Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek avtizem

avtizem

Pozdravljeni!
Imam tri leta starega sina, ki je imel normalen porod in tudi kasneje se je normalno telesno razvijal. Skrbeti nas je začelo ker nikakor ni hotel začeti govoriti.
Pediater je dejal naj nas ne skrbi da je pač melo zaostal na tem področju saj je povsem normalno razvit. Ko tudi pri dveh letih in pol še vedno ni govoril smo začeli obiskovati psihologe, pediatre, logopede. Vsi so dejali, da ima slab očesni kontakt ter slabo koncentracijo ter nas pošiljali od vrat do vrat. Nihče nam ni hotel tudi približno povedati kaj bi lahko bilo narobe, pač da ga morajo še opazovat nekaj časa. Nazadnje se je pediater le opogumil ter dejal, da sumijo na avtizem. Prebral sem vso razpoložljivo literaturo na to temo vključno z članki na tej spletni strani.
Zanima me ali ima kdo podobne težave, kako jih rešuje in kakšne so izgledi za nadaljni razvoj mojega sina. Iz literature sodeč so otroci z diagnozo: avtist v večini primerov duševno prizadeti vse življenje z omejenimi zmožnostmi komunikacije.

Za odgovor se najlepše zahvaljujem.

Zaskrbljeni ati!

Najboljše bi bilo, če to vprašanje postaviš na forumu Starši.

Otroci z avtizmom imajo ponavdi m,otnje vedenja in osebnosti. Več informacij dobite na Pediatrični kliniki v Ljubljani na oddelku za pedopsihiatrijo.

New Report

Close