Ali se kdaj spomnite na svojo prvo ljubezen
Spominjam se, ko smo bili mladi tam okrog 20 let nazaj.
Takrat ni bilo mobilnih telefonov, facebookov in raznih spoznavnih portalov….
Mislim, da so to bili eni čudoviti časi, kjer smo se resnicno na veliko spoznavali še v “živo”….na primer v raznih diskotekah, koncertih, poletnih taborih, pri tabornikih ipd….
In tam se je spletlo veliko prvih ljubezni…. ki pa se niso “obnesle” ker smo bili premladi, prenaivni in morebiti prevec pustolovsko naravnani.
Se sedaj v svojih 40 – 50 letih, kdaj spominjate svojih prvih mladostniških ljubezni z nostalgijo …. ali se vprasate kako bi bilo, ce bi takrat ostali s to “prvo” ljubeznijo oz. bi jo srecali v današnjih časih…..
Ja se, velikokrat. Dobrih dvajset let poročena, ampak prva ljubezen bo vedno prva. Mislim si, da bi mi bilo z njim težko, kdaj bi kak krožnik v glavo dobila, verjetno, če je nadaljeval s svojim stilom obnašanja. Nisem ga videla več kot 20 let, niti ne vem, kje je.
ravno danes, ko me malo meče…. Mlada luštna 20 letnica in mlad lušten 20letnik…
Spomnim se, ko se srečamo pri skupnih prijateljih. Moj me potem zafrkava, da se mu vidi kako se še mu zdaj cedijo sline ob pogledu name. Joj, luškan je bil ko hudiček, pa tisti njegov nedolžni črnooki pogled. Je pa on mene pustil, ker nisem hotela dalje od poljubov. Potem čez nekaj let, ko sem se razšla s tedanjim fantom, me je hotel nazaj, pa ga jaz več nisem hotela. Sedaj je šarmanten, ampak mene ne gane več. Je pa bil prvi in zadnji za katerim sem pretočila morje solz-kaj češ, mlada in naivna.
Ja, velikokrat se spomnim nanj. Je namreč pokojni, umrl v 20. letu. Še zdaj se včasih vprašam kakšno bi bilo moje življenje, če bi bil še živ. Če bi iz te najstniške ljubezni lahko razvila partnerstvo. Bila sva na dobri poti, pa se je žal vse skupaj tragično končalo.
večkrat. sva v priženjeni žlahti in se druživa tu in tam. postal je siten star ded in za vsako hvalim boga, da me je ta kupa žolča obšla. njegova žena je sicer jako fajn ženska.
Se spomnim obcasno in pomislim, kam bi naju peljala pot, ce bi se sploh bila skupaj in ce bi ga uspela prepricati, da je avto bolj pametna in varna zadeva kot pa motor. Je umrl v prometni kar precej po tistem, ko sva se razsla.
– še vedno in vedno bo prvi v mojem srcu. Zakaj? Ker je moja “nikoli končana zgodba”. Zaradi njega sem to kar sem. To ve moj mož, otroci,družina v celoti. Zgodilo se je,kar nama je preprečilo,da bi ostala skupaj. Imela sem srečo, da sem spoznala zdajšnjega moža,ki je mi je pomagal,da sem se pobrala. Le tako lahko živim tudi zanj in mu stojim ob strani. Včasih si želim,da bi bilo vse drugače Včasih zmanjka moči. .
Jaz se rada spomnim vseh, s katerimi nisem bila poparckana, sem bila pa posteno zagledana vanje, tam nekje od 14-19. leta. Nikogar od njih nisem videla ze vec kot 25 let, tako da nimam pojma, kako izgledajo, bi bilo pa zanimivo:)
Sam res-se spomnim tiste sreče ko sem prejela pismo po.pošti, topline ob branju; kako to razložit mojim najstnikom? Ah, ne gre.
Nimam FB-ja, sem pa enkrat videla da ga on ima in sliko po 25 letih. Pač vsi smo ‘zrelejši’, sem presrečna da se nama ni izšlo, saj živim čudovito življenje z drugo ljubeznijo. No, tista prva niti ni bila kaj več-pisma, nekaj poljubov, potem pa je daljava naredila svoje…še sreča.
..še vedno imam nekje v omari spravljena pisma in kartice… mislim, da sem pri 130 nehala številčit. Tam so, kot spomin na neko brezskrbno najstniško obdobje….
Če dobro razumem: enega ne moreš pozabit, z drugim si iz hvaležnosti in za vse to vedo tudi otroci. Dobra popotnica zanje.
Če dobro razumem: enega ne moreš pozabit, z drugim si iz hvaležnosti in za vse to vedo tudi otroci. Dobra popotnica zanje.[/quote]
eh, to so nezreli ljudje, ki ne ločijo med ljubeznijo in fiksiranostjo…
lol, ravno včeraj sem svojo nesojeno prvo ljubezen videla po televiziji. še vedno je lušten ko hudič, čisto tako, kot v vrtcu…. 😛
Kaj se ni nič postaral?
Kaj se ni nič postaral?[/quote]
kdo pa pravi, da na luštnost vplivajo leta?
saj pri 40 pač gledam 40 letnike, ne pa mladičev….
Jas se spomnim moje prve ljubezni bilo takrat ko se bil star 18 let sicer 24 let nazaj .
Deklica bila deset let starejša od mene sicer me začela usvajati .
Vendar se pestvala po naročju me poljubljala nekaj casa izkoriščala .
Nekoč sem porajtal da me v rosnici vara z drugim fantom .
Seveda, svojo prvo ljubezen sem videl nago na kopališču, oba sva bila naga. Sem pa tja ga še vržem na prizor.
Potem spomnim se tudi močne druge, še danes razmišljam kako bi se življenje drugačno odvilo, če se neb obotavljala. Zdej me pa boli kurac. Zdej mi ni dost ljubezen, mora imeti še vse ostalo. Mora biti izobražena, mora paziti na svoja hlebčka zadaj in šalci pečenega krompirja spredaj. Če goljufa pri prehrani to kaj hitro zavoham pri njenem dihurju. Mora biti zvesta, malo ljubosumna, ščepec posesivna in obsedena z mano. Ravno pravšnja mera začim. Mora pa skrbeti za moje potrebe/udobje in jemati, kar ji ponudim, s tem me pohvali:)
Se spomnim. Na vse tri zaljubljenosti (hormonska zavajanja). Na prvo, na drugo in tretjo.Vec jih ni bilo, ostalo so bili lepi pogledi.
Danes čudim, kako lepo nas zna narava zavajat.Ljubezen je neka popolnoma druga stvarnost in ta traja.
Js star 23, ona 19. Ne bi menjal za drugo, saj je z njo bilo res lepo.
Se spomnim in se nasmehnem. Sam sebi.
Kako fajn je narejeno to življenje. Neke čudne sile kar po luftu;)) …..pa jih čez nekaj časa več ni.
Bila je ena Cvetka. Star sem bil 16-17 let. Ona kakšno leto starejša.
Jas se spomnim na veliko lepih ljubezni sploh na zadnjo .
Vendar lahko bi bila par že nekaj let prej pa nisem vedel kaj misle punca v resnici .
Tako da nimam z nobeno punco zamere vsi se družijo zmenoj .
Forum je zaprt za komentiranje.