Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek servis avta – koliko?

servis avta – koliko?

Koliko plačate za redni letni servis vozila (+ znamka in starost)?
Jaz sem pri pooblaščenem serviserju za 7 let star opel astro (ne vozim veliko) samo za redni servis (pregled, menjava olja, filtrov, manjša popravila) plačala dobrih 400€. (v znesek ni vštet tehnični pregled, registracija, zavarovanje).
Zanima me primerjava …

400 čukov???? Nenormalno.
Jaz niti pomotoma ne grem v pooblaščen servis, samo enkrat na začetku šoferske
kariere sem se zmotila in nikoli več.
Med 100 in 200 evri me pride ponavadi, raj 100 ko 200.
Če se ša mal pomujaš. pa kje poceni dobiš olje, ali kakšen del, pride pa še ceneje.
Letos (oziroma konec lanskega) sem dala 250, ker so mi še bremze (ploščice) menjal…

Imas 100 K km. Ti je menjal tudi zobati jermen in vodno crpalko?

To je napaka, ker voziš k pooblaščenemu serviserju, ker so predragi.
Za to, kar si zgoraj naštela, je običajna cena okrog 100 evrov.

Odvisno kaj vse so na tem rednem servisu naredili, zamenjali. Dvomim, da je to samo menjava olja in filtra. Piše na računu. Sicer pa sam avta ne vozim na pooblaščene servise. Ne vem, če sem kdaj za redni servis plačal več kot 100€.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mogoče so tista “manjša popravila” toliko nanesla. Bom pogledala na račun, pa točno poročam, zdajle sem malo na pamet napisala.

Par let nazaj sem vozila Citroena dokler je bil v garanciji, redni servis na pooblaščenem servisu okoli 150€,samo filtri in olje, tisti osnovni, naslednji naj bi bil dražji, prišel naj bi okol 250€, saj so mi povedali, kaj naj bi menjali, samo meni te zadeve uidejo iz glave.

Ja, ja. V tej ceni ima sigurno še menjavo zobatega jermena in vodne črpalke.To je veliki servis.

Ja, ja. V tej ceni ima sigurno še menjavo zobatega jermena in vodne črpalke.To je veliki servis.[/quote]
Zdaj, eno so pooblaščeni serviserji, drugo pa je Oplov original servis. Če je original, potem bi ta menjava gotovo stala še precej več. Sicer pa naj prepiše iz računa, če jo točno zanima, kaj in koliko je (ni) preplačala.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja, ja. V tej ceni ima sigurno še menjavo zobatega jermena in vodne črpalke.To je veliki servis.[/quote]

Meni so govorili o cifri 800 EUR. Potem pa sem se zmenil “drugje” 😉 Mislim da je bilo 120 EUR.

Servis opravljam glede na prevožene kilometre, kar nikakor ni vsako leto. Nazadnje so mi menjali še zavorne ploščice in je naneslo dobrih 300€, ampak ne pri pooblaščenem servisu. Aja, še neke žarnice mi je zamenjal itd.

Jaz se žal niti podrazno ne spomnim, ampak verjetno ni kakšnih hudih odstopanj od večine.
Si me pa spomnila, da krepko zamujam na redni servis. Hvala 🙂

Kupim dele, ki jih rabim in sam šraufam….torej od oka zaslužim par sto ojrov, če primerjam z vami 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pač imaš avto, ki se šraufa na roke:))). On_ ful ti privoščim, da še hkrati zaslužiš. Meni je varnost najpomembnejša, zato šola samouka in šmuglanje ne prideta v poštev. Pri avtu ni kalkulacij, tukaj so v igri človeška življenja. Pliz, ne replicirat, ker dons nosim bombice:).

Ok, Fiši, nisem vedel, da voziš avto, ki se ne šraufa na roke… mogoče na noge? 😛

Kapo dol pred serviserji, ki uspejo svoje stranke tako naplahtat, da lahko samo oni popravljajo njihov avto zavoljo varnosti ni potem stranki ni žal odštet nobenega €…
Včeraj sem bral podobno temo na SČ, ko so razpredali koliko dajo za vet. za hišnega zajčka. 800€ je ena plačala za “kompleten servis”….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Očitno še nisi videl, kaj imajo servisi (uradni ali neuradni, nima veze). Klimo tudi sam nafilaš? Kaj to prisluhneš zvoku ali ko je že čisto mrknilo, se premakneš? Danes obstajajo tudi računalniki, ki ti povedo za napake. Ej, spet super, če imaš tako izostreno oko in sluh. Pa koliko orodja moraš to imeti doma…če bi začel to prodajat…ma ni vrag, da bi si lahko kupil nov avto:)).
Tak mimogrede…nikoli ne vozim avta na servis, zato me nihče ne more naplahtat. To zaupam moškemu delu, naj se oni zmenijo, meni je pomembno, da je narejeno kot je treba.

Glede zajčka pa…ne vem, morda so mu dajali dializo, nisi napisal nič konkretnega. Zato je neumestno, da se delaš norca. Ljudje imajo tudi zajčke za ljubljenčke in jih ne zakoljejo ob prvi težavi. Če bom kdaj imela žival, bom imela tudi denar za veterinarja.

No ja, nekaj posluha res moraš imet in še vedet je treba od kje kak zvok prihaja in zakaj. Uradni in neuradni servisi imajo poleg vsega orodja in (ne?)znanja še lep obrazec na katerega ti napišejo račun in zraven sončijo zobe pa fensi delavnico s še bolj fensi plakati, pisarno poleg nje pa še kafič in vse to se plača. Večji kot je račun in (za oko) lepša kot je delavnica, boljši občutek ima stranka, da je to kvaliteta, ker to pač ne more bit poceni, zato masten račun absolutno ne sme manjkat. Računalnik pa mora kazat lepe barve, vse mora žmigat na njem, da zgleda kot da se nekaj na njemu dela… 😛

Res je tudi, da novejši in dražji avtomobili ne vozijo brez, da jih od časa do časa ne priklopiš na rač. in to je treba plačat, kakopak.

Tudi veterinar, ki ti proda zdravilo za zajčka za 5€ ni tako kvaliteten kot tisti, ki ti isto reč zakasira vsaj 20x dražje pa čeprav se je zajčku zgolj pokvarila prebave, ker je bil neprimerno krmljen.

Saj sem povedala, da ne hodim na uradne servise, ne plačujem izložbe in vsega, kar spada zraven. Pravim ti, da so tudi drugi načini in ne rabiš delati vsega sam, ker misliš, da je to edina prava računica. Ti po svoje, jst po svoje.

Jaz včasih prevozim kako rdečo in če me policija na ustavi, prav tako zaslužim. Se splača. :))

Jaz včasih prevozim kako rdečo in če me policija na ustavi, prav tako zaslužim. Se splača. :))[/quote]

Bravo, s tem se je res za hvalit. Našo familijarno nosečko je zadnjič nekdo skor zbil zaradi tega …

Oh, nikakor ne prideva skupaj…. :))

Tebe to zelo skrbi in trpiš, ker misliš, da imaš absolutni prav.

Neeeeeeeeeeeeee…. 🙂
Če bi se kje srečala bi te peljal en krog, da bi slišala kako mašina prede… :))
Na željo bi te vzel še na traktor, bi po dolgem času spet sedela na blatniku in bi se peljala čez zaorano njivo, da te malo pregunca in ti naravna križ. 😀

Jaz včasih prevozim kako rdečo in če me policija na ustavi, prav tako zaslužim. Se splača. :))[/quote]

Bravo, s tem se je res za hvalit. Našo familijarno nosečko je zadnjič nekdo skor zbil zaradi tega …[/quote]
Skor je pes zajca ujel zadnjič. 😉

Okej, malo se je izrodila tema, ampak naj še podatki … pač olje, filtri, rezervni deli stanjejo, kolikor pač stanejo.
Postavka za delo je 350€. Torej če bi se en mehanik z mojim avtom ukvarjal 8 ur (pa se ni) in če dobi polovico od tega zneska, to pomeni, da zasluži 3500€ mesečno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close