zaposlitev two way
Zdravo. Ima katera kaj izkusenj z Two Way-em. Na zaposlitvi vedno gledam nove in nove objave od tega podjetja….in nevem ali je s tem podjetjem kaj narobe da toliko menja svoje zaposlene???? Sicer nevem iz prve roke ampak baje da je tam delati tam katastrofa,da so cisto necloveski.Prosim za info iz prve roke…je katera bila ze na razgovoru?
Slišal sem da je šefica malo prfuknena in da so pritiski, plača je baje redna, samo redke zdržijo več kot par mesecev.
Ali vete priblizno koliko dobijo place? Ena mi je enkrat pravla da so nemogoci da vsi bezijo stran.
Samo stran od njih….gnus gnus gnus….
Če si brezposelna pojdi na razgovor. Glede plače si pa lahko misliš, da to ni top job. Plača na ravni prodajalk, kaj ti ni jasno?
Ena izmed velikih napak v Sloveniji je tudi mešanje pojmov prodajalec/ka in trgovec/trgovka….. in enačenje plač obojih (minimalec) namreč trgovec je nekdo ki dela v trgovini kot je interspar (ipd.) in polni police in dela kot blagajnik, ter pove, pokaže kaj če ga stranke izrecno prosijo.
Prodajalec pa je nekdo ki mu je cilj PRODAJA, torej je svetovalec, pristopi do strank aktivno ko vstopijo v trgovino (ne vsiljivo in ne zdaj navalit takoj) itd…..
Z enačenjem teh plač se motivacija prodajalcev spremeni na nivo trgovcev in učinek teh ljudi je tudi enak…. Rezultat je, da jaz poznam tehnične zadeve in lastnosti izdelkov v Big Bangu bolje kot 95% ”prodajalcev” in jih takoj dobim na nevednosti in neusposoboljenosti biti PRODAJALEC.
Matkic, tako je bilo morda včasih. Danes recimo prodajalka v Mercatorju dela za blagajno, kjer aktivno vsak dan trži izdelek tedna, pravtako polni police in “strokovno” svetuje, ko jo nekdo kaj vpraša. Saj to se od nje pričakuje. To je delo za 700€.
Da bi le dobla 700€, dejansko dobi 560€…… malice in prevoza ne štejem ker ga itak načeloma porabiš za prihod/odhod do/iz službe in malico….. Moram pa rečt da mi še nikoli ni nobena ”prodajalka” na blagajni v Intersparu/Mercatorju/Lidlu/Hoferju ipd. ponujala in tržila izdelkov….. 95% časa je delo trgovca, nalaganje na police, preverjanje rokov uporabe, cen, delo na blagajni in čiščenje, zato je naziv trgovec edino pravilen…. Prodajalec mora imeti retorične kompetence in odlično znanje asortimana ampak enačit plače obeh nazivov oz. delovnih mest, demoralizira delo prodajalca. Namreč, da bi nekdo ki dela v Intersparu lahko dobil za moje ocene naziv prodajalca, bi ga jaz moral vprašat, katero mleko je boljše in bi on moral znat vse za kaj so mleka bolja, prednosti, slabosti in predlagat glede na mojo potrebo, to se seveda ne zgodi, niti po tem ni potrebe v 90% zato je naziv prodajalec zgrešen.
…..drži GF…..avtorica lahko greš tudi kakšnim švabom,npr.Tedi,Kik,Hofer,Lidl…..ter delaš za 600 eur,
in potem še plačaš dohodnino,ker ker država dovoli da izplačujejo pod minimalcem…..
Firma je katastrofa.Polovico zaposlenih je dalo ze odpoved,ker ne zdržijo pritiska.Iščejo napake v zaposlenih, napaka je pa v njihovem vodenju. Čim dlje od njih…iskreno…upam da niste sli na razgovor.
Plače so dokaj redne, gibljejo se okrog 600 neto. Pričakuje se, da veliko svojega prostega časa nameniš trgovini. Veliko je neplačanega dela, ki mora izhajati iz tvoje želje po ‘dobrobiti firme’. Odnos nadrejenih je hinavski in velikokrat se izvaja prikriti mobbing. Pogodbe se podaljšujejo mesečno.
Ooo se strinjam, bla par mesecov pri njih….vse je res…prikriti mobbing, vodja obup, plače katastrofa….pazi to: potem pa zahtevajo od zaposlenih: nadpovprečno zavzetost za delo……kuga rajš sm sla filut police v mercator….
Samo toliko v vednost. S taksnim načinom vodenja kjer je tvoj nadrejeni samo manager in ne vodja,podjetje prej kot slej propade. v tem podjetju sem delala par let in imam tako slabe izkušnje da vam ne znam opisati.
1. Mobbing se izvaja vsak dan ,
2. Plača je bizarna,
3. Svoj prosti čas namenjas podjetju in delas zastonj,
4. Nadrejena pride v poslovalnico si izbere artikel in ce manjka,ga pokasira… placa ga celotna ekipa.
5. Ce greš na bolniško pomeni da lahko kmalu dobiš odpoved,
6. Opazujejo te po kameri in gledajo kako prodajaš…hkrati imas robo za prevzet,posiljas 10 analiz o prometu..ampak ne ti se moras stranki posvetit in ker ni časa zopet ostajaš zastonj v službi…na koncu ti recejo vse se ti obrestuje…ne obrestuje se ker so plani tako visoki da si vedno na minimalcu!
7. Nadrejena misli da motivira in daje pozitivno vodenje na zaposlene……hm čudno a ne…vedno znova iščejo nove zaposlene.Podjetje propada zarad njih in ne zarad konkurence…
8. V poslovalnico pridejo in snofajo…kje bo kaj najdla in nadirala ..in ne kako bo vodila ekipo…
9. Vsi grejo…noben ne zdrzi…ampak ne pri njih so krivi zaposleni…
Imam veliko izkušenj na področju trgovine,ampak to podjetje si zasluži en velik minus z moje strani.
Odsvetujem vsem! Moja prijateljica je delala pri njih!! Po dveh letih so jo zaposlili na drugi firmi in skos so ji podaljševali pogodbe mesečno.
Vodje si mislijo, da držijo boga za jajca. Pridejo v poslovalnico iskat napake, da te lahko napizdevajo in ti računajo kraje, ker poslovodja pač odgovarja za vse. Urniki so krneki, ona je delala ko budala skos. Koordinator jo je poklical ob 8h zvečer, da mora naslednji dan pridet delat ob 7h zjutraj in je delala tudi po 12 ur. Nadure so ji baje zbijali.. So zelo neprofesionalni, neodgovorni in neorganizirani. Regresov baje ne izplačujejo vsem zaposlenim.
Ona je bila poslovodja, imela je okoli 150€ potnih stroškov (plačali so ji samo 50€, ker več ne izplačujejo) in je prejemala plačo 700-750€. Katastrofa!
……in od vsega tega si dobila na riti pomarančasto kožo. Dobro je, da ti še koža na obrazu ni postala flekasta-;))
Forum je zaprt za komentiranje.