Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zavarovanje in zdrav.kartica in nova služba zmeda??

zavarovanje in zdrav.kartica in nova služba zmeda??

pred enim dnem mi je poteklo zavarovanje preko zavoda za zaposlovanje..v pon. imam zdrav.pregled za službo..ali jim bo v računalniku odprlo mojo zdrav.kartico???

ko sem danes klicala da mi kartoteko pošlejo je v zd.domu rekla, da imam še danes zavarovanje,,,ko sem klicala na zavod za zdr.zavarovanje so mi rekli, da danes nimam več zavarovanja,,, ena mi je pa rekla da imam še zavarovanje 8 dni..da si moram v tem času urediti…

kaj je sploh res..je imel kdo že ta primer

Mislim, da velja rok 8 dni po izteku.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Iz pravil obv. zdr. zavarovanja:

6. člen
(1) Lastnost zavarovane osebe v obveznem zavarovanju pridobi oseba z dnem, ko so pri njej izpolnjeni pogoji za vključitev v obvezno zavarovanje po zakonu in pravilih, in jo izgubi z dnem, ko za takšno zavarovanje ne izpolnjuje pogojev.

Tudi če nimaš urejenega zavarovanja, s kartico lahko odpre tvojo kartoteko na računalniku, ampak verjetno boš za pregled samoplačnik (ali pa plača bodoči delodajalec, tega pa res ne vem, kako točno gre). Najbolje bo, če pokličeš v ordinacijo, kamor greš na pregled, tam bodo točno vedeli.

Pregled za job krije delodajalec.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close