Zakaj takšno sovraštvo do debelih ljudi?
Zanima me zakaj takšno sovraštvo in zasmehovanje do debelih ljudi? Kaj so vam storili tisti, ki so debeli? Kaj pomislite ob tem ko vidite debelega človeka?
sovražim jih ne…..posmehujem se še manj……res pa je da pomislim če je zelo debel da je kaj bolan, ali pa da bi se moral potrudit in shujšat, vsaj delno, že zaradi sebe….
Sovraštvo vidim redko in ga tudi sam nikakor ne čutim. Večina ljudi po mojem mnenju ne želi biti debelih, zato jaz v teh primerih vidim velikokrat v tem predvsem pomanjkanje volje in vztrajnosti.
Preslikava lastnih frustracij in strahov, do DRUGAČNIH (debeli, drugače misleči, poškodovani) in NEBOGLJENIH (vse tiste skupine ljudi, ki so v manjšini, ali kako drugače v bolj ranljivem in podrejenem položaju. Torej od otrok, žensk, drugače spolno usmerjenih, drugih veroizpovedi itn.itn.
Pa še odgovor, zakaj; ker je to edino kar si v življenju upajo. Za vse ostalo so nesposobni in prestrahopetni.
Pa še odgovor, zakaj; ker je to edino kar si v življenju upajo. Za vse ostalo so nesposobni in prestrahopetni.
Jaz ne vidim, da bi bili ljudje sovražni do debelih, v bistvu so zelo tolerantni, jih je strah ali sram reč, o ti si pa debel, ali ti si se pa zredil, ali pa saj si debel, ali kaj pa ješ, da si tolk debel. Ker obratno je dosti hujše. če je nekdo suh mu ves čas oporekajo suhost. Joj kolk si suh, ali suha, pa saj ti nič ne ješ, ker si tolk suh, joj, gospa za tako suhico pa nimamo številke.. Tako, da to vprašanje po moje ni čisto na mestu. Je pa hrana v večini primerov v sodobnem času čustvena hrana, torej večina debelih ljudi kompenzira čustveni manjko na različnih področjih s hladilnikom, zato so tudi v večini primerov to nesamostojni, odvisni, razdražljivi … ljudje, ki si sicer nadenejo masko nekih sproščenežev in veseljakov v samem bistvu se pa najbolj sovražijo sami.
Priznam, da ne prenašam debeluhov. Zdijo se mi leni ko fuks, nemarni, zanemarjeni, lažno samozavestni, če ni po njihovo so najbolj ubogi, ker jih nihče ne mara zaradi kg.
Sodelavka ima 130kg+ pri 30 letih. Bog ne daj, da bi se vstala in sprehodila tistih par metrov do printerja. Rajši cel dan printa pa čaka, da bo lahko koga nafehtala, da ji prinese kopije. V skladišče kliče skladiščnika, naj ji pogleda to in ono, kot da tip nima dovolj dela.
Skoz teži, če kdo zasede “njen” parking, ki je “slučajno” najbližji vratom firme. Še direktor bolj daleč parkira. Lahko shujša kak gram, če bo morala sama it do skladišča al pa predaleč od parkinga do pisarne.
Ko je delo se vedno stran vleče, ko je pa treba z delavci čvekat pa kaj pojest pa popit pa je taprva zraven pa najbolj glasna.
A ti sploh veš, kaj pomeni sovraštvo?
Mogoče obstaja žlehtnoba pa tudi debelim je ne manjka, ko se je treba na kakega vitkega spravljati.
Debeli so pogosteje nezadovoljni s sabo, pa zato toliko bolj osebno in čustveno jemljejo vse skupaj.
Definitivno pa ni nobenega dobrega razloga, da bi debelost priznaval kot zdravo.
Forum je zaprt za komentiranje.