zivljenjsko
Pozdravljeni,
kdaj v zivljenju ste prisli do tocke, da tako enostavno dalje ne morete ziveti? Sem malo cez 30 stara, imam samo 2 leti delovne dobe, po diplomi. Zdaj iščem delo, ki ga nikakor ne morem najti in samo še tonem globje…. Pred leti sem izgubila vero v ljubezen, ko me je bivši čez noc zapustil, od njega dalje srečujem samo pokvarjene tipe, ki potem, ko dobijo v sexu od mene vse, odidejo oz rečejo da nisem prava za njih, nobenega ne briga, kaj nosim v svoji duši in kaj sem v resnici, za nobenga tipa ne morem reči, da sem ga res poznala….kolegice sem tudi razredčila, ker enostavno samo pijemo ko zolne ko smo skupaj kje, tudi to se mi več ne da….v glavnem, kaj naj spremenim, da se mi obrne na bolje,… da bi vsaj dobila neko delo – iščem tudi zdaj vse kar je od del, samo da bi dobila sluzbo…s starši se vsak dan prepiramo, ker je nevzdrzno, da ne najdem dela, oče je zelo besen na mene, ker ne delam,tudi v celem zivljenju pri njem nikdar nisem cutila da sem sprejeta, da me ima rad, ker je stalno kričal na mene, da sem neumna in nevem kaj vse…..kaj naj naredim da se spremeni situacija na boljše…jaz res nevem kaj naj…. kaj ste vi nardili, ko ste prišli do te točke, da morate nekaj spremeniti….
Osredotoči se na eno zadevo. V tvojem primeru je to iskanje službe. Pri iskanju službe moraš paziti na to, da nisi površna in da ne pustiš vtis, da ti je pomembno samo, da službo dobiš – katerokoli. Delodajalca moraš prepričati, da je ravno njihovo delo tisto, kar resnično želiš opravljati. Zelo pomembno je, kako napišeš prošnjo za službo in kakšen nastop imaš na razgovoru. Medlih oseb ne marajo, pa tudi pretirano samozavestnih ne. Vmes pojdi še na kak tečaj, npr. tujega jezika, ker to ti lahko prav pride. Poglobi se v to, da boš morda kje slučajno izvedela, da iščejo novega delavca. Skratka, aktiviraj se, pogumno in osredotočeno. Pri tebi imam občutek, da iščeš, a v resnici ne iščeš oziroma si pri tem neorganizirana. Ne ukvarjaj se z več problemi hkrati, ampak trenutno samo s tem.
Ne priporočam ti, da v tem trenutku iščeš moškega zase, ker potrebuješ še nekaj kilometrine, da boš znala pri moških izločiti plevel. Zgovoren je tvoj stavek, da so moški odšli po tem, ko si z njimi spala. Tisti moški, ki želijo samo seks, takoj odpadejo, če ne greš z njimi hitro v posteljo. Torej, ne hodi takoj v posteljo. Ne mislim, da je treba čakat v nedogled, ampak boš vsaj imela kak mesec časa, da ugotoviš, če je tip sploh zate.
Tvoje izkušnje z moškimi samo odsevajo tvoje notranje stanje nespoštovanja, samoponiževanja….Ker meniš, da zaradi brezposelnosti in nerealiziranih pričakovanj, nisi vredna kaj več, kot le čustvene zlorabe in neke vrste kaznovanja.
Pozdravljeni,
kdaj v zivljenju ste prisli do tocke, da tako enostavno dalje ne morete ziveti? Sem malo cez 30 stara, imam samo 2 leti delovne dobe, po diplomi. Zdaj iščem delo, ki ga nikakor ne morem najti in samo še tonem globje…. Pred leti sem izgubila vero v ljubezen, ko me je bivši čez noc zapustil, od njega dalje srečujem samo pokvarjene tipe, ki potem, ko dobijo v sexu od mene vse, odidejo oz rečejo da nisem prava za njih, nobenega ne briga, kaj nosim v svoji duši in kaj sem v resnici, za nobenga tipa ne morem reči, da sem ga res poznala….kolegice sem tudi razredčila, ker enostavno samo pijemo ko zolne ko smo skupaj kje, tudi to se mi več ne da….v glavnem, kaj naj spremenim, da se mi obrne na bolje,… da bi vsaj dobila neko delo – iščem tudi zdaj vse kar je od del, samo da bi dobila sluzbo…s starši se vsak dan prepiramo, ker je nevzdrzno, da ne najdem dela, oče je zelo besen na mene, ker ne delam,tudi v celem zivljenju pri njem nikdar nisem cutila da sem sprejeta, da me ima rad, ker je stalno kričal na mene, da sem neumna in nevem kaj vse…..kaj naj naredim da se spremeni situacija na boljše…jaz res nevem kaj naj.… kaj ste vi nardili, ko ste prišli do te točke, da morate nekaj spremeniti….[/quote]
Tako kot tudi sama pišeš. Sprejela sem nivo nekje med NK in KV dela in v 6-tih mesecih sem napredovala do dela s svojo kvalifikacijo VII stopnje.
Danes ni lahko dobiti dela, mnogo mladih se bori kot ti. Obvesti vse možne znance, da iščeš delo, mogoče kdo koga potrebuje. Redno spremljaj objavljena delovna mesta na Zrsz in družabna omrežja. Poglej tudi javna povabila za javna dela. Morda se lahko vključiš v kak program izobraževanja, usposabljanja, tečaj. Vključi se v kakšno bližnjo organizacijo voluntersko. Ne bodi le doma in čakaj. Sprejmi vsako delo, saj boš spoznavala ljudi, pridobivala izkušnje in se aktivirala. Ker živiš pri starših ti svetujem, da se ne ukvarjaj z njim, spremenila jih ne boš. Kar se pa tiče moških, očitno nisi izbirala pravih. Najlažje je spoznati koga preko družabnih omrežij. Poskusi in po nekem času pojdi s kom na kavo. Tako te tudi ne bo pritegnil izgled, temveč morda vsebina, odnos. Ni za obupat, zdrava si, kar je najpomembnejše. Verjemi vsak je kdaj obupal, v tem je priložnost, da nekaj spremeniš.
Forum je zaprt za komentiranje.