Svetilnik vas bo razsvetlil, če za mnoge od vas ni že prepozno
Glede na stanje na svetu in v družbi , bom, koliko se mi bo dalo in kolikor mi bo dopuščal čas, če bom sploh videl v tem smisel, pa tudi odlične nasvete se ponavadi plača, tukaj kdaj kaj napisal. prvo o revščini in bogastvu. Mnogi govorijo, mah kaj če ti toliko denarja, pa denar pa kako je g Trump nesrečen, saj govorijo, da gleda tv, se najeda s hamburgerji in tako dalje v nedogled . Kot prvo, denar je vse, denar je sveta in vsega vladar, denar je vpliv, moč, o vsem tem in vsem v nadaljevanju bi lahko in sem sposoben napisati doktorsko disertacijo. Pa nimam časa in tudi mnogi jo ne bi razumeli. Zdravje je seveda prvo, brez zdravja in filozofsko gledano življenja, ker zdravje je življenje, je seveda vse brez smilsla. Če osebe , ki se zaveda sveta ni, potem za njo ni ničesar. Ampak vse ostalo na tem planetu je pa denar. Mislim da se g. Trump, pa ga absolutno ne maram in v ničemer ne opravičujem, prav dobro počuti v svoji koži oz. ravno toliko kot vi ali kdo drug ali tisti, ki vodi kak posel, firmo, podjetje, oz. vsak, saj tudi družina je ena velika firma, če tako pogledamo. In pri vseh in vsakom ur so obdobja rasti in padca, temu se reče fluktuacij. Trump lahko zelo uživa v svojem položaju, lahko malo manj, dvomim pa, da se ima zelo slabo. Ker pa ima še denar je to takole, zadnjič sem mojega kolega , ki se rad hvali, postavil na realna tla. Govori, kako mu je fajn, no, saj mu je po eni strani, ampak denarja nima pa nič, če mu vse žepe obrneš, nič ven ne pade. Živijo ga drugi, ni sedaj pomembno kdo. Pa se meniva o denarju in on, kot večina slovencev, kaj če ti tok denarja. Sem rekel, daj mi pokaži kakšno sol imaš v kuhinji, pa vidim eno čip škatlo za kaj vem 30 centov, sem rekel vidiš, še tok nimate, da bi si eno dobro sol kupili, recimo strunjansko, kdo ve kak strup je v tej, ki jo imaš ti.Dalje, piješ neko čip kolo,ker nimam za pepsi ali coca colo, kaj šele za zdrav naravno sok neprocesiran, nimaš za testenine barilla, nimaš za tadobri kruh, nimaš za tadobro sladko in kislo smetano in tako v nedolged. Kupuješ neke proizvode, katerih večina, ni vredna niti za odpad. Preberite si kakšno kollumno priznanih strokovnjakov na to temo. Se še spomnite strupenega mesa polnega kortikosteroidov iz odsluženih diraklnih konj v nekih lazanjah, ki so jih prodajali v slo v določenih trgovinah in tako dalje skoraj v nedogled. Pohlep večine pač ne pozna meja in tukaj smo na temi, denar je vse, še en dokaz več. Dalje, žena ti hodi v službo za kok 500 evrov na mesec in pol boste pametovali,kako vam je lepo. Skoraj vsak mesec pred vašo hišo stoji od elektra za odklop elektrike, ker ste dolžni še pa še in letiš pol po vasi kdo ti bo posodil, da te ne odklopijo. Sem dejal, lej, še toliko nimaš v žepu tistih 10 evrov, da bi šel na tromostovje , da bi ti ga kaka grda stara če…..brez zob pov…….g Trump, lahko dobi katero hoče , tudi 15 letnico , pa seveda ne pravim, da on to dela, če želi, dolgo, kratko, suho, debelo, čokato, pobrito, kosmato, kar si zaželi in to velja za vse dobrine tega sveta, ki jih je mailijarde milijard. Kaj pa ti, zguba totalna, a naj nadaljujem. Ni imel kaj reči, kljub vsej svoji aroganci , ki jo premore, pametnjakovič da glava peče, je utihnil. Visok je 185, pa sem ga tako ponižal, da se je skrčil na dolžino svinčnika. Vse napisano seveda, ne velja za vse in vsakogar. So ljudje, ki se kljub temu, da so revni počutijo prav fino in se imajo prav fino, so tudi bogati ljudje, ki jim je denar prekletstvo, mafija, kriminal. 8 milijard ljudi, 8 milijard različnih zgodb. Vsem pa je enačaj naslednji, vsi delamo za denar oz. tudi za denar, človek kot tudi materialno bitje, biološko bitje, mora jesti, piti, kakati in lulati. In nič od tega ni možno, če ni denarja.
Vsi na svetu pač ne delajo za denar – je mnogo plemen, ki živijo samozadostno in ne potrebujejo denarja. In mnogi so tudi bolj srečni kot mi.
Forum je zaprt za komentiranje.