Iščem službo-iskušnje
Ali ima kdo izkušnje glede “svetovalca za električnbo energijo”; iščejo namreč delavce.
http://med.over.net/svetovalec-za-elektricno-energijo/
Men se dobro sliši, saj bi vsi radi manj plačeval, samo ne vemo kam se obrniti po nasvet. Ali ima kdo izkušjne in je to že počel ? Ali pa že počne in lahko svetuje ?Jaz sem že 3 mesece na zavodu in bi želel čimprej nekaj delati, pa nisem siguren gled tegale..? Hvala že v naprej..
LP Frank
ker ne znaš brat zaposlitvenih oglasov:
– delaš preko sp-ja / d.o.o.-ja, kar pomeni, da če bi v resnici zaslužil 2.500€ bruto, bi bilo to ekvivalentno ca. povprečni slovenski plači (definitivno NE nadpovprečni) nekoga, ki je v rednem delovnem razmerju. V zakup moraš vzeti, da si boš gorivo za pot od stranke do stranke plačeval sam (za potnike je običajnih par 10.000km/leto), dopust si plačaš sam, potem odšteješ še malico, bolniško, prispevke…, ki si jih tudi plačaš sam,
– v resnici je verjetnost, da boš v resnici zaslužil 2.500/mesec, zelo majhna – ta znesek je odvisen od tega, koliko ljudi lahko pridobiš, prvi mesec jih je mogoče res veliko, potem pa vedno manj,
– “odpoved” dobiš kadarkoli, brez odpovednega roka, odpravnine…
– še malo kmečke logike: povprečno gospodinjstvo plača na mesec za 25…35€ elektrike. Izračunaj si sam, koliko novih strank moraš pridobiti vsak mesec, da se bodo s tem dejansko pokrili stroški el. energije, da bo RWE pri tem lepo zaslužil in bo hkrati še zate ostalo 2.500€
:))))
Še na tekoči trak it delat je bolje od tega :))))
In potem ti isti ljudje, ko nam nakladajo na forumu o nad 2000 eur neto plačah bulijo zap. oglase, pa hodijo na razgovore za delo za podjetja kot RWO 🙂
Eeee Lepolaska izdala si se tle, izpadla totalno butasta.
Ziher maš komi kšno srednjo šolo narejeno pa 0 let delovnih izkušenj, na forumu pa cela bossica. Tu pridigaš folku kako neambiciozni so, pa Matkića napadaš, ko za razliko od tebe vsaj hodi delat.
res me zanima od kje ti ideja, da sem kdajkoli bila na razgovoru za rwo? 🙂 aja, saj res, funkcionalna nepismenost ti spet ven seka.
večina ljudi s tabo vred spada pod finančno nepismene. te pismenosti ne pridobiš s tem, da hodiš na razgovore. jasno od tebe ne pričakujemo, da bi poznal razliko med s.p., d.o.o. in rednim delovnim razmerjem – ker v življenju še nisi za delo poprijel…
ni čudno, da vas delodajalci izkoriščajo, če si ne znate niti sami v grobem izračunat, koliko vas bodo stali prispevki in računovodkinja.
si hotel napisat “hodi v službo tipkat na forum”.
raje bi bila brez službe, kot da bi hodila v tak drek, kjer noben ne opazi, da si cel dan na telefonu/internetu – privatno.
Ma daj koza zabita, da bi ti res služla neke bajne zneske se sploh ne bi pršla sm bahat, tko pa, ker se počutiš ogrožena vrsta in maš manjvrednostni kompleks, pa cvikaš in napadaš vsazga k je v nečem boljši od tebe.
Ziher si ena žgoljava kokoš s srednjo šolo, pa enga starca si si dobila, ko te usput vsake tolko napolni, ko mu zapaše in ti temu praviš resna zveza s pravim moškim. Kr ena low-life kurba povrhu pa še zabita, GTFO
v bistvu jaz ne omenjam svoje plače – razen takrat na neposredno vprašanje – mi jo pa zato ti in tebi podobni lenuhi v vsakem drugem postu očitate, ker vas boli, da zaslužim več od vas.
zato tudi nesamozavestni otročki poudarjate, kako se samo možače cenijo po tem, koliko zaslužijo, ker vas to sploh “ne zanima”, hkrati pa nikoli ne bi bili z žensko, ki zasluži več od vas, ker se ob njej počutite nesposobni. :)))))) no, vsaj enkrat v življenju se ne motite. mogoče je čas, da se sprijaznite, da tumpastega in funkcionalno nepismenega delavca z narcisistično motnjo, ki se v službi sprehaja v rokami v žepih (ali na telefonu) kot petelin na kupu dreka, noben ne bo plačal več od minimalca – pa še ti delodajalci vas ne bodo prenašali več kot par mesecev :))))
Lepolaska ti je realno odgovorila. Proč od takih oglasov, kjer si plačan od provizije, ker to v praksi večinoma pomeni tvoj minus – okoli 350 evrov je samo obveznih prispevkov. Sploh si ne drznem ugibati, koliko strank bi moral najti, da bi prišel na eno normalno plačo.
Ti si resnicno nekulturen in zelo zelo dalec od samozvestneza. Ves, taksni primitivci ki lajajo ves cas so zelo ubogi in zelo odrinjeni od celega sveta. Edini kontakt s svetom je forum. Tukaj se lahko zlajajo in ce jim nekdo posveca minuto, dve pozornosti so zadovoljni da nekdo pa vendarle reagira na njih. V resnicnem svetu take nihce ne opazi, gremo mimo njih saj niso vredni nic! Lepolaska odrini ga in ne komuniciraj z njim, on je nula in s takimi se res ni potrebno ukvarjat. Velika nula, zivi v svojem svetu in vse kar zna je lajanje. Pa ga kljub temu nihce ne opazi. Hudo je to ja.
A lahko podatke in dokaze o tem? Ker jaz poznam kar nekaj ljudi pa noben nima elektrike pod 35€…. večinoma so računi nekje med 40-50€…. 25-35€ elektrike ima lahko samo nekdo ki doma nima PCja(ga ne vklaplja) ipd…. oz. ga skoraj nič ni doma…
A lahko podatke in dokaze o tem? Ker jaz poznam kar nekaj ljudi pa noben nima elektrike pod 35€…. večinoma so računi nekje med 40-50€…. 25-35€ elektrike ima lahko samo nekdo ki doma nima PCja(ga ne vklaplja) ipd…. oz. ga skoraj nič ni doma…[/quote]
Odvisno od velikih stanovanjskih porabnikov. Bojleri, pečice, gretje in ne od PC.
A lahko podatke in dokaze o tem? Ker jaz poznam kar nekaj ljudi pa noben nima elektrike pod 35€…. večinoma so računi nekje med 40-50€…. 25-35€ elektrike ima lahko samo nekdo ki doma nima PCja(ga ne vklaplja) ipd…. oz. ga skoraj nič ni doma…[/quote]
Odvisno od velikih stanovanjskih porabnikov. Bojleri, pečice, gretje in ne od PC.[/quote]
Ja, drži. Verjetno je lepolaska mislila gospodinjstvo tipa “samček ali samička”, torej 1-člansko gospodinjstvo.
Vsi ostali smo med 50€ in 80€…
Jap ne poznam gospodinjstva z vsaj 2 članoma kjer ne bi bil račun za elektriko vsaj cca 45€ ob pogoju da so doma ne na morju seveda 🙂
Lepolaska govori o povprečnem slovenskem gospodinjstvu. Sem spada tudi veliko penzionistov in samskih. Če “prodajaš elektriko”, se sicer lahko zanašaš na to, da boš prodajal le družinam z 10 otroki :)))) veliko sreče pri tem.
Le kako vsi izobraženci in diplomiranci tukaj ne znate najti podatka o porabi elektrike referenčnega odjemalca v Sloveniji? :))) Še nihče ni slišal za SURS?
Ah ja, težko ti mora bit v življenju, če ti domače naloge mama piše, diplomo pa skopiraš z wikipedije :)))
Kok je ta pička prizadeta…
Dej prebol že enkrat, da sem diplomiral. Brez kakršnekoli pomoči, 3 tedne sm rabu vse skp, z lektoriranjem in tehničnim pregledom vred. Če bi karkoli skopiral, bi mi še z veseljem odvzeli naziv. Itak sem nobody.
vsi “moramo prebolet”, da si ti po 10ih letih končno uspel rodit eno diplomo, ker smo ti fouš… tudi profesorji morajo prebolet, ker noben nima pojma o pojmu, ane, in so vsi nesposobni piflarji, še posebej ljudje, ki so v času, ki si ga ti porabil za 1 diplomo, doktorirali :)))
noben tudi nima toliko pojma in izkušenj kot ti, ki v prvih 30 letih svojega patetičnega življenja, nisi sproduciral niti dneva delovne dobe. ni čudno, da je država v dr*ku, ker noben noče priznat dosežkov vam, ki ste nadpovprečno pridni, nadpovprečno pametni in delovni, nadpovprečno lepi in veste vse o vsem, kljub temu, da v življenju niste do zdaj naredili NIČ. taki biseri, pa nihče vas ne opazi. :))))
res najbolj zavidam ljudem, ki niso seksali že 10 let, so diplomirali v času, ko bi morali bit že vsaj 10 let aktivni na trgu delovne sile in temu primerno delajo za minimalca + 20 eur in se tolažijo s tem, da so ziher bolj lepi in mišičasti od mene :)))))
bogi si, res :))))
Trying too hard. In ja, ubogi ste taki 🙂
a poleg vasega se poznas katerega?
Iz kerih jugoslovanskih časov ste se najdl? Kakšna služba, to je mimo. Službo bodo imeli samo še redki poklici. Npr. po bolnicah, sodiščih ipd… Ostalo pa bodo delali le pogodbeno/projektno/najemno, začasno pač. Iz rok v usta. Taka ti je dvorazredna družba h kateri težimo. Lastniki in pa služičnjad. Zato se pa tem arabcom, ki prihajajo ne da delat, ker pri njih je to kristalno jasno. Tam dela samo STOKA. Čim delaš si tam podn. To je tam sam za sužnje. Moraš biti lastnik kapitala ali pa največ projektno delat. Služb pa ne samo da jih je čedalje manj, ker se menjajo sistemi. Zakaj bi si folk nakopal fiksni strošek k ga še ne moreš odpustiti več, brez pravnih posledic, če lahko najameš storitev? To je tko kot da bi te v trgovini tožili če naslednji dan ne prideš več kruha kupit. Zato se vsi izogibajo zaposlovanja. Povzetek je, lastnik kapitala/storitev, pač da delaš kaj sam, one-man-band, če že. Ali pa biti suženj…
“Globalizacija bo namreč še bolj poglobila razlike med uspešnimi in neuspešnimi. Redno zaposlitev bo imelo zelo omejeno število pridnih in ubogljivih ljudi z vrhunsko izobrazbo, vsi drugi, butalci in manj oziroma neizobraženi, bodo delali zgolj občasno. Najverjetneje pa bo za vse dovolj alkohola, dovolj drog in nore glasbe. Alkoholizem in narkomanija bosta tako pod taktirko medicine (zaradi neustreznega zdravljenja alkoholizma, narkomanije in nevroze, ki je vzrok za alkoholizem in narkomanijo) služila za odstranjevanje odvečnih ljudi. In zdaj imamo kar 4 milijarde ljudi preveč.”
http://www.viva.si/Intervju/206/Intervju-dr-sci-med-Janez-Rugelj-dr-med
Forum je zaprt za komentiranje.