Ljubosumje pri moških
Kako komunicirat s takim moškim, ko moraš prav pazit kaj rečeš in jaz ne mislim pazit, ker ne rečem nič slabega ali grdega. Omenim npr koga. In moj dragi začne bit tečen, rečem da je ljubosumen, postane tečen še bolj in pol probam umirit situacijo, se ne kregam še bolj, mu povem da ga nima kaj skrbet, da je on edini. Pa ne pomaga. Kaj sploh lahko v takem primeru? To so oni blažji izpadi. So pa ful pogosti. Ko se umiri, me hoce brezpogojno videt, slišat, bit z menoj. Samo da ni drugih kje v bližini. Pa delam stvari, ko bi znalo bit še hudo, veliko ljudi spoznam, moram bit tudi urejena itd. v mejah normale.
To je zacetek vedno bo kaj narobe.Tak moski te bo spravljal ob zivce.To so vecni otroci.Hocejo nadzor nad vsem zato so so ljubosumni ,hocejo nadzor.Naredi z razmerjem kar bo tebi ok, Sem bila v takem zosu.Pa ne omenjaj mu vec drugih in kje si bila -sploh moskih .
Tvoj dragi bo kmalu postal tvoj najdražji. ;-))))
Ljubosumnost je menda neozdravljiva in se z leti samo stopnjuje. Notranja potreba po popolnem nadzoru, v blažjih primerih se ji s terapijo ublaži, popolnoma odstrani pa ne.
Zveza lahko obstane samo, če se ti popolnoma podrediš njegovemu nadzoru – kar lahko pripelje do tega, da ti bo odrejal kaj smeš obleči, koliko minut lahko porabiš v trgovini, kdaj in koliko časa lahko govoriš s sorodniki in koga lahko pogledaš na ulici.
Dve opciji sta.
Ena je ta da ti to sprejmes (v taki obliki kot je in se hujsi, ki prihaja) ter nehas jamrat o tem.
Druga je, da gres stran in poisces nekaj boljsega.
Ljubosumnezev ne razumem zakaj vsa ta potreba po nadzoru nekoga. Na konc prides v situacijo ko obsesija nadzira tebe, cetudi ti mislis da nadziras nekoga druzga.
Ljubosumje ponavadi daje ljudi, ki ne znajo biti sami s sabo in pa ljudi, ki na “partnerja” gledajo zgolj kot na neko uteho (da niso osamljeni).
Verjetno nista ze ful dolgo skupi in sta mlad par.Po 15 letih te tud vprašu ne bo več kje in s kom si bila :))
Ok dost heca
Ja tip je ljubosumen, pri prepogostem ljubosumju brez podlage gre ali za kontrolfrika ali pa nekoga, ki je neiskren in sam zelo rad muti in zato dvomi tudi vate..
si pa ze znana kot lahka gonibaba. takim ni za zaupat. najprej delaj na seb da bo ljubosomje neutemeljeno, pa se bosta razumela.
Ne hvala. Da bi morala pa v lastnem domu, pri življenjskem sopotniku s katerim živim in spim, hoditi po prstih, pa ni nikakršno življenje. Zelo hitro bi zaključila.
To ni več toliko ljubosumnost kot je posesivnost, to se z leti ne izboljša ampak poslabša.
Človeka se sprejme takšnega kot je. Če te nekaj moti že na začetku, te čez leta ne bo motilo manj, ampak več.
In dom je zatočišče pred vsem. Dom je tisti prostor, kjer smo lahko tisto kar smo, v svoji najranljivejši obliki…dom je sveti prostor! Če se ne bom z veseljem in zaupanjem vračala v svoj dom….me en dan ne bo domov;)
Po pravici receno, mene bi bilo strah s takim človekom. Mislim si, da se bo to le stopnjevalo. Ljubosumnje je grozna partnerska lastnost in ravno naslrotno od zaupanja, ki je meni zelo pomemben del veze. Jaz bi ga zapustila, ker pogovori in dogovori ne bodo zadostovali. Srecno!
pet let je trajalo, da je moj kontrolfrik popustil. se nisem dala. 🙂 vztrajala sem pa z njim zato, ker mi je bilo drugače fajn, pa bil mi je izziv, zanimalo me je, če ga lahko “zmagam”. čist psihična igra.
delala sem v moškem kolektivu, po cele dneve me ni bilo doma, klical me je tisočkrat, sem morala telefon dobesedno izklopit, ker ni nehal. ampak po drugi strani mi je bilo pa to stanje zanimivo gledat, ker sem se prvič znašla v njem, prej tega nisem nikoli doživela.
danes je seveda še vedno malo ljubosumen, a se je bistveno unesel. v tem času je tudi on naredil nekak težkih kiksov, tako da mi jih lahko kadarkoli vržem naprej, če se hoče spravit name. 🙂 še vedno mi predstavlja psihični izziv, ker še nisem prišla docela na zeleno vejo. sem pa že tako daleč, da mu upam rečt, da sem srečala kakega ful luškanega tipa v službi in mirno opazovat njegov odziv. 🙂 🙂 no, sva pa skupaj že deveto leto.
Malo zdravega ljubosumja nikoli ne škodi. Je celo priporočeno.
Vseeno, da ne bos s svojo zmago končala na Žalah.
Avtorica, če si se pripravljena za vedno čezdalje bolj uklanjat njegovim zahtevam, počasi boš tiho o vsem kogar si srečala, potem bodo tvoje prijateljice glupe in se boš prenehala družiti z njimi, enako tvoji domači, povedal ti bo, da v tisti obleki zgledaš kurbirsko, kmalu bo padla prva klofuta, telefon bo prečekiran, sicer za bv, ker itak ne boš imela nobenih stikov, ker te bo že prej izoliral in tebi bo nerodno sploh komurkoli povedat, kaj se ti dogaja doma, ker te bo že zdavnaj prepričal, da ti ne bo nihče verjel.
Bog ne daj, če boš še nekaj časa vztrajala, nikar ne pozabi na zaščito.
Moj nasvet pojdi, danes, ne jutri. In ne verjemi mu, ko bo na kolenih jokal, da bo od danes naprej vse drugače.
No, lahko pa probaš, samo še enkrat, ne v tak odnos otroke rojevat.
Po moji izkušnji se ljubosumje in posesivnost samo stopnjujeta. Ob njegovi nizki samozavesti mu ne moeš pokazat in dokazat, da ni razloga za ljubosumje. Mene je postopno oddaljil od prijateljic, ki niso bile del skupne družbe. Potem je postal problem celo čas preživet s starši, bratom in sestro. Vse zelo lepo zavito v njegove predloge, kaj bi lahko midva skupaj počela ravno takrat, ko sem bila dogovorjena z njimi. Poskušal mi je zbuditi občutek, da njega puščam na cedilu ipd.
Samo čim prej stran!
Vseeno, da ne bos s svojo zmago končala na Žalah.
Avtorica, če si se pripravljena za vedno čezdalje bolj uklanjat njegovim zahtevam, počasi boš tiho o vsem kogar si srečala, potem bodo tvoje prijateljice glupe in se boš prenehala družiti z njimi, enako tvoji domači, povedal ti bo, da v tisti obleki zgledaš kurbirsko, kmalu bo padla prva klofuta, telefon bo prečekiran, sicer za bv, ker itak ne boš imela nobenih stikov, ker te bo že prej izoliral in tebi bo nerodno sploh komurkoli povedat, kaj se ti dogaja doma, ker te bo že zdavnaj prepričal, da ti ne bo nihče verjel.
Bog ne daj, če boš še nekaj časa vztrajala, nikar ne pozabi na zaščito.
Moj nasvet pojdi, danes, ne jutri. In ne verjemi mu, ko bo na kolenih jokal, da bo od danes naprej vse drugače.
No, lahko pa probaš, samo še enkrat, ne v tak odnos otroke rojevat.
[/quote]
če bi vse bile enake, potem se ti kontrolfriki ne bi mogli spremenit. kajti človek se težko sam spreminja, mar ne, rabi nekoga, ob komer se brusi.
jaz razumem vas, ki nimate moči, energije, jajc po domače, da bi se konfrontirale s takimi moškimi. nismo vsi za vse. jaz sem pa po naravi taka, da znam kontrirat in se ne pustim spodnest, sploh če mislim, da stojim za tistim, kar je dobro. torej če sem spoznala moškega, ki mi je po nekaj takih izpadih rekel, da ne ve kaj mu je, da nikoli prej ni bil tak, je pa bila njegova ex taka in ga je groza, kaj se dogaja z njim, ga res ne bom odje.bala, ampak mu bom pomagala to premagat. saj človek tudi alkoholiku pomaga edino tako, da gre z njim en al pa dva kroga in potem skupaj postavita meje. ne boš verjela, kaj vse se da naredit v odnosu, kjer je en določen, da bo stal na miru in bil branik slabih razvad, drugi pa lahko “varno” buta v ta branik. da bo bolj jasno dam en primer: če je v moji hiši alkohol 0,0, potem to pomeni, da ko se ga moški napije, mora odit. spakirat in odit. ko dojame, da to res drži, da ne popuščam, se odloči kaj mu pomeni več – ulica in alko ali pa veza. ampak kot rečeno, nismo vsi za vse in težko je bil nekonflikten v takih zvezah. so pa to prigarane veze.
si pa ze znana kot lahka gonibaba. takim ni za zaupat. najprej delaj na seb da bo ljubosomje neutemeljeno, pa se bosta razumela.
[/quote]
To pa ne bo držalo. Ne skačem iz veze v vezo. Zelo dolgo sem bila sama. Vem kaj hočem. Sem pa pač nekaterim zanimiva. Kaj si kdo misli, kaj imam s kom, ko nimam, je njegov problem. Npr. stikom z določenimi ljudmi se ne morem odpovedat in se ne bom niti prijateljstvu. Sem 1x to dala čez.
To pa ne bo držalo. Ne skačem iz veze v vezo. Zelo dolgo sem bila sama. Vem kaj hočem. Sem pa pač nekaterim zanimiva. Kaj si kdo misli, kaj imam s kom, ko nimam, je njegov problem. Npr. stikom z določenimi ljudmi se ne morem odpovedat in se ne bom niti prijateljstvu. Sem 1x to dala čez.
[/quote]
vseeno je zelo čudno, da nabašeš potem na takega psihopata. ker tvoj model definitivno nima vsega v glavi poštimanega. normalna ženska bi bežala od takega, kolikor jo noge nesejo, ti pa sprašuješ, kako postopat z njim?
ja burko si daj na glavo, pa samo z njim se še pogovarjaj. pa še potem se bo drl nate, da o drugih razmišljaš.
pamet v glavo punca.
Ne vem kako zdržiš, sama zase vem, da s takim moškim ne bi mogla bit. Da bi morala skos pazit kaj rečem, koga pogledam, s kom se družim, kakšni moški so lahko v moji družbi…ne hvala, tega ne rabim v svojem lajfu.
Če sem z nekom skupaj, pričakujem, da mi zaupa, če mi ne, nimam z njim kaj delat. Takda ja, jaz bi s takim ljubosumnežem končala.
če bi vse bile enake, potem se ti kontrolfriki ne bi mogli spremenit. kajti človek se težko sam spreminja, mar ne, rabi nekoga, ob komer se brusi.
jaz razumem vas, ki nimate moči, energije, jajc po domače, da bi se konfrontirale s takimi moškimi. nismo vsi za vse. jaz sem pa po naravi taka, da znam kontrirat in se ne pustim spodnest, sploh če mislim, da stojim za tistim, kar je dobro. torej če sem spoznala moškega, ki mi je po nekaj takih izpadih rekel, da ne ve kaj mu je, da nikoli prej ni bil tak, je pa bila njegova ex taka in ga je groza, kaj se dogaja z njim, ga res ne bom odje.bala, ampak mu bom pomagala to premagat. saj človek tudi alkoholiku pomaga edino tako, da gre z njim en al pa dva kroga in potem skupaj postavita meje. ne boš verjela, kaj vse se da naredit v odnosu, kjer je en določen, da bo stal na miru in bil branik slabih razvad, drugi pa lahko “varno” buta v ta branik. da bo bolj jasno dam en primer: če je v moji hiši alkohol 0,0, potem to pomeni, da ko se ga moški napije, mora odit. spakirat in odit. ko dojame, da to res drži, da ne popuščam, se odloči kaj mu pomeni več – ulica in alko ali pa veza. ampak kot rečeno, nismo vsi za vse in težko je bil nekonflikten v takih zvezah. so pa to prigarane veze.
[/quote]
Ljubosumneži, ki se zavedajo, da imajo problem, so redki. Večini se zdi posesivnost, nadzorovanje in mnogim tudi agresivnost nekaj naravnega. Ne da si ti tolk special, ampak je tvoj partner očitno že v štartu vedel, da to, kar počne, ni v redu. Poleg tega je očitno tip, ki se uklanja in prilagaja, če je te vzorce prevzel od bivše ženske. Moj partner je živel s posesivno žensko, ki mu je očitala vsako kavo s kolegi in po njenem ne bi smel nikoli nikamor brez nje. No, on je vseeno šel in zaradi njenega stalnega prepariranja ni postal nič drugačen glede posesivnosti in ljubosumnosti – je še vedno flegma, sproščen in nima nobenih težav s tem.
Avtorica, ljubosumje in posesivnost sta zelo zelo ZELO slab znak. Lahko je povezano z agresivnostjo (sploh kaka kombinacija z alkoholom zna biti skrajno neugodna), itak pa s slabo samopodobo in napačnimi predstavami o partnerstvu (to pa prinesemo iz primarne družine in slabe vzorce je treba prerasti; kdor jih ne, v bistvu cepeta v otroštvu in se ne more odlepit od tega, kar je spet slab znak). Sicer imaš pa na netu za prebrat gradiva o tem, kolikor hočeš. Jaz zase vem, da se ne bi sploh ubadala s takim človekom. Jaz sem ob mojem partnerju lahko taka, kot sem, ne rabim mu vsak dan na bolan način dokazovat svojo ljubezen in tako, kot jo ni treba meni, je niti njemu ni treba. In če on ne dvomi v mojo ljubezen, zelo verjetno ne dvomi niti v svojo, torej stvar tudi pri njem štima (vsaj jaz si to tako razlagam. Tudi jaz nisem posesivna in ljubosumna, če čutim, da odnos štima).
Ne vem kako zdržiš, sama zase vem, da s takim moškim ne bi mogla bit. Da bi morala skos pazit kaj rečem, koga pogledam, s kom se družim, kakšni moški so lahko v moji družbi…ne hvala, tega ne rabim v svojem lajfu.
Če sem z nekom skupaj, pričakujem, da mi zaupa, če mi ne, nimam z njim kaj delat. Takda ja, jaz bi s takim ljubosumnežem končala.
[/quote]
Podpisujem! Dečva kako si?
Forum je zaprt za komentiranje.