Velika noč
Dej no, folk samo išče izgovore, da neb šov delat. Kakšna velika noč, ne me zajebavat. Kaj pa delate zdej doma, a kao jajca barvate, celi umetniki neki ? Pa to boste potem do torka delal ?
Vse po*ukane trgovine so zaprte, fak….
S kom se pogovarjaš?
S tvojo mtko, k tud hod sm gor, pa še veš ne.
Z luftom?
Ne vem, kje ti živiš, na našem koncu sta dve dežurni trgovini odprti.
Vemo za tiste dežurne trgovine ja, k nč pametnga nimajo, pa še tist k majo je vse krat 2 evra.
Tovrstni prazniki so zelo dobrodošli čeravno nismo po krščanskem nauku vzgojeni in se ne držimo izročil naših dedkov in babic, kajti v današnji spremenljivi družbi sprevrženih vrednot in narcisistično usmerjenega potrošništva zlahka izgubimo samega sebe, svoje želje in potrpežljivo upanje…ob takšnih dneh torej ne hodimo v trgovine, ampak opravimo družinske obiske, se sprostimo na sprehodih v naravi, primeren je recimo lahen tek ob dravi, možno tudi smučanje, nikakor pa ne posedamo po kafičih in kaj je še tega pregrešnega početja, kjer bi samo vnemar pogubljali svoje duše…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]Ja, prej bi si zalogo naredil, pa bi bilo, a ne?
Ja, prej bi si zalogo naredil, pa bi bilo, a ne?[/quote]
A res al kaj ? Res nism vedu tega…
Krščani so umsko zaostali ljudje. Mislim, to si je moral ziher nek shizofrenik izmislit. Jajca primerjat s krvjo, meso je kristusovo telo, hren so žeblji, ipd. nesmiselne povezave. Nič nimaš tu za praznovat. Dan je tak kot vsak drug. Če nisi včeraj našel čas za družino, prijatelje, sorodnike, ga tudi danes ne boš.
Mimogrede, ko sem korakal do Tuša (ki je btw večkrat odprt tudi ob praznikih), vmes šel še mimo parih kafičev, pa si lih tok bli zapolnjeni, kot ob petkih, sobotah, ali kateremkoli drugem dnevu.
Pa če si športno aktiven, ne boš aktiven samo ob praznikih. Tko da, to so kar neke izmišljotine.
Jaz sem proti praznikom, vsaj takih vrst…..
Prazniki bi morali biti samo državne ali delavske zadeve….. torej zadeve kot so 1. maj, 26 december 25 junij….. ipd…..
Praznik oz. dela prost dan nikoli ne bi smel biti dan/praznik ko praznuje nekaj samo en del družbe (kristijani recimo)
In ja vem, nekdo bo reko da so delavci tudi segmentiran del družbe, ampak tisto je širši pojem, in je praznik DELA (v slovenščini) ali delavcev, ne zaposlenih, delavci pa smo vsi ki delamo, pogodbeno ali za sebe doma, tako da je to drugo.
Nisem pa za to da se zmanjša število praznikov, to nikakor, samo naj se reorganizirajo, da bodo dejansko to DRŽAVNI prazniki in dela prosti dnevi….
Krščani so umsko zaostali ljudje. Mislim, to si je moral ziher nek shizofrenik izmislit. Jajca primerjat s krvjo, meso je kristusovo telo, hren so žeblji, ipd. nesmiselne povezave. Nič nimaš tu za praznovat. Dan je tak kot vsak drug. Če nisi včeraj našel čas za družino, prijatelje, sorodnike, ga tudi danes ne boš.
Mimogrede, ko sem korakal do Tuša (ki je btw večkrat odprt tudi ob praznikih), vmes šel še mimo parih kafičev, pa si lih tok bli zapolnjeni, kot ob petkih, sobotah, ali kateremkoli drugem dnevu.
Pa če si športno aktiven, ne boš aktiven samo ob praznikih. Tko da, to so kar neke izmišljotine.[/quote]
Človek je simbolično bitje. 🙂
Pa ti bi glih danes šel v trgovine, ko so zaprte…Ko so odprte, pa nimaš volje ?
Problem je dolgčas..Nabavi si psa, pa se z njim pogovarjaj. 🙂
Spet si izpadel brihten, kot vedno.
V tuš se ponavadi gre po hrano, po hrano pa ne greš, ker ti je dolgčas, ampak ker si lačen/ker bi si rd kej dobrga prvošču.
Čez vikend sem pa ziher več po trgovinah kot ti. Eni mamo dnar, drugi pa solato trgate iz vrta, na mesu pa kao šparate, lol
Pa če si športno aktiven, ne boš aktiven samo ob praznikih. Tko da, to so kar neke izmišljotine.[/quote]Ni prav, da se tako arogantno oz ignorantsko obnašamo, kajti bog hudo kaznuje, če skušamo njegovo zaupanje in takšni prekrški, kot je nakup v trgovini, sigurno ne ostanejo nezapaženi, če je že bil do mojzesa tako strog, ko je malce preveč tisto skalo oplazil in potem kristusa med to isto barbarsko ljudstvo poslal, da je poncij pilat si nemočno umil roke pred njimi…je pač še vedno tako, kot je tudi cankar napisal, narod si bo pisal sodbo sam…na poti v trgovino ali v kafiču ali pa pač med delovnim časom.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Čez vikend ponavadi ne hodim v trgovine, ker je gužva. Zato raje grem med tednom.
Zato si naredimo za jest tisto, kar je in ne tistega, česar trenutno nimamo. Zato ne bom šel v trgovino samo zato, ker bi si nekdo rad privoščil nekaj dobrega, pa tistega trenutno ni.
Recimo 4-letnega otroka še razumem, da potem sitnari, če ni tistega, kar bi rad. Če pa to počne odrasla oseba, pa se je treba vprašati o njegovem psihičnem zdravju.
Bolan človek si ja, da ti rata iz enga čist nedolžnega posta v tako skrajnost it.
Pa če si športno aktiven, ne boš aktiven samo ob praznikih. Tko da, to so kar neke izmišljotine.[/quote]Ni prav, da se tako arogantno oz ignorantsko obnašamo, kajti bog hudo kaznuje, če skušamo njegovo zaupanje in takšni prekrški, kot je nakup v trgovini, sigurno ne ostanejo nezapaženi, če je že bil do mojzesa tako strog, ko je malce preveč tisto skalo oplazil in potem kristusa med to isto barbarsko ljudstvo poslal, da je poncij pilat si nemočno umil roke pred njimi…je pač še vedno tako, kot je tudi cankar napisal, narod si bo pisal sodbo sam…na poti v trgovino ali v kafiču ali pa pač med delovnim časom.[/quote]
Bom šov k maši pa mi bo vse oproščeno.
Pa če si športno aktiven, ne boš aktiven samo ob praznikih. Tko da, to so kar neke izmišljotine.[/quote]
Samo umsko zaostali to tako kot ti razumejo. 😉
Tko ja, pomagaj prijatelju, ker se ne zna sam branit.
Prijatelj nima nič s tem, kako ti stvari (sveto pismo) razumeš.
Meni so pa všeč prazniki, še posebno taki, ko nas s svojim obiskom počasti nekdo, ki je bil včasih reden gost… 🙂
Ja, prej bi si zalogo naredil, pa bi bilo, a ne?[/quote]
A res al kaj ? Res nism vedu tega…[/quote]
Očitno ne, sicer ne bi bentil, da so trgovine zaprte. Simple.
Jah glej, če si žgoljava v faco, ti nism jst tle kriv.
Brezveze, da se trudiš, Sadni.
Pa si ga ti že sploh kdaj prebral ?
Forum je zaprt za komentiranje.