Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nova navada: ne-odpisovanje na sms-e

Nova navada: ne-odpisovanje na sms-e

Pozdravljeni,

Zadnje čase opažam (in glede na nerganje še nekaterih očitno nisem edina), da so ljudje kar prenehali odpisovati na sms-e. Ljudje, ki imajo telefon neprestano s seboj – z njim spijo, kuhajo, so v kopalnici, etc. – so neločljivi od teh malih cvilečih napravic. Ampak ne odpišejo pa na sporočila – od prijaznih povabil na kavo (takim, ki tako ali tako neprestano kofetkajo) do vprašanj o nasvetih glede bilo-česa. Razumem, da nekateri ne odpisujejo v času, ko so v službi, na faksu, ko vozijo, etc – to je razumljivo, logično in odgovorno. Razumem tudi, da gre kdo komu na živce in se potem ne odpisuje iz principa. Ampak ko nekoga, s katerim naj bi bil v dobrih odnosih in prijatelj, povabiš nekam z namenom, da se ob vseh obveznostih ohranjajo socialni stiki in potem kot nek bedak čakaš, da se bo nekdo uspel odzvati… to je pa nerazumljivo.

Kaj se dogaja? Kaj se je zgodilo z bontonom? Res komu vzame toliko časa in energije, da je težko odpisati v nekem razumljivem času? Ali imate posebne ure v dnevu, ko selekcionirano odpisujete na neodgovorjena sporočila?
Sem nekajkrat poizkusila poslati povabila za kavo ob času, ko so bili dosegljivi na fb – in ne razumem kaj ti ljudje počnejo/počnete?

Lep pozdrav,
S.

Prišla si do prelomnice. Poišči špago!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Po pravici povedan, ti tud jst ne bi odpisu. Kaj češ s tako babo počet, ko ti skos za vratom visi ?

Jaz pa mislila, da folk zakapira, kaj pomeni, če ni odgovora.

Mogoce pa so … odrasli 🙂

Vprašanje je, zakaj rineš v ljudi, za katere veš, da ne bo odgovora. Če te pa tako žuli, ker ne odpišejo, jih pokliči in direktno vprašaj.

na trapasta vprašanja nima smisla odgovarjati ☺
pa folk se je naveličal teh igračk – samo ločiti se ne da od njih kot od babnice

Mogoce pa so … odrasli :)[/quote]

[img]https://aroundtheglobenewsblog.files.wordpress.com/2013/11/screen-shot-2013-11-06-at-2-40-50-pm.png[/img]

Se strinjam, neverbalna komunikacija, kamor prištevamo SMSanje in facebukanje, to je bolj za mladež.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Jaz sem že ena od teh. Pač, ne ljubi se mi kar vsakemu vedno odpisovat, pa tudi na kavo se mi ne ljubi kar z vsakim. Tisti, ki mi kaj pomenijo in kdaj pozabim odgovorit, se že oglasim in opravičim kasneje.

Ne vem, verjetno ljudje na drugi strani tvojega mobilca ne delijo povsem enakega interesa. Danes je itak moderno biti “ful bizi”.

Ne vem, jst vedno odpišem drugače imam slabo vest. Razen, če me je ta oseba kaj razjezila in se mi zdi brezveze z njo ukvarjat.

Včasih si zaposlen s čim drugim ali pač nimaš kaj odpisat, čeprav bi bil kak “nasvidenje” vseeno na mestu.

Ni mi pa všeč, ko nekdo da oglas (nap na bolho), ne pripiše kontaktne št., na sporočila pa tudi ne odpisuje… Čemu potem oglas?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Meni gredo pa smsarji na živce.
Če ti je res do človeka, daj pokliči in se direkt zmenita.
Ok, je jasno, če je v tujini, da raje sms pošlje. Ali pa, če hoče obvestiti hkrati 10 ljudi in vsem pošlje enak sms.
Na živce pa mi gredo tisti, ki bi se vse pomenili samo z smsi. Pokliči pa je.
Če takmu odgoovriš na sms z smsom pa ti pošlje še en sms pa spet odgovoriš in tako naprej. A ni bolj enostavno se pogovorit?
Res ne zastopim te sms obsednosti. K sreči je večina odraslih toliko zrelih, da znajo poklicat.

Meni pa se ne da več klicat. Ker mi gre na jetra, da se folk ne oglaša takoj, nimam jih pa čas skoz klicat. Poleg tega pa nočem morit folk, ker zaradi različnih izmen nikdar ne vem točno kdaj so v službi in v službi je pač ponavadi pravilo brez telefonov.

Tak da pustim sms, pa ga bo videl al ne. Itak v enem smsu povem več, kot bi z govorom.

Je pa razlika med prijatelji ali neznanimi ljudmi. Pač neznanimi rajši pošljem sms, je bolj neosebno, ker na neznane številke v imenuku ponavadi folk ne kliče nazaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close