Mejna in narcistična osebnostna motnja – brez cenzure
Ker imamo nesposobne ( brišejo neupravičeno sporočila ) moderatorje v podforumu Mejna in narcistična osebnostna motnja – za svojce, odpiram to temo brez cenzure.
Tu lahko pišete svoje izkušnje in mnenja.
Moja izkušnja z monm osebo.
Večinoma uradna stroka ne rešuje tega problema. Zakaj, zaslužek. Kako, tako, da se ljudje razidejo in leta in leta hodijo na razne terapije, jamrati in jokati.
Da se urediti monm osebo, samo to ne boš dosegel z mehkim pristopom, kjer ni rezultatov.
Temu rečem mlačni rezultati.
Jaz zagovarjam trd pristop( ni to nasilje), ki da močne konkretne rezultate.
Urediš lahko v stanje, da je skupno bivanje znosno in otroci ne trpijo če so v partnerstvu.
Moja ima probleme, že od nekdaj kup neuspešnih vez, nikoli pravega fanta, prijateljice menjala ko jih ni več potrebovala, ko je našla boljše, bolj korisne.
Name se je obesila z vsemi štirimi. In hibernirala z občasnimi izpadi.
Neumen sem bi ko nisem hotel videt kako je obrnila hrbet svojim prijateljicam, kako so bile naenkrat one krive za vse kar je bilo slabega v življenju.
In sedaj sem jaz ta grešni osel, trpijo otroci in vse huje je.
Ima nove “prijateljice, prijatelje”.
In nek popačen pogled na dogodke ki se so ji in se ji dogajajo.
Ne prenese kritike, tako hitro odpade kdo ki ji ne kima,
Flirta z vsakim ki je za stvar, no sedaj je gospa v letih in mladi ne palijo.Tako da ostanejo samo še stari 50+.
Naenkrat obsedena z denarjem, nekam bi šla pa imela nov avto in počitnice poleti, pozimi…
Seks, ima se za hudo ampak ni spet pade tisto zgorja ne prenese kritike in ona je najboljša.Vsake toliko jo (imam občutek) zanese in pokaže kar res ve in kaj je že sprobal pred menoj.
Pred drugimi se kaže kako je skrbna mati in koliko se žrtvuje za otroke.V resnici ni nikoli bila dneva na bolniški zaradi otrok.
Vglavnem 40+ stara zagledana vase, oblači se kot da je spet najstnica in čaka da bo šla na svoje ker jo pšreveč vežemo in omejujemo ona pa hoče svobodo, čas zase ?
In na koncu nasvet, ko se vas kakšna z vsemi štirimi prime in so okoli nje vsi hudobni, ona pa
edina dobrotnica najboljša v sem kar se loti, BEJŽTE KOLIKO VAS NOGE NESEJO
In ti živiš s takšno babo?
Ja, kaj naj rečem.
Je imel kup vez in je imela pretestirano kako pa kaj.
Po domače lisička je bila do sedaj.
Ima kdo kakšen pameten nasvet?
Izkušnjo ?
Take osebe samo sebe vidijo.
Te je dolgo dresirala, pa nisi vedel.
Odlično je, da si se prebudil, spoznal problem.
Dvakrat, trikrat sprovociraj zgago, reci, da se tega ne greš več in, da od sedaj bo drugače.
In, da se ti zaradi nje ne boš več počutil bedak.
Ko bo nekaj malo bolje želela, to namerno miniraj.
Na par dni se skuliraj in potem zopet najdi nekaj in jo drmaj.
Enostavno za vsak drek je jeb.aj v glavo.
Pri denarju, prej je bila tvoja denarnica prosto odprta. Sedaj je konec tega.
Pokaži ji, da se ti jeb.e zanjo, če ne bo po tvojem.
Če se ne začne sčasoma primerno obnašati, tedaj pač spokaš. To mora tudi vedeti, po tvoje ali nič. Ne hodi z njo v neke filozofske razprave. Kratko in jedrnato poveš stališče. Pika.
Ne sme pa vedeti, da jo prevzgajaš. Da se, je pa zoprno, samo vsaj v sebi ne boš trpel.
Pri meni se je obneslo.
Ti imaš isto bejbo kot sem imel jaz. Sem ji moral zalepit par šusov vsakih par mesecev da se je spravljala k sebi. Sposobna a neskrbna in gledala samo na svojo rit, okrog pa govorila, kakšen gnoj sem jaz in me blatila po vsej okolici. Otroke zanemarjala, ni jima skuhala, ne preobekla, ne stuširala. Ko sta imela oba 7let, je noben od otrok ni hotel več blizu. Pred 2 letoma sem jo dobil z drugim v spalnici in mu v jezi deformiral obraz in razklal glavo, srečo ima da je živ, danes srka hrano po slamici in škili z očmi, jaz pa plačujem, 60€ na mesec odškodnine. Svinje proklete. Njo sem nagnal nago s hiše. Še danes ni prišla po cunje………………cunje ki jih ni več, so zgorele na dvorišču. Bojda se prodaja za denar nekje v LJ pr*sica smrdljiva, svojih otrok ni videla 2 leti in ji je vseeno.
Še največ dosežem z ignoranco in strogostjo do nje, dobim občutek da se čisto spremeni.
Tepsti jo ne mislim, varanje… to me je begalo že od začetka- njeni ljubosumni izpadi.
Sedaj je že paranoična da ji vsi slabo hočejo, da je samo ona dobra oseba in koliko se žrtvuje za druge.
Nasilje, tepež ni rešitev in se ne dela.
Vztrajaj na svojem stališču in ne greš v razprave z njo.
Samo na kratko in razumljivo.
Spet drama queen, Z neke malenkosti, naredila dramo. Je na smrt bolana.
Se prav vidi kako manipuira z čustvi ljudi ki so okoli nje.
Kaj pa v spolnosti kakšne so bile?
Nekvaliteta na celi črti. Moja izkušnja.
Pri nama spolnosti ni bilo, razen če sva se vračala s kakšne žurke, oba pod vplivom alkohola. Zjutraj vse spet po starem. Življenje z njo je bila najtežja življenjska izkušnja.
Hm, kaj pa otroštvo?
Gre se mi namreč da nebodo otroci isti.
Otroke sam urejam in za zdaj ni problemov. Pažljiv sem, da čimmanj stvari poberejo od nje.
Se da.
fantje ko spoznate novo dekle prvo poglejte njeno družbo, ker s kom se druži takšna je.oz. iste se skup najdejo, zavohajo 😉
ko sva se spoznala bilo oh in sploh
potem priznanje napol v šali da je radodajkaa, ni kaj dosti pokazala tako da sem mislil da se samo hvali, pa tudi ni me dosti ganilo.
Imela fante, spet oh in sploh, čez čas zvem da je bilo vse skup bolj žalost, jo imeli za filanje, doma pa žene, punce.
ljubosumna da ni res, na vse kar ima vagino,
sex, pijana čist zmešana, drugače zavrta
ona pred menoj nikoli varala, sedaj vem da je hodila z 2-3 obenem, no seksala
zmešana na keš, pa dobre avte
kolikor vem za otroštvo in najstniška leta, ekserimentiranje z fanti in puncami- tole ni direkt povedala, neurejena družina oče zanemarjal, pil,
Od začetka, bo kar celo leto časovno, sem imel težave s prevzgojo, ker nista bila navajena ničesar. Ni bilo videti da pogrešata mamo, v tem času sta vprašala po njej mogoče desetkrat. Vidi pa se, da je njen odnos pustil trajni pečat. Odvajam ju njenih navad, težko je a vztrajam in delam z veseljem, ker je ni več zraven. Posledice za otroke so in mislim, da s pomočjo ali brez, nekaj jima bo ostalo za zmeraj. Obenem je bilo še to, da je bila in je verjetno še danes verižni kadilec in alkoholik. Si ni zamislit življenja s takšno osebo.
Pije na skrivaj, dela pač kar je počel njen oče. Pijanec, pa ignoriral jo je.
Fantje, vas podpiram. Važno je, da ste spoznali, da ste imeli monm osebo.
Večina ne spozna tega in od bolečine, ker mislijo, da so sami krivi, zaidejo v alkohol ali še kaj hujšega.
Zaradi takega odnosa, sem odprl to temo. Ni potrebe za mojim komentarjem.
Med.over.net logotip AKTUALNO ZDRAVJE ŽIVLJENJSKI SLOG DRUŽINA FORUMI
Slovenščina SL Hr HR
Med.Over.Net Seznam forumov Starševstvo in medsebojni odnosi Mejna in narcistična osebnostna motnja – za svojce
V tretje NE gre rado-pravočasno prepoznavanje moma
Odgovori Nova tema Spremljaj temo Dodaj med zaznamke
Seznam tem
1 2
Default avatarŠeherezada
23 Jan 2018 19:02
Narcionfo-daleč od tega, da bi imela partnerja za kužka. Želim pa si, da me sprejme tako, kot sem, brez fejkanja, prikrivanja in laganja. In da me podpira pri tem, če želim nekaj spremeniti. Kot vidim, nisi v drogeraških krogih in ne veš, koliko nam pomeni, da imamo poleg drogeraške tudi zdravo družbo, ki je sposobna tudi normalnega druženja, izletov, športnih aktivnosti. Saj ravno ti zdravi prijatelji ali partner nam največ pomagajo pri vzdrževanju abstinence, da imaš z njimi za počet kaj drugega kot žuranje, lepe zdrave aktivnosti, ki mi zapolnijo misli in me zamotijo, da ne razmišljam o bedarijah (beri: šmrkanju).
Sem 100posto prepričana, da sta bila oba moja zelo konkretna moma. Seveda sem se v kriterijih lahko kej zmotila, povedala sem zgolj svoje izkušnje.
Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Sorodne vsebine:
Logotip Portret Miša Komar Žiberna
Logotip Parkinsonova bolezen – veliko breme za bolnike in njihove skrbnike
Logotip Družbeni temelji
Logotip TenAiBudo je tolk car
Iz naših portalov
To je prva stvar, ki jo morate narediti, ko začutite, da ste nesrečni!
Modni ikoni Ulyana Sergejenko in Miroslava Duma v središču škandala!
Karl Lagerfeld z novo kolekcijo visoke mode za Chanel
Maja Rotovnik: “Bloganje kot način življenja!”
Default avatarHOP
23 Jan 2018 19:40
Odmev, malce sem skrenil priznam a sem se zgrozil nad nasvetom od Srecka5, kateri nima poznavanja tematike drog in zasvojenosti. O “pavsalnem” kot pravis pa takole, zakaj mislis da samo ti ves kaj o odvisnosti? A ti ves kaj sem po izobrazbi, kaj je bila moja diplomska naloga? Kake izkusnje imam z odvisniki, s substancami, raznimi institucijami od psih. bolnisnice do zavodov za odvisnike itd.. Preden sodis znanje drugih se malo zamisli… Lp
Zaklenjeno Pošlji ZS Povezava Prijavi objavo
Default avatarOdmev
24 Jan 2018 12:54
Hop, pozdravljen!
Se ti opravičujem in niti slučajno ne podcenjujem tvoje izobrazbe in znanja s področja odvisnosti. Sploh še glede na vse tvoje predhodno prebrane komentarje, ki se mi zdijo zelo tvorni. Hvala zanje.
Vsaka odvisnost kaže na spremenjeno vedenje in tu žal noben nasvet ne pomaga… Seherezado je tudi meni težko brati. Vse kaže na to, da tu nakaj ne štima… Zato mislim, da bimorala Seherezada prej opraviti problem z drogami. V kolikor ga je sploh pripravljena? Ali bo pač trosila meglo še naprej… Zato so me pač močno zmotili nasveti, ker mislim, da ji niso v pomoč. Sam veš kako trnjeva je pot iz odvisnosti. Tudi mene močno motijo komentarji od Srecka5, ki nima pojma o poznavanju tematike drog in zasvojenosti. Tudi glede MOM/NOM me Srečko ni prav z ničemer prepričal, ker ni, razen pametovanja in kako ima on vedno prav, ničesar konkretnega napisal. V njegovem pisanju žal ne vidim ničesar spodbudnega in dobrohotnega. Naj mi bo oproščeno: njegovo pisanje se mi zdi kot “nadmudrivanje vseh”. To je moje le mnenje in bom vesela, če me bo kdo prepričal o nasprotnem. Lp Odmev
Default avatarHOP
25 Jan 2018 12:34
Odmev, pozdravljena. Hvala za repliko. Ni problema, popolnoma razumem tudi tvojo reakcijo in skrb vezi s Seherazado oz njenim problemom. Ravno zato sem se pridruzil debati, saj je njen nacin izrazanja in pisanja precej nazoren in kaze doloceno stanje.. Nasveti in pametovanja nekaterih guru osebkov in psevdo expertov je pa alarmanten. Nikakor nisem zelel nobenega napeljevati na zlorabo substanc, prej nasprotno. Nekatere se ravno v dolocenih terapijah koristijo prav za odpravljanje odvisnosti, iskanju stika s samim sabo, podzavestjo itd, jasno ob prisotnosti strokovnjaka na tem podrocju. Vesel sem za vsakogar ki se uspe izviti iz klesc odvisnosti in toliko bolj ce lahko koristi alternativne pristope in metode. Ne verjame v neke zarote a vsekakor pa ahko mirne duse recem, da je npr v primeru odvisnikov od heroina Metadon dobro nadomestilo, a je se vedno samo nadomestilo, ki ne odpravi odvisnosti in nic boljsi od heroina z edino razliko da je legalen in zasluzek gre farmacevtiki in drzavi, pravzaprav veliko odvisnikov, ki sem jih spoznal so ze leta in leta na metadonu, torej nekega velikega napredka ni, kvecjemu jim ni treba zicat denarja, krasti, se prostituirat, itd za nabavo zeljene droge. Terapija z Ibogainom nudi kompleksnejsi pristop a ponavljam nikakor izven profesijonalnega terapevtskega znanja. Nudi vsaj upanje za nekoga ki si zeli izven tega pekla.. Seherezadi pa priporocam v kolikor je zmozna stvari vzet v svoje roke in narediti korak naj se z vso mocjo kolikor je premore poglobi v to. Lp
Default avatarOdmev
25 Jan 2018 14:02
Iz zdravljenja odvisnosti – primer dobre prakse:
http://studio12.si/medsebojni-odnosi/pi … es-od-dna/
Vsem želim vse dobro. Lp Odmev
28 Jan 2018 14:08
Šeherazada in Srečko, vajine poste sem zbrisala, ker to ni forum o težavah s kemično odvisnostjo in kako jo reševati. Prosim, poiščita si prostor, ki je za to bolj primeren, prepričana sem, da jih je veliko.
Šeherazada tu je prostor za tiste, ki so žrtve izživljan drugih nad njimi in tvoje adrenalinsko nabijanje drugih “kadar si zaslužijo” tudi spada v to kategorijo, ne glede na opravičevanje namena. Če nekoga na primer premlatiš ali se kako drugače spraviš nanj, je težava v tebi ( razen če se braniš za žiivljenje) in ne v tistemu, ki si “zasluži”, da ga mlatiš, zgolj zato, ker osebno meniš, da si zasluži. To kaže zgolj na to, da si izmed mnogo odzivov na patološko situacijo tudi ti izbral patološkega .
Če se ti ne zdi tako, je morda bolje, da poiščeš kakšno drugo mesto oziroma forum, kjer se bodo s teboj stirnjali. V glavnem tu je forum za tiste, ki morajo z momovci in nomovci živeti oziroma nekako shajati z njimi in ne za to, da razpravljamo ali je kdo od nas tudi mom ali ne in koliko . Ker pa se pojavlja čedalje več ljudi na forumu, ki želijo razpravljati ali so tudi sami MOM NOM razmišljamo, da bi podprli forum, ki bo namenjen zgolj njim. Skupaj pa to ne gre.
Srečko, povedala sem ti, da ne bom dopustila pametovanja, celo na ves glas si razglasil, da se ne misliš ukvarjati z nami, zakaj torej rineš nazaj? Dokler tvoji posti v resnici ne bodo imeli kaj dosti veze s temami, s katerimi se ukvarjamo tukaj in dokler ne bo od tebe nič kaj dosti več kot pa pametovanje drugim in dokazovanja, kako ti obvladaš vse možno in kakšni tepci so vsi ostali ( jaz takšnim pravim vseznalci o ničemer)bom pač še naprej brisala tvoje poste. V primeru, da bo že nadležno, pa bom prosila, da ti povsem blokirajo dostop.
GittaAna
V zadnje pol leta sem dobil samo en dober nasvet, Ženske so nore na dedar in zmešane.
Dokaz se mi je bil položen v naročje spat ta vikend.
Od obletnice srednje do osnovne šole, do žlahte prijateljev. Vse povsod isto.
Po izgledu najbolj srečne družine vse z velikimi hišami in otroci. Potem pa zvem, da se vsaka druga kurba okol, ali pa ločuje ker a) mož preveč dela in nima časa za njene sex potrebe
b) premalo dela in s tem prinese premalo denarja domov.
In ja na tapeti so bile samo ženske. A vam tako malo pomeni družina in otroci da greste počet takšne neumnosti ker bi rade nekaj dokazale? Same pa ne veste kaj ste dokazale in kaj bi sploh rade?
In potem mi moja reče najdi si ljubico ? Bitch gnilam upam da živi vsaj 100 let da bo ves drek gazil po njej,
No srečko pa sem le našla, od koder naju izganjajo.
Je tvoj trd pristop samo to, kar si napisal, ali bi mi še kej povedal na pm (nisem se še registrirala). Morda boš na pm povedal, kako si pri dresuri pomagaš s substancami.
Pa če jo moraš skos sam zabijati s kratkimi stavki, ali sploh maš kej od partnerskega odnosa ? Pa še seksa slabo, praviš. Torej vztrajaš bolj zaradi družinske fasade in otrok, si si izboril zgolj, da imaš ti in ta mali mir pred njo, ali si izboljšal tudi partnerski odnos ? In kak more bit zakon brez dobrega seksa….polom…no saj verjetno kompenziraš drugje.
Kstoner-presenetljivo, da ti ni bilo všeč, da bi ti tvoja dovolila imeti še ljubico zraven ?
Po mojih izkušnjah pa so moški tega veseli, da jim daš dovoljenje. Jaz svojemu fantu vedno dam dovoljenje, da ima še druge zraven, pa tudi sama ga povabim swingat, saj sem dolgoletna swingerka.
Res raje vidim, da vse to vem, kot pa da bi se to dogajalo za mojim hrbtom. Pogoj mi je samo to, da ne vpliva na najin odnos.
Moški so božji dar, brez njih hudo je, z njimi pa še huje 🙂 mal heca more bit. V glavnem jaz jih sprejmem in razumem takšne, kot so, da delajo, kar jim paše, v ničimer jih ne omejujem. In zato se, ne glede na svoje podvige, vedno radi vrnejo nazaj k meni, tudi če imajo kako avanturico vmes.
Zato me res čudi, kako bi lahko užival, ti se pa jeziš ?!
Ne uporabljam nobenih substanc. Tu meni nič pomagale.
Več ti na zs povem. Zakaj? Ker tudi monm osebe tukaj berejo.
Prijavi se pa kakšno rečeva.
Sorry ko mi je to prejšnja rekla sem jo pustil. Zame je to znak da sama okoli skače dokler je z menoj. Sorry sem pač tak tip človeka da če sem z eno ne skačem okoli drugih.
Je pa očitno moderno? da se ženske gonijo ker jim doma ni prav.
Sorry ko mi je to prejšnja rekla sem jo pustil. Zame je to znak da sama okoli skače dokler je z menoj. Sorry sem pač tak tip človeka da če sem z eno ne skačem okoli drugih.
Je pa očitno moderno? da se ženske gonijo ker jim doma ni prav.
[/quote]
Po eni strani imaš prav. Po drugi pa ne.
V odnosu ni nobenih omejitev, pa je odnos na zdravih temeljih zgrajen. Če ni, potem je bolje tako, kot si ti napisal. Vse je stvar iskrenega dogovora, čim ena stran ni iskrena, potem tudi dogovora ni.
Tu ne igra nič, neke društvene omejitve, predsodki, tabuji. Tega v zdravem odnosu ni.
Forum je zaprt za komentiranje.