20letnica mature – eni super videt, drugi
Imeli smo 20. obletnico mature.
Prav zanimivo videt sošolce in sošolke. Pa še tisti iz paralelke so bili zraven tako, da nas je bilo kar nekaj.
Zanimivo mi je, da so se ženske večinoma zelo upedenale, vse nekaj pazijo na linijo, hodijo na vadbe, ne nekih dietah. Ene tri, ki so bile prave bunikce v SŠ, so zdaj vitke postanve. Pri ženskah je videt kot, da jih daje kriza bližajočih 40ih in so začele na polno skrbet zase.
Pri moških pa je malce drugače. Veliko jih je že precej plešastih, ampak zato si nisio sami krivi. Bolj je to, da je cel kup takih, ki imajo pivske trebuhe. Pa nič ne skrbijo zase.
Je pa pri ženskah tečno to, da se skoraj ne znajo kaj drugega pogovarjat kot o otrocih, šoli, dietah, vadbah. Moški res slabše zgledajo, redki so vitki in urejeni,a mpak se pa da še kaj več pogovarjat kot samo o otrocih, dietah.
in zakaj moški niso krivi za plešo? saj ženske tudi niso krive za sive lase, pa se morajo barvat, za gube, pa jih morajo glancat, špeh se tudi sam nabere, pa morajo telovadit.
in kakšne globoke pogovore si imela z moškimi? To me pa res zanima.
Niso bili globoki pogovori, ampak sproščen klepet. Ki pa ni obsegal samo tem o njihovih čudežnih otrocih, ki so geniji in sploh oh in sploh super.
Super, odličen razlog za srečanje je, da ljudi ocenjujemo kot na kravjem sejmu, kjer smo sami ena izmed kravic, kako kdo izgleda, in se primerjamo z drugimi, če imam kak siv las več ali manj.
Kurje razstavišče plehkosti press
Logično, če se po cela desetletja z nekom ne vidiš, da prvo opaziš zunanjost in da se cel večer pogovarjaš o otrocih ipd. Kaj pa naj bi počel na obletnici mature? Prišel zvezanih oči, ker nočeš biti plehki in ocenjevati zunanjosti ljudi? Kaj bi moral govoriti o nastanku sveta, filozofskem pogledu globokih čustev?
Pri nas pa je bilo letos na 25-ti obletnici ravno obratno. Moški fit kot se šika. Vsi.
Ženske pa zavaljene in v 80-tih % je prepoznavne. Morale so se nam prav na novo predstavljati. Z eno besedo: katastrofa.
Mi smo se še na vsaki obletnici pogovarjala in obujali spomine na neumnosti ki smo jih počeli v srednji/osnovni šoli…. kaj pa nekoga ki ga ne vidiš 20 let brigajo tvoji otroci recimo? Ko je ena mamica začela blebetat o otrocih sem jo vprašal če je otrok hodil z nami v srednjo ali ne? In je k sreči dojela poanto da večinsko to nas NE zanima.
Obletnice so obujanje spominov na tiste dni ko smo se spoznali, ne pa pogovor o naraščaju individualnih oseb.
…..o otrocih….potem pa imas toliko povedati o beguncih.
Jebeš te obletnice. Moraš iti naprej:) Če se s kom srečaš na novih poteh, super, če ne naj ostanejo kamor spadajo, v preteklosti. TO je tudi razlog, da bo FB ali propadel ali pa se bo popolnoma reformiral, namreč stara greznica pljuska ven. Folk, k si se ga že rešil, te sedaj poišče online, tako da mnogi raje nimajo profila:) Prave poti so potem preko kariere, ki morda vodi preko formalne šole, morda pa ne. Tiste obletnice štejejo, če mene kdo vpraša, ko se že najdeš, ko si izbereš pot. No če obtičiš mentalno v srednji šoli oz. se ti lajf ne spreminja, bo pa že ok kajne 🙂
Vsakomur svoje, jaz to razumem. Sam folk k vabi na obletnice pa ne:)
Mi smo se še na vsaki obletnici pogovarjala in obujali spomine na neumnosti ki smo jih počeli v srednji/osnovni šoli…. kaj pa nekoga ki ga ne vidiš 20 let brigajo tvoji otroci recimo? Ko je ena mamica začela blebetat o otrocih sem jo vprašal če je otrok hodil z nami v srednjo ali ne? In je k sreči dojela poanto da večinsko to nas NE zanima.
Obletnice so obujanje spominov na tiste dni ko smo se spoznali, ne pa pogovor o naraščaju individualnih oseb.[/quote]
Da Matkic, ti boš že vedel. Jst ne hodim na obletnice. In če malo pomislim tudi nimam nekih ekstra neumnosti iz otroštva, da bi se o tem pogovarjala 6 ur.
Obletnice so obujanje spominov na tiste dni ko smo se spoznali, ne pa pogovor o naraščaju individualnih oseb.[/quote]
Da Matkic, ti boš že vedel. Jst ne hodim na obletnice. In če malo pomislim tudi nimam nekih ekstra neumnosti iz otroštva, da bi se o tem pogovarjala 6 ur.[/quote]
Seveda nimaš, če si imela podoben karakter kot ga kažeš tukaj absolutno verjamem tole, da nisi počela neumnosti z nikomer, ker te noben ni želel v družbi.
Joj no, ne zdaj valiti krivde name, če si obstal v starih časih. Meni se je dogajalo na polno, mene imajo ljudje radi, takrat in danes.
Ne se zdaj izmikat, sama si napisala da nisi neumnosti počela kot mlada, samo bedniki niso počeli neumnosti v času ko so bili najstniki…. eden izmed teh se je pred leti obeso, ker je bil asocialn, ostali pa so anti socialni še danes…. verjetno si ti podobna.
lol napačna tema, my bad 😀
Ne štekaš. Jst sem se ogromno družila in ne boš verjel, sem zaželjena v družbi. Torej, sem družabna in nisem rojena, da bi ždela med štirimi stenami. Samo nimam neumnih zgodb iz šole za 6 ur klepeta. V OŠ so bile tiste zgodbice bolj nedolžne in nič takšnega. V srednji šoli sem se učila, hodila na elitno šolo, kjer ni bilo nekih velikih bedastih zgodb. Izven šola pa so zgodbe, ampak o tem se ne bi pogovarjala s sošolci.
Glej Matkic, tebi se najbrž še dons fajn zdi, ko si ga prvič potegnil, se ga prvič napil, prvič šel do ravnatelja, prvič kozlal na šolskem sekretu…sem vesela zate, da imaš poslušalce in podobne okoli sebe.
….na mojih obletnicah je večerja , ,malo pijače in veliko plesa…
ker nas je veliko sploh ni veliko pogovorov so le babje čenče,kdo je samski in koga partnerji niso spustili….:)))in vidimo se skoraj vsako leto 🙂
Spet si se v svojem super lajfu počutila dolžna to opisovat nam tukaj gor…. pojdi si negovat lase z barvanjem raje princeska, ali pa z lepolasko zaužijta malo synthola, ko sta glih tak pametni z elitnih šol in plačami da si to dvoje lahko privoščita 🙂
Ha, ha, hodila je na elistno SŠ. Ha, ha ha.
Elitno šolo? Kje je v Sloveniji kakšna elitna srednja šola? Ona cerkvena gimnazija mogoče?
….obstajajao takšne šole….vidim pri moji ta večji….
prfoksi jim filajo glavce,kako je njihova šola ,oh in sploh,
koliko pametnjakovičev so pridelali družbi,in da sploh nebi pomislil
da bi se družili ali vezali z manj šolanimi…….
torej ste lahko zadovoljni, da ima lady GF ,dovolj duše in tolerance da
se druži z nami :))
Elitna šola zame pomeni, da ni pijanih prfoksov, ki bi se opotekali med klopmi (in raznih podobnih obscenih dogodkov, ki bi spodbujali tako prfokse kot dijake). Elitna šola zame pomeni, da je kader toliko profesionalen, da zna speljati generacije skozi šolske klopi do te mere, da se nekaj naučijo za lajf. Elitna šola tudi ne dopušča izgredov znotraj šole, uči o tem, kaj je zdrava pamet in izloča tiste, ki se ne morejo adaptirati. Zato nimam zgodb, kako bi skoraj skurili laboratorij z učiteljico za kemijo (Matkiceve zgodbice).
Aja, pa nisem hodila na nobeno cerkveno šolo.
Forum je zaprt za komentiranje.