Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj imajo spolne odnose zakonci, ki se ne marajo

Zakaj imajo spolne odnose zakonci, ki se ne marajo

Vprašanje forumovke spodaj me je spodbudilo k razmišljanju, zakaj toliko parov, zakoncev, ki se sploh ne marajo (da ne rečem sovražijo), varajo, so nemarni, pijejo …, kljub temu občasno seksajo in imajo celo otroke.
Poznam primer, ko sta bila partnerja več let čisto odtujena, niti objemov, poljubov, iskrenih pogovorov, besed naklonjenosti, pa sta kljub temu občasno seksala (par krat letno) in imata več otrok. Oba sta urejena, izobražena, nobenega varanja, alkohola…
Kaj menite o tem?

Ne poznam oseb, ki sta vpletena, ampak….Kako veš, da ni bilo varanja? Je mož sigurno biološki oče vseh otrok? Močno dvomim, da bi ženska vztrajala v tako neljubečem odnosu, če ne bi od tega imela neko korist. Kaj pa računica – žena ostane z možem, ki ima dobro plačo in mu pri tem, da je zadeva bolj sigurna, rodi še kakšnega otroka. Da pa mož nič ne posumi, pa občasno z njim tudi seksa. Možu pa tudi ustreza, da ima navidezno srečen zakon, pa čeprav se tu ali tam najde kakšna ljubica. Zakaj se ti tak scenarij zdi nemogoč?

Popravek…ne poznam oseb, ki sta vpleteni…..

Gotovo ni bilo varanja, kje pa. Vsi otroci so od istega očeta. No res pa je, da ona ni hodila v službo in je morda računica bila res prava stvar, da ga je držala pri hiši mu je par otrok rodila. Nato nisem niti pomislila.

Mislim, da si napačno prebrala. Nikjer nisem napisala, da se z možem ne marava. Takrat ko seksava je super. Meni. On pravi tudi tako – če je res, pa seveda ne vem. Prav tako ne vem, kaj zanj pomeni super…
Vendar enostavno se to ne dogaja več kot parkrat na mesec. Če bi vedela zakaj, potem verjetno ne bi bila v tem položaju, v katerem sem

Ker se ob njem ne počutiš več ljubljena zaželjena, seksi in pametna, ampak neumna, nesposobna in neprivlač

Čakaj, kako vama je super, če se pa ti tako bedno počutiš sicer??????

Kdo pa pravi, da to ni dovolj? Če drugi pogosteje, ne pomeni, da je vajin odnos slab samo zato, ker vidva bolj poredko. Drugo pa je, če tebe res prime večkrat, tako da te dobesedno razganja, njemu pa ni, da te “umiri”. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Je preveč ponižujoče, da bi se sploh spuščala v razlago …

Verjamem da je in te povsem razumem.
S to temo sem želela samo spodbuditi razmišljanje, zakaj je tako…

Ker se ob njem ne počutiš več ljubljena zaželjena, seksi in pametna, ampak neumna, nesposobna in neprivlač

Čakaj, kako vama je super, če se pa ti tako bedno počutiš sicer??????[/quote]
Super je, ko se poteši spolna potreba, ki v danem trenutku preglasi čustvene potrebe, nakar pride občutek krivde, sramu, ponižanja…

heh … skregana/ ne marata se v glavi … mednožja imajo svojo logiko in ritem življenja ☺

Aha, štekam sedaj 🙂 Ja, kaj se potem bunijo žene in jamrajo.

Nekateri pač gledajo na zakon izključno skozi prizmo reprodukcije – potomstvo, nadaljevanje vrste, prenos priimka in premoženja iz generacije v generacijo in temu primerno tudi bolj ali manj izključno posvečajo svojo pozornost. Vse ostalo je balast in lahko predstavlja motnjo glavnemu namenu. Če se najdeta dva taka, gre v svojem bistvu za srečen zakon.

Čakaj, kako vama je super, če se pa ti tako bedno počutiš sicer??????[/quote]
Super je, ko se poteši spolna potreba, ki v danem trenutku preglasi čustvene potrebe, nakar pride občutek krivde, sramu, ponižanja…[/quote]

a tebe bi pa vest pekla, če bi eno samo nategnil, tudi če si ona od tebe pravzaprav ne želi nič drugega?

A ni to smisel življenja, da nekaj ustvariš in da potem tudi nekaj zapustiš za sabo?
Da nisi neka suha veja brez otrok.

A ni to smisel življenja, da nekaj ustvariš in da potem tudi nekaj zapustiš za sabo?
Da nisi neka suha veja brez otrok.[/quote]

Po mojem pri tebi permanentno ostaja nekaj suho.

Eni smo že poskrbeli zato, da nismo suhe veje.

No, vsaj takrat se je en malo navlažilo.

Vsak ta prav dec naredi otroke, poroči žensko.

Blagor vam. Medaljo za vrhunske zasluge dobite po pošti.

Zato, ker imajo na izbiro nič seksa, ali pa seks s partnerjem, ki jim gre sicer na živce.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ne vem. Da bi šla z nekom v posteljo mi ni glih nujno, da ga moram imetii kaj posebno rada, gre tudi brez tega, ampak da bi mi šel pa na jetra in bi se spravljal name pa ni šans.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Aja? Kaj se je pa zgodilo s tistim posadi drevo, napiše knjigo …

Pa ne da bomo spet o tem kako mora vsak imet otroke? Jao jao…

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

se pa ti spravi na kolena in/ali kar na njega ☺
lahko se pa samo pripogneš in oddelata brez, da ga v ksiht vidiš ☺

Super je, ko se poteši spolna potreba, ki v danem trenutku preglasi čustvene potrebe, nakar pride občutek krivde, sramu, ponižanja…[/quote]

a tebe bi pa vest pekla, če bi eno samo nategnil, tudi če si ona od tebe pravzaprav ne želi nič drugega?[/quote]
Če bi triper fasal bi me peklo nekaj drucga…. 😛

Če sem prav razumel, tema ni bila zastavljena tako na široko kako bi nekdo(jaz?) vse napovprek, mislim, da se sprašuje kako to gre med partnerjema. Četudi se ne marata še vedno občasno seksata.
Glede na zastavljeno vprašanje bi lahko sklepal, da avtorica rabi nekaj več, da se spravi k poslu, ne samo željo potešiti spolni nagon.Torej rabi neko razumevanje, sprejetost, simpatijo, da lahko nekoga “spusti nase”.
Ti nič od tega ne rabiš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close