapackana, zdravniki so mi govorili da je telo popolnoma zakisano. Bila sem precej bolehna takrat nekje od 13-20 leta. Tko da potem sem počasi opustila meso in sem se zopet zdravo in energetsko počutila.
Fora je v tem da mora vsak poslušati svoje telo in jesti hrano po kateri se dobro počuti.

Pol pa ok. :))
Kuskusa ne maram, kvinoja še gre, amarant mi je čuden, obožujem ajdovo in proseno kašo. Zadnjič sem si naredila juho iz stročnic (fižol, leča, čičerika, grah) z domačo čebulo in česnom, ma je bila superca (o posledicah raje ne bi). Pri kolegici sem enkrat jedla omakco iz črne leče, ma je bila okusna!
Največ uporabljam korenčka, paprike, paradajza in riža. Kupim rjavega polkuhanega iz Leclerca ali pa basmatija, res redko mešanico divjega (rdeč in črn). Kupila sem enkrat tajskega z naravnim okusom jasmina, nekako mi je preveč indijski izpadel. Tudi svež koromač se dostikrat znajde na krožniku (zraven krompirčka ali pa mesa).
Pa na oreške sem se vrgla (študentfuter v službi, ko bi nekaj “grickala”).

Zanimivo Krivokljun. Če te zanima ko si omenila da si enkrat kupila jasminov riž. Če ti je to všeč, jaz jasminov riž pripravim tako da da najprej na malo olja pražim basmati riž, ali pa en navaden, in po recimo 5 min praženju na nizkem ognju ga zalijem z zelenim čajem z okusom jasmina. Potem pa to kuham po navodilih do konca. In ima lep nežen okus po jasminu riž.

Ne, ni mi bil všeč. Mislim da je bila neka fora v tem, da ko sme kupila riž z naravno aromo jasmina, mi ni bil všeč, ko pa nekega drugega pač samo z okusom jasmina, pa je bil okej. Bom probala še z zelenim ćajem z okusom jasmina, sem nora na zelene čaje. Hvala za idejo!

Meni je prevroče sploh za kuhat, sem raje kar na surovi hrani.

Tak riž lahko pripavite tudi za pozneje, pa se ga ohlajenega poje. Sploh sedaj ko je vroče kot pes.

A se komu od vas jajca gnusijo? Jst jih ne morem jesti že kar nekaj let, misel da je to embrijo mi je dosti nagnusna. Uporabljam jih edino ko delam sladice pri peki, ko tudi drugi jedo.

Vsak jajc ni že embrijo, tako kot to tudi pri ženskah ni. Mal osnove iz biologije ne bi škodilo.

Kako to misliš da vsak jajc ni embrijo? Pač notri v jajcu je embrijo piščančka a ni? Jst sem neki let od mojga angleškega kolega slišala full obsežno razlago zakaj on ne je jajc, in je omenil tudi da je to pač embrijo. To je tako kot da bi recimo nekdo, ko bi ženska splavila da bi to nerazvito bitje nekdo pojedu.
V glavnem meni se gravžajo, tudi ko pečem kaj pazim da dam notri res največ 1 jajce. Robi za tebe sem že slutila da se ti tudi gnusijo, pač je notri nerazvita žival kar se mi gabi.

Putke nesejo jajca, tudi če daleč naokrog ni nobenega petelina. Zdaj po tvoji teoriji so samoplodne in same nekako oplodijo jajček, torej petelina ta vrsta sploh ne rabi?

Ne mi zamerit, samo mi je vroče kot vsem nam, in se mi ne da razpredati od biologije, me tudi ne zanima kaj preveč by the way.
All I know je to da je v jajcu nerazvita žival in to se mi gabi. Že kot otroku so se mi upirala, sem že vedela zakaj.

Ej ne vem nisem še slišala za to vrsto. Meni se skoraj vse gabi kar prihaja od živali….tudi mleko, ki ga poskušam nadomestiti že vrsto let, samo sojinega mleka nočem konzumirati preveč ker je kemijsko full zmanipulirano. Tudi siri in ostalo vse kar prihaja od životinj mi je že v fundamentu bolano. Čeprav siri so mi po okusu še nekako okay. Ampak jih tudi ne jem veliko ker so full kalorični.
Mleko itak..kot telički ga pijemo, kar ni normalno, sicer jaz koznumiram sedaj samo še 0,5 maščobe samo mi je vseeno okus nagravžen. Ga pa imam samo za v kosmiče. Tko da lahko če kdo ve kaj lahko uporabljam namesto mleka? Jogurti odpadejo ker so preveč kalorični in mi packajo prebavo.

Joj princess, ostajam brez besed. V petek bo menda vročina popustila, pa si potem poglej, kako točno je tole s kokošjimi jajci. Mogoče bo pa šlo skozi.

Joj, ferbčna no, ne bodi ponižujoča da nam še teb zabrisala Nutelle v tvojo betico.
Kar res ne prenesem so ljudje, ki hočejo nadmudriti druge na ponižujoč način…daj zaleti se nekam ferbčna..če znaš mi odgovor na vprašanje o mleku al bod pa tih
Ti pa kaj drucga ne veš kar jaz vem..pa te zarad tega nam poniževala…

Ja, lubica, tebi pa res vročina seka. Pa taka ljubiteljica živali, ampak živalski produkti se ji pa gnusijo!!! :))) [sub](joj, tole sem pa čist kot kak On_-matjazko-Marko napisala, zgleda tudi name vročina skisano deluje haha)[/sub]
Aja, no, meni se ne gnusi. Edino kaka pečena pujsja glava s kakega piknika (šmrc), se pravi, če vidim celo telo živali se vrtet… pustmo zdaj to.
Ojej, sam tole pa bolj švoh drži, če daš samo eno jajce! Jaz sem uradno alergična nanje in naj bi jih zamenjevala s čim drugim (sploh v končnih produktih), maslo/margarino uspešno zamenjujem za kokosovo maščobo in agavin sirup, celo nek topiokin škrop imam (namesto jajc).
Ne prenašam kravjega mleka oz. mlečne maščobe, zato sem prešaltala na kozje produkte, mleko še vedno uporabljam v smoothiejih ali na mjuslije, čeprav sem tud te instant muslije skenslala, ovsene kosmice raje prepražim, dolijem vodo, namočene rozine&goji jagode&suhe marelice, narezana jabolka, sveže marelice, nektarine, banane, jagode.
Forum je zaprt za komentiranje.