kje najdti punco, ki bo prava dama
kje bi lahko si našel punco, ki bo prava dama. to pomeni pravo damsko obnašanje in ne neko afnanje, ki je moderno danes. tako, da je vedno lepo oblečena in urejena.
Tak,ki piše najdti, ne pač ne more najti!
Če želiš damo, moraš biti ti gospod.
Pomembno stvar si izvedel že zgoraj… najprej iz sebe naredi gospoda, ki ga bo taka dama iskala.
V drugi fazi pa tam, kjer so take ženske – nabavi si npr. abonma za kulturne prireditve (gledališče, opera), hodi na projekcije zanimivih filmov, ipd…
Gospot, kdo pa bo to plačal?
Tudi obnasanje in ne samo videz steje. To pomeni, da ima obcutek za dostojnost in dostojanstvo in to tudi izvaja ne glede na okoliscine v katerih se znajde. Je izrazanje. Je gibanje skozi prostor. Mnogo tega. V kmeckih in delavskih druzinah kaj sele druzinah socialnega dna jih je bore malo. Niso pa vse visokoletece lajdre dame. Zelo dalec od tega.
Moji je danes mal zdrsnilo.
[img]https://www.kurir.rs/data/images/2014/04/26/13/486565_svinja-kina-saht_ff.jpg[/img]
Preprosto… Najdi punco, ki ima potencial postati dama. :-))
Težka bo, saj vidiš, še princu Harryju se je zalomilo in je padel pod čare bivše punce na poziv.
Uhhh, to bo težko, v dobi interneta med mlajšo generacijo dam ni…, ker jih bi treba prvo naučiti, kako zgleda ženska milina, pol pa dalje…
Za moje pojme prava dama zna postavljati vejice.
Kje najti pravo “punco” ali žensko, ki bo prava dama?
Zapleteno vprašanje?
Enostaven odgovor … denar, veliko denarja, milijarda na računu moškega … huh to dela čudeže iz punc in žensk….
Takih primerov je malo morje, samo malo bolj pozorno moramo pogledati.
Zatorej bi bilo boljše vprašanje …
….. Ali imam z povprečno plačo 1.500 € kaj možnosti, da bi imel ob sebi pravo damo?
Ps
Za dober beri velik denar marsikatera povprečna punca/ženska lahko postane prava dama.
[/quote]
Jaz znam delati vejice.
Poglejte!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ali sem prava dama?
Ja veš da, da ni več dam, da je vse na keš vezano. Če že gre v obe smeri, moški naredi iz ženske kraljico, ženska ga postavi za kralja. Oba. Kje najdit? Vsepovsod.
[/quote]
Seveda! Taksne stvari so resnicno zivljenskega pomena :)))). Ni pomembno, ce govori 7 tujih jezikov naprimer. Zelo pomembno je, ce zna postavljati tudi vejice. Predvsem na forumu. Krasna dopolnitev opisa :))). Kar me ponovno spomni, da dodam k opisu sirino misljenja in razumevanja vs ozkoglednost in zaplankanost.
Pa si skočil za njo? 🙂
Seveda! Taksne stvari so resnicno zivljenskega pomena :)))). Ni pomembno, ce govori 7 tujih jezikov naprimer. Zelo pomembno je, ce zna postavljati tudi vejice. Predvsem na forumu. Krasna dopolnitev opisa :))). Kar me ponovno spomni, da dodam k opisu sirino misljenja in razumevanja vs ozkoglednost in zaplankanost.
[/quote]
Če v maternem jeziku ne zna osnovnega postavljanja vejic, kakšno mora biti potem šele “znanje” sedmih tujih jezikov.
In seveda je edina možna obramba, da si zaplankan in nimaš širine razmišljanja, če ti je mar za slovenščino. Kakšna je pa tvoja širina, če ne znaš niti tega, kar morajo znati otroci v 4. ali 5. razredu, če hočejo imeti solidno oceno pri slovenščini?
Pa si skočil za njo? 🙂
[/quote]
A si nor. 112 sem poklical, sam pa zavil na kofi z malo slivovko. Sem si oči spočil na mladi natakarci. Aja. Reševalci so mi pa sliko pokazali, da je z mojo vse v redu. Baje so jo peljali k mesarju, da jo očisti? Mi ni nič jasno.
ti odpri svojo denarnico pokaži par milijonov pa bo vsaka prava dama, če si pa zguba brez ficka pa nekam visoko meriš
Pa si skočil za njo? 🙂
[/quote]
A ga ne vidiš, rdečo čelado ima? Samo poglej ta trud!
Predvsem na starševskem je res ne boš našel. Dame prihajajo iz resnih šol. Ne zato, ker bi jih šole delale dame, ampak ker jih dame delajo starši in jih zato pošljejo na resne šole. Do tja se moraš pošteno potruditi, še bolj pa, da te bodo starši, ki so naredili iz svoje punčke damo, k njej tudi spustili. Za to boš moral narediti pa še mnogo več, kot samo končati tako dobre šole kot jih bo tudi ona. Najmanj se boš moral naučiti tudi sam postati izjemen kavalir.
Če v maternem jeziku ne zna osnovnega postavljanja vejic, kakšno mora biti potem šele “znanje” sedmih tujih jezikov.
In seveda je edina možna obramba, da si zaplankan in nimaš širine razmišljanja, če ti je mar za slovenščino. Kakšna je pa tvoja širina, če ne znaš niti tega, kar morajo znati otroci v 4. ali 5. razredu, če hočejo imeti solidno oceno pri slovenščini?
[/quote]
[/quote]
Zelo pomembne malenkosti vsekakor. Slovenscina na forumu je zelo pomembna. Milina in dostojnost od cloveka zahtevata, da ni prepirljiv in da se ne spusca v sodbe.
Dama je stanje duha in ne fasade. Špilanje dame, kar je vidno pri marsikateri wanabijevki, se na dolgi rok ne obnese. Seveda pa dame išejo gospode, kar je spet stanje duha. V Ljubljani in Mariboru (tu poznam), prav gotovo pa še v drugih krajih, je sigurno še precej žensk, ki so omikane, razgledane, primerno izobražene, nevsiljivo oblečene, obvladajo komunikacijo okolju primerno, ne podlegajo vsaki trendovski muhi (debilne fotke duckface …), imajo svoj lastni jaz in vrednote. Običajno izvirajo iz “starih“ meščanskih družin z neko tradicijo, študirajo na resnih faksih, jih ne videvaš v tropu cenenih načičkank, ki kofetkajo po šoping centrih. Damo prej začutiš kot opaziš.
Forum je zaprt za komentiranje.