Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Urejenost

Urejenost

Torej imam 28 let. Vitko postavo, sem športnica, v svoji koži se super počutim. Imam svoj stil oblačenja, ki je, vsaj za moje pojme normalen. Rada imam tako oprijete kavbojke, kot različna krajša krila (ker si jih pač lahko privoščim) rada nosim petke, pajkice, čez daljše širše majice, kako mini krilce, plaščke, šale, srajčke…elegantno športen videz…nasploh pa ženska, ki je rada lepa, kot večina ostalih.

Težava je, ker to mojemu fantu ni všeč. Pravzaprav je moreče. Se uredim (ker pač to rada počnem), včasih pač tudi zanj, pa mi reče, a nimaš res nič drugega za obuti? Čudno te bodo gledali… Težava je, da živi v manjšem kraju, pa vendar… A bi morala zato tudi jaz zvečer na pijačo v trenerki in pohodnih čevljih, da pač ne bi izstopala?

Ne vem…. Nisem sicer ena tistih žensk, ki gredo s petkami v vinograd. Vem, kaj obuti in obleči za v hribe, kaj za na rekreacijo in kaj za v mesto. Pa kaj, tudi pri športu, če je možnost usklajujem barve-je to narobe? Moti me da mu nisem urejena nikoli všeč…. Da mu gre to celo na živce, da se me nekoliko sramuje. Če grem ven s kolegi bodo rekli waw, če grem ven z njim, bo rekel, pa kaj si se tako uredila. Včasih mi je prav hudo zaradi tega in mi gre na jok. Najraje se ličim za zaprtimi vrati, ker ko me vidi reče, da kaj se packam. Pa se rada ličim! In ne, ne pretiravam z ličili, sploh.

Najlepša sem mu, ko sem pač naravna,brez ličil, v kaki trenirki doma. Ja, super, saj lepo, da sem mu všeč tudi ko se zbudim,ampak….

Joj, a me še kdo razume, ali pa res delam iz muhe slona?

[

Joj, a me še kdo razume, ali pa res delam iz muhe slona?[/quote]

Slonico pa.

Ne vem, če se te ravno sramuje, prej bi rekel, da se počuti negotovega, se boji, da boš nase pritegnila kake “boljše” tipe oziroma morda samo sam s sabo ni zadovoljen in nima rad, da je preveč pogledov uprtih v vaju, ko sta skupaj. Seveda ti tega ne bo priznal, ampak ti bo skušal vcepiti občutek, da si ti tista, s katero je nekaj narobe. Mogoče se tega, kar počne niti ne zaveda. Ali pa mogoče (po njegovo) res nimaš stila.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Prebrala sem Utrujenost:)).
Kolk časa je že tvoj fant?

Zdravo,

Markova teorija je možna, vendar če je on kak “podeželski fantič”, sta to potem čisto 2 druga svetova. Je pa on pač izrazil kaj mu je všeč. Mogoče se pa poba zaveda, da tudi ličila niso nedolžna tako kot razni sprejni deodoranti niso to kar mnogi mislijo, da so… 😉

Meni je pa tvoj fant všeč. Daj ga na čevelj pa povej kje ga najdem.

Če se dobro počutiš urejena, pač bodi urejena. Urejena ženska je sicer vedno magnet za moške poglede.
Sam ne uporabljam nobebega nakita in kozmetika je pri meni omejena na kremo za roke in obraz, kadar imam suho kožo, na primer pozimi in morda še kaka krema z zaščitnim faktorjem poleti. Ker poskušam živeti čimbolj naravno mi je všeč tudi naravna ženska, me pa ne moti preveč, če je primerno naličena. Mislim, da je prava mera ličenja tista, ki na ženski poudari lepo, ampak na način, da je težko na prvi pogled ugotoviti, da je naličena.
Nikoi pa me niso privlačile punce z debelimi nanosi šminke in pudra v stilu “kabuki”.

Life is tough, but is tougher if you're stupid.

Po mojem … mislim, kakšna si pa bila, ko sta se spoznala?
Ne vem no, to so stvari, ki jih moraš jemati skupaj v paketu. Jaz sem sicer urejena ženska, ampak bolj športen stil, tudi za ven (pač na spodnji meji elegance), kupujem pa dokaj drage stvari, ne poceni cot. Ličim se minimalno, da se niti ne opazi. Marsikateremu tipu to ni všeč in sem v preteklosti spoznala kakega, ki bi me dal v kostimčke, salonarčke in hotel dolge, rdeče nalakirane nohte (kar pri meni ni šans – jih ni!!!! nikoli bilo in nikoli ne bo).
Taka sem, to je del mene, to je, kot bi zahteval, da si grem operirat nos. Mislim, da se na dolgi rok take variante ne izidejo. Ker verjetno ga bo počasi začelo motit še kaj drugega.
Edina stvar, ki sem jo jaz glede zunanjosti in rihtanja zamorila partnerju, je bila kolonjska, ker sem precej občutljiva na vonj in me je dražila do te mere, da mi je lahko postalo tudi slabo. Sem pa zbirala pogum kar nekaj časa, da sem izustila, jooooj. To je bilo recimo res moteče, ker recimo, da je vplivalo na moje počutje, da bi mu pa morila, naj obleče hlače na rob namesto kavbojk, mi pa na kraj pameti ne pade.
Po drugi strani v takih zadevah vidim tudi neko pomanjkanje samozavesti – da je njega “sram” namesto tebe, namesto da bi sebe jemal kot svojo osebo, tebe pa kot drugo, oziroma da ni dovolj samozavesten, da se v družbi pojavi z nekom, ki mogoče ni čisto po njegovem jusu. Kaj bi šele bilo, če bi bila ti kaka pankerica in podobno. A recimo stare gospe z ehotonom na glavi pa v kaki čudnih oblačilih pa vaški posebneži, ki imajo v hlačah vrv namesto pasu se mu pa ne zdijo mimo? Ti, ki si pa pač samo po žensko urejena, naj bi bila pa čudna?
Na vasi znajo biti ljudje precej bolj tolerantni, kot bi kdo mislil – zato je tukaj vprašanje res samo njegova samozavest, po mojem. Mi smo vas z dva tisoč dušami, vsi so zelo verni, pa imamo v naši skupnosti lezbični par in se čisto nihče ne obrega vanju. Pač dve ženski skupaj, v čem je problem?

Če se v nulo spedenaš, potem gresta pa na pijačo v lokalno gostilno, med vaške pijančke, utegne zgledat malo čudno, ja. Jim pa najbrž popestriš večer.

Ti si pa za oženit!

Life is tough, but is tougher if you're stupid.

Edina pripomba glede partnerjeve urejenosti, ki se meni zdi na mestu, je
glede higijene. Ostalo ni govora.
Tole, kar pa ti opisuješ, meji na ljubosumnost. Pri ljubosumnosti je značilno,
da partner odreja, kaj smeš obleči in česa ne smeš. Pa “za koga si se pa
tako zrihtala”….tako se začne. In na žalost se zelo redko konča samo s tem.

Sovražim vsestranske trenirkarje. Malo sem zašla.

Tole je res najbolj verjetna razlaga še sploh, če zraven prištejemo še čustveno izsiljevanje, ko jo zasmehuje s čimer želi doseč svoje.

Tole je res najbolj verjetna razlaga še sploh, če zraven prištejemo še čustveno izsiljevanje, ko jo zasmehuje s čimer želi doseč svoje.[/quote]

…z tem bi se strinjal,je pa možnost tudi da ni tip ki bi povsod užival v centru pozornosti z svojo
izbranko–:)

Iz razočarane deklice, delaš razočarano žensko.

Še nobenega moškega ni motila urejenost, moti pa jih pretirana načičkanost. V mojem kraju smo imeli en hecen par, on v trenirki ali znucanih kavbojkah, ona pa v minici in visokih petkah.

Pri tvojem fantu ne gre za ljubosumje, temveč se počuti neprijetno, ker tvoj stil izstopa v primerjavi z njegovim stilom oblačenja. Jaz raje vidim par, kjer sta oba “usklajeno” oblečena, kot da eden od njiju (praviloma je to ženska) izstopa.

Če se eden ful zrihta, drugi pa niti ne, potem oba izstopata. Ni problema torej. Sicer pa se on še vedno lahko malo zanemari. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

A na prvih zmenkih ga pa ni motilo? Sedaj pa ga naenkrat moti ali kako? Če te želi kar naenkrat spreminjati mi je to nefer in ima on problem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close