Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj bi naredili?!

Kaj bi naredili?!

vaša sestra….

Imam 3 leta starejšo sestro. Je več kot 5 let veganka. Rezultat takšnega načina življenja:
– hudo izpadanje las..plešavost ji ćez leto, dve, ne gine
-velike težave (izjemne bolečin) z želodcem (kriči in se zvija od bolečin!)
– splošni videz: podhranjenost
– pospešeno staranje- obraz razkriva precej več gub, kot bi to bilo potrebno
-lomljivi nohti
– nezdrave dlesni (slabi zobje)
– z na pol odprtim očesom, ji lahko prešteješ rebra
-itd.

Primanjkujejo ji vsi vitamin po vrsti…na zdravnikovo “zahtevo” uživa železo za nosečnice, ki je drago in ga zdravnik rad ne predpiše) Zdravnik, ji je “lepo” napovedal, kaj jo vse čaka-posledice bodo HUDE!!!

Poleg vsega naštetega še redno obiskuje solarij. Ni več “rjava ampak dobesedno “črna”.

Seveda, vse to pred nami (domačimi) skriva, se spreneveda, na vse pretege zanika, laže in ko jo soočimo z resnico, se praviloma konča s solzami, zamero in prepirom. ki rezultira v več mesečno “tišno”.

Zaradi takšnega načina življenja je pred pol leta končala razmerje z dobrim moškim, ki to vse skupaj več ni mogel prenašat….njo in njene soke, smothije in celo skledo (samo) zelene solate!!!Dan na dan…čez cel dan.
Seveda, se ji je vzporedno s takšnim načinom prehranjevanja spremenil tudi karakter:

Opažamo- izrazito zamerljivost, občutljivost, z nogami že dlje časa ” ni na realnih tleh”…po cele dneve “sanja”…bluzi…popolnoma je skregana z realnostjo. Ne vem, kako sploh opravlja delo v službi…

Na vrhu vseh vrhov- je pa še obsedena z “duhovnostjo”……išče pomene in znake, tam, kjer jih sploh ni….menim, da je popolnoma skrenila iz normalne življenjske smeri…in najhuje pri vsem tem je, da NE VIDI, da vozi naravnost k “propadu”….

Seveda, jo imam izredno rada (čedasi, nimava nobenih pravih povezav) in me na smrt skrbi, slabo spim, pot, ki si jo je izbrala me bremeni, močno duši, me na vsakem koraku spremlja kot črna senca, ki me ne izpusti…

Ostajam in se prebijam, nekje na sredini -med maminim jokom in očetovimi izlivi jeze….krožim med kazalcem in prstancem kdo je kriv, za to nastalo stanje (s*anje!!) …na sestro, na A.K. ki jo je prvi popeljal na cesto propada z njegovim načinom “zdravega prehranjevanja”, jezim se na vsako pomarančo, ki jo vidim, najraje bi zlomila vse sokovnike tega sveta in prepovedala vse knjige z “duhovno” vsebino….moja sestra, pri živem telesu propada- fizično in mentalno!

Moja sestra je fanatik, ne pozna ravnotežja, sredine, domačim ne zaupa, ne verjame-tujcem najraje zaupa…najraje ima extrem….ne pozna sivine.

Kako jo naj spravim na ZDRAVO pot??!!! Čutim, da bo zaradi vsega, kar se nam dogaja- razpadla cela družina.

Kako NAPREJ?!!!
Prosim za pošteno mnenje, vaše izkušnje…in smer.
Hvala.

To je lahko kaj drugega in ne veganstvo.
Imam kup znancev, znank in žlahtnikov veganov, ki živijo brez težav. Prijatelj mi je totalni presnojedec in je tudi izvrsten v počutju in izgledu.

Mislim, da je to anoreksija.

To je lahko kaj drugega in ne veganstvo.
Imam kup znancev, znank in žlahtnikov veganov, ki živijo brez težav. Prijatelj mi je totalni presnojedec in je tudi izvrsten v počutju in izgledu.[/quote

Je bila pri zdravniku. So naredili vse preiskave in izvidi so pokazali-kje leži “problem”. V napačnem prehranjevanju. Žal, ni tukaj “nič drugega”.

lp

To nima veze z vegetarijanstvom. Jaz nisem mesa žrl že skoraj petnajst let, pa ne opažam teh simptomov. Očitno vitamine in ostale snovi pumpam vase iz pijače. Če bi mi danes dali za pojest kilo svinjine, bi jutri zjutraj umrl za odpovedjo jeter. Če mi daš flašo vodke, bo pa do jutri šlo normalno skozi filtre.

To ni od včeraj, torej traja že dalj časa in ni problem le v samem veganstvu. Zdaj je že tako daleč, da je to enako kot če bi imeli doma narkomana in bi nas spraševala za nasvet, kako ga preusmeriti na pravo pot. Za to obstajajo psihiatri, zdravniki različnih strok. Če pa ji želiš ti osebno pomagat, pa v kleti pripravi prostor (v stilu Fritzl), jo zapri, spravi v umetno komo za kakšen mesec in priklopi na umetno hrano. Ko se bo počasi prebujala iz sna, ji doziraj psihoanalgetike. Za kakšno leto ali dve skenslajte vsa ogledala. To je to. Dober tek:).

Ne moreš je ti sama nikamor spravit. Počakaj da pade na dno, potem pa bo rabila podporo, ko se bo pobirala. Če bo le preživela, ker bere se že zelo nizko.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

angelina jolie?

Veganom ni pomoči, neki kar jst že cel čas govorim. Brez mesa, brez živalskih maščob, brez kalcija, vitamina D3, K2,…tok enih vitaminov pa mineralov manjka tem ljudem, da se čudim kako so sploh še živi.

The vegan diet lacks essential fat-soluble vitamins (vitamins from animal fats) and amino acids (from proteins) needed to help the body rebuild tissues and bones. Weston Price searched the world for a vegetarian culture and could not find one. A vegan diet therefore is not a primitive diet, but a new diet for modern times and one that our bodies are not designed for. In ancient times the concept of a vegan diet was not possible. In many regions there was not enough plant food to sustain life. Today with modern farming, grocery stores are always full of fruits and vegetables and nuts. In the past our ancestors only had these foods seasonally.

saj tudi zgoraj omenjena veganka ne opaža svojih simptomov. 😉
si pač vegetarijanski pijanec (glede na to, da lahko spiješ celo flašo vodke) z nedelujočim tičem. vse ženske vedo, da si popolnoma neuporaben, ti pa sam sebi lažeš, da si “čist v redu” :))) tako kot vsi bolniki

A vegan diet therefore is not a primitive diet, but a new diet for modern times and one that our bodies are not designed for.

saj seksualna dieta tudi ni normalna za človeka – pa si tudi ti še vedno živ, kljub temu, da ga zadnjih 29 let verjetno nisi več kot 1x namočil 🙂

Zanimivo, da se ne spomnm kje sem bil 29 let nazaj….

ti se verjetno ne spomniš niti, kje si bil pred enim mesecem 🙂 jbga, znanstveno je dokazano, da so narcisoidni ljudje brez seksualnega lajfa močno nagnjeni k demenci. :)))

Kje pa si, a si šel pogledat, če ti ni slučajno že odpadel od neuporabe? 😀

Sej je tud znanstveno dokazano, da ste ženske od moških manj sposobne 🙂

to je zato, ker nobena ni dovolj zabita, da bi šla znanstvenikom dokazovat, da je sposobna tudi ona preživet 30 let brez seksa 🙂

Pa če ignoriramo jealous ass hoes in se držimo teme….

Med vegane se uvrščajo večinoma grde babnice, pa osiveli tipi stari čez 50 let.

Dokaz : https://youtu.be/kyDULb0LwFM?t=2m3s

Why are all the chicks in this video have like colored hair and look like they haven’t showered in 5 days. Their hair looks all frizzy and shit. They need some essential fats in there diet. Their skin doesn’t look good either.

Honestly im starting to think most of you vegans turn vegan because you’re a bunch of fucking wierdos and the vegan cult is the only one that accepts you. Just look at this shit, fucking cringe all day

My fucking god these things are always so fucking cringe worthy, it’s like something straight out of the hippie era when everyone was on LSD, played guitar and sung peace songs. A bunch of hippies stuck in the 60s and young hipsters fake crying infront of the camera. That crying hippie lady with the witch nose is the worst one yet, i had to fucking pause the video and puke, that’s hands down by far the most cringe worthy thing i’ve ever seen. WHAT do you pussies think this will accomplish exactly? Tell me. Oh and that lady was obviously crying for attention infront of the camera, you fucking lie to yourself to think that all these people are here for compassion or whatever, in reality that lady was there probably because she’s old, ugly and burned out, probably schizo and want to feed her narcissistic ego by feeling she does something or whatever and the vegan cult seems to accept anyone, that’s why there’s so many wierdos there that dont fit in anywhere else.

😀 kaj naj ti pa zavidam? :)))))) mehkega tiča ali to, da imaš mashed potatoes namesto možganov in se ne moreš spomnit, kdaj si ga v zadnjih 30 letih sploh vtaknil? :))))))) hmmm… on the second thought – česar se ni zgodilo, se ne moreš spomnit, ane. revež. :))))

Zakaj nisi prej povedal, pa bi te povabila na piknik, na čevape.

Punca ima resno psihozo. Delno zaradi neke travmatske izkušnje (kdaj in zakaj je zapadla pod vpliv nekih gurujev?), v veliki meri pa zaradi hudega pomanjkanja vitaminov B, esencialnih višjemaščobnih kislin in aminokislin.
Edina rešitev je pogovor z izbranim zdravnikom, napotnica za psihiatra (pod nujno) in prisilna hospitalizacija na zaprtem oddelku. Zdravljenje bo trajalo najmanj dve do tri leta. Potrebna bodo prisilno hranjenje, da se nadomesti primankljaj hranilnih snovi, antipsihotiki in šele nato psihoterapija. V sedanjem stanju so možgani tako okvarjeni, da ne delajo več normalno. Od tod psihotično vedenje.
Podoben primer imamo v družini. Moja svakinja. Pri 38-leti ima manj kg kot jih je imela pri 14-ih letih in je zato ponosna nase(!!?????!!). Izgleda kot smrt, stara vsaj 55 ali več, Ves čas grozno nervozna, po srudi strani pa kar naprej ponavlja neke mantre, kako je ona skulirana in mirna. Opozarjam njene starše, da je to že zdavnaj prešlo normalno mero, pa samo odkimavata, da je ne moreta silit, naj se malo poredi. Njen partner se tudi dela neumnega, nihče ne ukrepa. Če bi šlo za mojega otroka, sestro, brata, starše, ne bi odnehala, dokler ta oseba ne bi bila hospitalizirana na psihiatriji. Tako pa lahko samo gledam in se čudim, kako so ljudje zabiti do te mere, da bodo pustili to žensko umret ob njihovih izgovorih, kako je oni pač ne morejo spremenit, če se noče sama.
Lari fari. Nihče si ne upa ukrepati. Sorodniki lahko zaprosijo za odvzem opravilne sposobnosti zaradi mentalne bolezni.

Nekomu odvzeti opravilno sposobnost ni šala. Ja, lahko bi to naredili, ampak potem imaš rastlinco do konc lajfa. V obeh primerih je mrtva.

To je kot oblika anoreksije. Koliko pa je stara? Živi s starši? Potem naj gre stran in se čisto izolira, dokler ne bo dovolj močna. Čisto na pamet: ‘priporočam, naj si tvoja “stara dva” porihtata zakon, da ne bo hči (tvoja sestra) igrala preusmerjevalca pozornosti nase s premeščanjem žarišča zakonskih težav vajinih staršev – mogoče nezvest oče ali drugih podobnih družinskih skrivnosti, o katerih se ne razpravlja, se pa jih zaznava?’. Zakaj je ona takšna, je nekje vzrok. In da je nekdo ekstremist, črna ovca, karkoli, je vzrok najpogosteje v sami družini, v zastrupljenosti odnosov itd.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close