MENA

mane je očitno tudi začelo dajat. Imam vedno hujše migrene, valunge, tečna znam bit tako, da sama sebe ne prenašam na čase…tudi menstruacija mi je začela nagajat. bila sem pri zdravniku, poslana na mamografijo, ginekologu…na vseh treh koncih dobila nasvet, da mi priporočajo jemanje hormonov…pa nekako oklevam…samo, če se mi bo to stopnjevalo, bom po vsej verjetnosti začela jemat….na to me spomnijo predvsem glavoboli.

jaz sem pa mnenja, da je mena nekaj normalnega, naravnega in da je pač del življenja vsake ženske, kot je del življenja in nekaj naravnega menstruacija!!!!
sem definitivno proti jemanju hormonov!!!imam prijatelce, ki jemljejo hormone in so stare 55 in več pa zaradi hormonskih tablet proti meni imajo menstruacijo!!!! to je nenaravno!!!!!
proti naravi se NE SME delat

drage dame,hormonske tablete v meni dobiš zato,da ti lajšajo težave,ki so take, da nisi za nikamor.Od vročinskih valung(telo od znotraj ti gori),zatem sledi potenje celega telesa in butanje vročine v glavo,ko neha potenje te začne tresti mrzlica(kakor da bi zbolel).To se ponavlja noč in dan.Bolečine v mečah,zbadajoče bolečine v prsih,težje dihanje,nezmožnost koncentracije.To kar sem naštela ja tako na hitro.Popiješ tabletko in normalno funkcioniraš.Namen teh tablet je tudi,ohraniti kosti pred osteoporozo in varovati srce in ožilje, če se hormon ne vnaša v telo se kosti začnejo krhati.Tukaj nimaš kaj balinati..Pozdrav vsem tistim,ki se matrajo z meno

Jaz pa mislim, da je mena normalen pojav v dobi ženske, tako kot nosečnost in če se ženska ukvarja z redno telesno vadbo, nasploh zdravo živi in v svoji glavi zadeve pošlihta, mine mena brez kakšnih hudih situacij.
V študijah so dokazali, da imajo največ težav ženske, ki so bile že prej depresivne, nezadovoljne z življenjem nasploh in svoje mene niso sposobne sprejeti, kot nekaj naravnega v obdobju ženske.
Če ženska ve, da vsako obdobje prinaša , nekaj lepega, drugačnega, sprejme in uživa življenje.
lp iza

Ja, seveda. In nagnjenost k depresijam je zaradi šibkega značaja in se zlahka odpravi s knajpanjem, 40-dnevnim postom in peš hojo po stopnicah.
Boleče menstruacije v puberteti so tudi povsem naravne, pa smo kjub temu vse po vrsti jemale spasmex. Zanositi enkrat letno je tudi čisto naravno, pa vse po vrsti uporabljamo kontracepcijo. Mena je tudi povsem naravna, ampak tam še nismo in najlažje je biti pameten za druge.
Verjetno so zdravniki študirali tudi zato, da vejo (bolje od čvekajočih žensk), kdaj so nadomestni hormoni primerni in kdaj ne. Brez posveta pri zdravniku jih pa itak ne dobiš.

Zdravniki, so zato, da ljudem pomagajo,
farmacija za to , da obrača velike denarce,
mi ženske pa veliko lahko naredimo zase in svoje telo .
Jemanje hormonov je podaljševanje fertilnega obdobja ženske, ki ni naravno.
Vprašajte svoje ginekologinje- NOBENA ne jemlje nič .
A vam to da misliti ?
pa lepo noč vsem na čveku

ve pijete kontracepcijske tablete(hormone),da nebi imele “težav”. Jaz imam težave,ki so veliko hujše od tistih,ki bi jih ve lahko imele pa naj nebi nič jemala, kaj ste pametne ej. Me pa prav zanima IZA kaj bi tvoji starši brez farmacije ko začne rukat visok pritisk,sladkorna itd, takrat jim reci naj naravno poskrbijo za svoje telo,prosim naredi to zame.
Forum je zaprt za komentiranje.