Mož ne komunicira
Imam problem z možem, ker ima zelo slabo komunikacijo in to ne samo z mano, ampak z vsemi
Nikoli nič ne pove konkretnega, npr niti to ne, če pride iz kakega obiska, da me tamkajšnji domači pozdravljajo
V komunikaciji je zelo površinski in se sploh ne ozira na to, kako ga drugi razumemo
Na zabavah in z znanci je tak način komunikacije zaželen in to je ok, a v odnosu naju ta način oddaljuje in hladi
Ima še kdo kake take izkušnje, se da to kako rešit, da bi postal partner bolj pozoren na način pogovarjanja?
Pametnejši odneha!
V ČEM PA???
Tega se je naučil, oziroma nenaučil v družinskem gnezdu, kjer so se premalo pogovarjali.Zdaj tega ne obvlada dobro.
Kupi ta velik zvezek in naj napiše v zvezek, če ne zmore povedati.Drugače bo šel odnos v maloro.
Komunikacija je osnovna stvar med ljudmi.In če je komunikacija slaba, potem trčiš ob zid.Nezadovoljstvo je vse večje, potem pa poči.Nevarna stvar.
Moj bratranec je tak, pač ne govori. Ko smo recimo v družbi in čvekamo par ur, se tudi posmeje z nami in v teh nekaj ura morda 2x spregovori. Drugače je pa priden, deloven, pomaga, ukvarja se z otrokom, skratka je dober človek. Nikoli pa nisem njegove žene vprašala, če jo to moti… Mene pa ne moti, če mi mož ne pove, da so me kateri domači pozdravili.
Saj to o pozdravu je bil samo en tak majhen primer
A je možno to kako popraviti z udeležbo kakih delavnic ali mogoče prihoterapije?
V ČEM PA???[/quote]
A ti pišeš o komunikaciji, ali sem jaz začel?
A je možno to kako popraviti z udeležbo kakih delavnic ali mogoče prihoterapije?[/quote]
In zakaj bi ga spreminjala?
Midva sva poročena že 20+ let. Razumeva se že brez besed. Nauči se ga razumeti brez da ti razlaga na dolgo in široko. Prilagodi se. Od njega pa z lepim pogovorom zahtevaj, da ti pove pomembne stvari in se vsaj na kratko pogovori.
Sem klepetulja, ampak odnos je lahko lep tudi brez velikega besedičenja in komunicira se lahko na sto različnih načinov.
Če je zate višek nekomunijacije v tem, da ti mož ne pove, ko te nekdo “pozdravlja”, ženska, nimaš problemov, samo delaš si jih. Drugače povej, v čem je dejansko problem. Ker tega tudi jaz ne delam, pa drugače odlično komuniciramo – na področju neplehkosti.
A je možno to kako popraviti z udeležbo kakih delavnic ali mogoče prihoterapije?[/quote]
Šola retorike:Bila sem službeno na eni taki delavnici.Zelo dobro in zelo poučno.
Samo vprašanje, če bi bil on za to.
če ga res hočeš razumeti si preberi knjigo Osebnostni plus.
mah saj se ne gre samo za to, da ti teta pošilja pozdrave, pa ti tega ne pove
gre za to, da taki ljudje niso sposobni svojih čustev obelodanit in potem jih mučkajo v sebi, postajajo vedno bolj zagrenjeni, ne znajo rešit konfliktov, niso sposobni povedat, kaj jih sploh muči… moj mož je tak in zakon je že šel skoraj po gobe in je stalno nekje na robu…
mogoče kaka partnerska terapija, ampak hudo dvomim, da bo za to, hudo dvomim, da tip sploh razume, da imata problem….
Tak karakter je že od nekdaj. Tebe je pa začelo motit šele zdaj. Po eni strani je bolje, da govori manj kot preveč.
Jaz ti pa verjamem, da je moteče. Ne to, da ne pove, da te nekdo pozdravlja … težava je v tem, da pri partnerju vidiš, da molči, da ga nekaj moti, da ima neko težavo, tebi pa se sanja ne, kaj je razlog.
Lahko se spremeni, lahko se nauči, da vzorci iz otroštva in mladosti niso edini pravilni vzorci in da je za vse bolje in tudi bolj enostavno, če se take motnje povedo, razčistijo.
In da se hkrati zaveda, da s tem, da partnerja o neki stvari mislita različno, ni prav nič narobe, da različno mišljenje ne vpliva na to, da se imata rada, le o določeni zadevi razmišljata različno.
Gre, lahko se spremeni, le vedeti mora, da je za zvezo tak način boljši.
Če pa gre samo za to, da ni v središču pozornosti v družbi s svojim govorjenjem, pa je to druga stvar in je pač tak. Samo to me ne bi motilo, držanje vseh težav v sebi pa me je, pa sva rešila tudi to 🙂
Je nažalost tak tik človeka. Težko ga boš spremenila. Imam 17 letno hčerko z bivšim, ki je bil prav tak. Zame je bilo to dobesedno matranje. Govoril je samo takrat, ko se mu je nekaj res zdelo smiselno, drugače pa izredno malo. Je še enkrat rekel, ko sva se vozila, da mi plača, če bom pol ure tiho.
Sicer je tudi res, da so moški ponavadi manj zgovorni od žensk, ženske povemo marsikaj, kar moški zadržijo zase. Če jim kaj ni prav, se dostikrat zaprejo v svojo votlino. Ne marajo razpravljanj in prerekanj, se rajši umaknejo.
To opažam tudi z zdajšnjim možem, s katerim sem si utvarila novo družino. Vendar v osnovi govori veliko.
Če te to preveč moti, bo zate težko. Razmisli, škoda je časa, da si tako nezadovoljen. Jaz si več takega življenja ne predstavljam, nekatere ženske pa mogoče sploh nebi motilo.
Tip je pač dec. Ni on neka baba, da bo tam nekaj na dolgo in široko razpravljal o bedarijah. Sej jaz sem isti. Če me kdo kaj konkretno vpraša, se razgovorim, drugače pa v družbi raje poslušam babje regljanje in si izmenjujem kratke stavke. Kaj se boš tam nekaj na široko pogovarjal z nekom, ki ti ni blizu. Moški imamo bogat notranji svet, ženske pa mislite, d amorate vse povedat, kar vam roji po glavi.:)
Haha!
Whats the best part of the blowjob once youre married?
2:35
https://www.youtube.com/watch?v=vB3YAJ5x3oI#t=2m35
Jst sm pa kontra tip. Jst sm motor-mouth, govorim kot navit. Me pa tudi privlačijo tihe ženske, k stalno vase tiščijo. To me tako razjezji, da bi jih kar v trebuh boksnil (še nobene nism). Kako me to razpizdi. Ne zna izdavit kaj bi rada, kaj jo moti, stalno moram ugibat pa rebus kako neki naj si razlagam. Sej zato sem jo steral v kurac, ker me je tako znervirala. Kolegicam zna vse povedat, men pa nič. Pa že pri romancah je tako, ne znajo povedat da jim je tip ok, moraš ugibat. Tko da mam raj eno bolj temperamentno/gobčno, tud če se na trenutke pobijeva v bajti, pa da letijo stvari po zraku, ampak VSAJ DA DA VEN pizda. Ne prenesem tega tiščanja notri in zapiranja vase. Najraj bi imel eno mirno dekle, ZEN budizm, ampak da pove kaj ji kaj ni prav, pa kaj bi rada. Tole vlečenje ven, zapiranje vase in AGRESIJA Z MOLKOM me tako rasfuka, da bi jo pred vlak fuknu od jeze. No se samo tako reče;) En SWEET SPOT moram najti. Imam pa fetish na razvajene princeske, očetove deklice (odrasle), samo imajo tud ta problem, k držijo USTA SKUP predolgo. Une k pa dajo vse ven, pa takoj pokažejo na faci, pa VSE povejo, sopa tudi zame preveč HARDCORE, ker skos lajjajo neki, če jim kaj ni prav skos lajajo nekaj, da me kar ušesa in želodec zabolijo. Težjo je najti SWEET SPOT, saj nas NASPROTJA PRIVLAČIJO nažalost, samo vseeno je dobro še z razumom uravnovesit nekako…
Aja še to. Če je ženska mlada in lepa je ful lepo, če je razvajena, daddys girl…
Ne more pa bit to ena BAJSA, to je pa nagravžno. Kje ste to vidl, razvajena bajsa HAHAHA…
Če bo oče razvajal BAJSASTO hčerko, ji bo naredil škodo, ker potem pa res nikakor ne bo dobila tipa. Če se bajsa podredi ima vsaj še malo upanja, da bo vsaj kakšnega alkoholika dobila. ČE jo pa razvajajo, jo pa totalno zajebejo in (P)OSTANEJO PEHTE, kot jih je nekaj tukaj. Razvaja se samo LEPE hčerkice. Če ne bolje, da ji fuknite denar za inštrukcije/šolanje, saj bo le po tej poti prišla kam, al pa če vzame BETA faga, da si bo na njem čistila gnojne rane.
Pri lepih (in mladih) je razvajenost, skcrkljanost SEXY, hot, attractive… Pri grdih pa je to nagravžno, morbidno, priskutno…
Pri debelih je privlačno, da bi naredile vse. Pri lepih pa da nimajo samozavesti.
Grda baba je kot povprečen dec, če hoče kaj imet, se mora sama ornk potrudit. Pa še pol ni ziher. Mlada lepa je itak zaželjena, ni zdaj treba da si ona nekaj moške išče, ker itak njo vsi iščejo. Mlada si lahko zmišljuje in postavlja visoko ceno za zahtevne kupce. kasneje pa je tako, da če baba hoče kaj pozornosti od dedcev, se mora malo promiskuitetno obnašat, koketirat…ker zatežene stare babe, ki noge skup tišči, nihče en bo pecal. ene so to zakonitost pogruntale, druge se pa pritožujejo brezveze.
Točno tako Spider! Pa tud, če koketirajo je nagravžno, če to delajo z mlajšimi oz. izven svoje lige. Danes me je brez sramu bulila ena okoli 40let, vsa v črnem, žabe, visoke pete, kao success look. Saj ne dvomim da je IZOBRAŽENA in USPEŠNA samo who gives a fuck? Na obrazu so se ji vidle gube, frustracije. Tak zategnjen obraz, bruh. Prov stran sem šel, pa me je še kar bulila ko nora. Baba zmešana, a ne ve kje ji je mesto. Da je ni sram. Da starejši dec gleda mlajše je to normalno, samo da stara baba gleda mlajšega je pa morbidno. Pač to se odločijo, sploh hčerke samohranilk/frigidnih ipd…, da se bodo fuknile v kariero, da bo izobražena, neodvisna, potem tam ukol 35ega, dojamejo da DIDNT HAPPEN na partnerskem področju in začnejo mrzlično iskat toplega kurca, brez sramu. Too late. Pa tej omenjeni se je videlo, da je bila lepa ene 10-20let nazaj, danes pa se ji vidi da se je mogla borit po moško, da je kam prilezla in je to tudi postala. Sicer urejena, visoka pa to, sam obraz pa tak, ZATEGNJEN, da te kar srat prime, kar v jajcih me je zazeblo. Fuj prasica nemarna, prepozna.
No potem sem pa danes spoznal urejeno, izobraženo (ja, IZOBRAŽENA, nisem kar pobegnil, še zrajcala me je dodatno), okoli 25-30. Fantastična. Urejena, lepi nohtki in vse. Samo to sem razmišljal kako bi živel z njo, pa kako fajn žena bi bila. Bomo videli. Lase je imela fantastične, še tiste naravne barve, kostanjeve, dolge, OMG…
Žensa ima pač optimalno okno za VSTOP v zvezo. Za to se gre. Pol se pač starata skupaj, tisto pač je kar je, sploh če se skupno držita oz. trudita za zdravo življenje, kaj več ne moremo kot to, se pač staramo skupaj. Ampak! NE pa da mi ena odslužena, zafrustrirana, zategnjena, divja baba prinese tisto staro, zategnjeno, posušeno pizdo, potem ko ji jo je že začela atrofija oz. je vsa pregonjena.
Spider ima prav, zadel je bistvo. To je tud razlog zakaj babe ostanejo same nad določeno starostjo, tam okoli 30 je prelom. STandarde imajo še iz časov, k so okoli letali kot veše okoli luči, sedaj pa so že postarane, grše, izgubile ženstvenost, polno prtljage.. Če pa je vmes še postavila kariero ipd ima pa še VIŠJE kriterije. DEC se bo pa za babo vsako leto (po njeni PEAK rodni dobi) manj trudil in ti dve krivulji se nikoli več ne srečata.
Ja mlada in lepa ima lahko samo OŠ ali pa doktorat, nima veze. Lohk je revna ali premožna. Nič ni relevantno, dokler je mlada in lepa, še posebej, če je zraven še smejoča, prijazna… Potem pa vsako leto vse ostalo tudi šteje, saj mora skompenzirat.. Pazite to vse govorimo o VSTOPU v vezo, pol rabi bistveno manj, da ohranja…
No potem so pa STARE KOKE k bi rade, da bi desci še vedno klečeplazii med njimi, teh od nikoder oz. so to brezposelni, modri ovratniki, alkoholiki, kurbirji, narkiči ipd.. teh pa te babe nočejo, saj so domnevno “dame” in zatorej ostanejo same. No sej bistvo je povedal že spider, to samo razširjena razlaga za opice.
Ja in ko vi stari gledate mlade, si mislijo fuj kva me gleda ta stari zgubani dedi??? A ne ve, kje mu je mesto?! Mrš!
Baba, od desco se pričakuje, da bo zgradil štalco za kravco. Za to ej potreben čas in je popolnoma normalno, da moški gleda mlajše od sebe, sploh ko ima štalco zanjo. Pač vrstnice so že prestare, mi smo pa rabli čas, da zgradio, tako je…
Medtem ko ženska, ne glede na gospodarski cikel, sploh lepa ali vse ne preveč grda, je lahko izbirala in izbrala že od srednje šole naprej, ni rabla nič, kot odločit se, vendar so še čakale in čakale… Potem pa bi pri 40ih letale za nami, marš. Vsaka je imela možnost, vsaka povorečna je vsaj 10-100 tipov zavrgla v lajfu. Naj une poišče, tam bo več sreče. AUS!
Forum je zaprt za komentiranje.