Zamujam priložnost?? (življenje)
Torej star sem 27 let in rabim en nasvet od malo bolj izkušenih ljudi. S punco sem skupaj slabo leto in mi je lepo z njo ampak imam občtek, da mi nekaj manjka.
Najine življenske izkušnje se zelo razlikujejo…
Ona je oseba, ki je imela kar lepo število partnarjev in se je veliko zabavala in žurala in nasploh uživala življenje jaz pa sem bil bolj odgovorne sorte in sem pač dokončal magisterij dobil zelo dobro službo ter zelo hitro napredoval v službi, kupil stanovanje 2sobno (15 let kredita) ampak nisem izkusil bolj prostega in spotnage življenja.
Namreč ona je moja tretja ženska s katero sem bil intimen… s prvo sem samo izgubil nedolžnost pa še to je bilo ko sem bil star 18. Z drugo sem bil skupaj cca 2 leti (začel z njo pri 21 letu).
Sem precej v dilemi, ke rnevem kaj naj naredim, ker vem, da nisem ravno rosno mlad in grem že proti 30 letu in je zdaj nekako moja zadnja šansa da se ižživim torej nažuram, napotujem, skurb am itd… po eni strani pa niti nevem kako bi zaključilj z njo ker je bila res super do mene in si tega ne zaluži…
Ima kdo pametne nasvet zame ali podobno izkušnjo ?
Svetujem ti, da poizkusiš vse kar si želiš. Punci povej. Če imaš kakršnekoli pomisleke, pomeni, da nisi zaljubljen v to dekle. Kako si potem predstavljaš skupno življenje za vse življenje. Ona se je nažurala, si našla fanta, ki ima lasten flat, kam lepše. Mislim, da je čas, da odrasteš, šele nato pojdi resno v dolgotrajno zvezo. Ne bo lahko prekinit, vendar bolje sedaj, kot čez 5 let in z otroki. Pa srečno ga žuraj, malo tako pridnih fantov in odgovornih kot si ti.
Nič ne zamujaš. Vprašanje je koliko je tvoja resna ker neverjamem da sr je kar naenkrat zresnila.
Sicer, osebno, res nič “pametnega” ne zamujaš, a mislim da to popolnoma nič nima veze s tabo in tvojo situacijo, izkušnjami.. 🙂
Na tvojem mestu teh tvojih čustev nikakor ne bi potlačila ali pa jih zanikala, ker se ti bodo, v nasprotnem, nekega dne vrnili (ponavadi v težki in/ali pa tudi boleči obliki).
Bodi pa tudi iskren do sedanje punce. Povej ji, da ti je lepo z njo, a da trenutno še nisi pripravljen za kaj resnega. Če jo spoštuješ, imaš rad, veš da je fer, da to ve.
Seveda je opcija, da se potem razideta, a tudi če se, je pravzaprav ok, imaš čas, ki si ga pravzaprav želiš, potrebuješ.
In opusti te kvazi predsodke, da si že v letih, ker se bližaš 30tim, to je preprosto hecno in te samo omejuje.
Biološka ura ti ne tiktaka, kot pri ženskah, če živiš zdravo, si fit, imaš še ogromno časa za družinsko življenje..
Praviš da je z veliko moškimi seksala. In tu je problem, ti nisi.
Zaradi tega si idealen partner in mož. Ona pač ni idealna žena.
Zakaj ker lahko tukaj bereš koliko žensk ima po enem ali dvema otrokoma probleme same s seboj in začnejo iskati neko simpatijo in metuljčke, ker to pogrešajo.
Zakaj ker jim je bilo fajn stalno menjavat fante in biti zaljubljene.
In po parih letih resne veze in porodu ali dvema jim začne dogajati, ker one bi spet tako kot včasih.
Dobro premisli če je vredna tega.
Ti za njo si . Vsaj zaenkrat.
Hvala za nasvet se. kar strinjam z večino tega kar si napisala. 🙂
Tudi sam mislim da ni ravno zdravo da potiskam svoje želje in čustva na stran saj nekega dne lahko to samo izbruhne ob nepravem času, kar mi lahko povzroči takšne in drugačne težave v privat življenju.
Res je, da nam moškim ura ne tik taka pri 30ih ampak po eni strani pa nebi ravno (na koncu ko bi se enkrat odločil da sem dovolj zrel za resno vezo) izbiral med “šrot” robo na dating sceni. Čeprav po eni strani zmeraj lahko ciljam na 4-6 let mlajšo žensko.
Kaj pa vem mogoče imaš prav mogoče ne to je čisto odvisno od osebe do osebe kako se obnaša kasneje, ko ima stalnega partnerja. Je pa res, da so ženske bolj čustevna in ne preveč racionala in logična bitja (razmišljajo bolj s čustvi in ne z logiko).
Ne poznam tvoje niti tebe.Imam pa izkušnje. Ti jih z žensjami nimaš, ona jih z moškimi ima. Ti di idealen imaš stanovanje, redno službo in plačo dobro. Nisi babjek .
Po izkušnjah drugih te je in te bo testirala če si pravi. Zakaj nebi ti njo, če je ona prava.
Ker po eni strani navijaš za žuranje in kurbanje po drugi bi bil z njo in samo njo.
Meni je samo to problem, ker nocem jo lih zajebat ker se je kr precej navezala name… pa tud lih rečt ji nemorem direktno “ej jst bi rd še mal z drugimi ženskami seksal pa žural tko da čao XD”..
Itak da bom poj ko kreten izpadu pa še obsojal me bo 90% ljudi.
Evo za mano je dolgoletna propadla zveza z zensko ki se kao ni nazurala in je skos neki iskala dokler ni vsega unicla. Kot je ena rekla iskala je metuljcke. Drgac kot je sama rekla je mela polno tipov pred mano in vem da je velik prezurala, ona pa je bla moja cetrta. Jst sm tut dost prezural pa nic ne pogresam tega. Jst bi se takoj ustalil in zivel druzinsko zivljenje. Kasneje tudi otroke. Samo sem cakal da se umiri. Ni se nikoli in potem je poclo in sva sla narazen ker sem je imel dovolj. Vse je v glavi in ne v zuranju in stevilu partnerjev. Ce torej mislis da se moras nazurat potem ji naredi zivljenjsko uslugo in sebi in ji cim prej povej da ljubezni ni vec. Karkol rec, sam da bo dojela da hoces bit samski. Itak je sam to da ti pac ona ni to. In ce bos tko naprej razmisljal kaj pa ves, bos vecno iskal in vajin odnos bo farsa tko kot je se polno drugih. Pa ne hod jo potem nazaj iskat ko se ti bo kdaj zazdel da mogoce pa je ona to ker bos samo raztegoval razhod.
Drugac pa starejsi si, slabsa je izbira. Pa ni velik zensk ki si zelijo 40 letnika al do kdaj bos iskal. Ves kaj je po mojih izkusnjah na konc najbl vazn. Da mas ob sebi cloveka ki te spostuje in te ne skusa spreminjat. Tega ne odtehta noben zur in nobem seks. Pa seksa se lahko samo na n nacinov. Al ji direkt poves kaj ti manjka in skupaj zacneta mal eksperimentirat, mogoce te bo presenetla, al pa ji cimprej povej da je konec.
Nekako mislim, da ti veš, kaj hočeš, ampak ne zbereš poguma za ta odločilen korak.
Dodala bom le to – če si želiš izživet, nažurat, se daj! Zakaj bi vztrajal z nekom, ko pa si želiš vse drugo, zakaj se sekirat o tem kaj bodo rekli drugi.
Phhhh, pusti druge, naj rečejo kar hočejo, tvoj lajf je in če hočeš žurat, potovat, daj! Zdaj!
Strah, da ti bodo kasneje ostali samo “šrot” ostanki, je strah lastne nevrednosti oz.lastnega podcenjevanja osebnih sposobnosti.
Sposobenemu, samozavestnemu moškemu, tudi 40+, ni noben problem ustvarit odnos ali družino s “kvalitetno” robo. 🙂
Dobra roba pri 40 ? Kaj to si bo 25 letnice iskal? Ali zafustrirane samske 35 letnice ali pa mamice s sončki?
Problem je da ona je z veliko on pa samo s 3 mi.
Ko berem tvojo zgodbo, kar čutim kako me obsojaš.Bom pa tako rekel vsak človek je drugačen in vsak ima svoj pogled na določene stvari. Pri meni je problem, da sem praktično kot nek nepopisan list. Mislim, da sem preveč neizkušen, da bi se v tem trenutku odločil za nekaj dolgoročnega in zato sem mnenja, da sem dovžan sam sebi neko krajšo fazo eksperimentiranja, da vidim s kakšno osebo se želim nekega dne ustaliti in si ustvariti družinsko življenje. Teško je biti z nekom, ki ima tolko izkušenj in lepih spominov iz svojih mlajših dni medtem, ko imam jaz bolj spomine odrekanja in trdega dela in precej veliko neizpolnjenih spolnih fantazij in seksualne fustracije.. biti z nekom takim, ki je totalno nasprotje tebe je mukotrpno saj te konstantno spominja na vse zabavne stavri, ki sem jih zamudil (ne da jo sedaj krivim ali karkoli saj je samo živela svoje življenje).
Se pa strinjam s teboj, da ravno pri 40 letih iskat nekoga za skupno življenje je mal gemblanje ampak itak ne planiram tako dolgo čakati… ene 2 do 3 leta bi malo bluzil še potem bi pa počasi si iskal stalno partnerico.
Hvala za tvoj nasvet in spodbudne besede. Moj največji problem je da nisem doolj odločen in preveč razmišljam kaj si bodo drugi mislili o meni. Samo eno življenje imam in mislim, d aje prov da ga živim tako kot ga hočem v določenem trenutku ali obdobju.
Kaj pa vem no. Starejši ko si slabša je izbira saj ima veliko ljudi prtljage na katero se je treba prilagoditi… taki ljudje pa niso ravno zame. No pač odvisno kako velika prtljaga je.
Ja predolgo ravno nemorem čakati če ne si bom res kako šrot robo nakopal. Gre se samo za to, da imam precej malo izkušenj in itak ne morem vedet kaj zamujam če ne probam. Mogoče je pa trenutno punca čisto napačna za mene. Premalo sem “sprobaval”, da bi lahko rekel to je pa to. Sem preveč nepopisan list če temu tako rečem.
Predvidevam, da si še res blazno zelen, ker take pišeš.
Moškemu z zrelostjo povpraševanje pri nasprotnem spolu narašča in ne obratno.
Ustvari si lahko vse tisto, kar ženske vseh starosti bolj privlači, vire (od znanja, izkušenj-večje zagotovilo varnosti, iznajdljivosti, sposobnosti, samozavesti), skratka ne reče se mu več fant, fantek, tipček, ampak moški..
Starejši ko si, kot moški, več izbire imaš, pri vseh starostnih skupinah nasprotnega spola.
Predvidevam, da si še res blazno zelen, ker take pišeš.
Moškemu z zrelostjo povpraševanje pri nasprotnem spolu narašča in ne obratno.
Ustvari si lahko vse tisto, kar ženske vseh starosti bolj privlači, vire (od znanja, izkušenj-večje zagotovilo varnosti, iznajdljivosti, sposobnosti, samozavesti), skratka ne reče se mu več fant, fantek, tipček, ampak moški..
Starejši ko si, kot moški, več izbire imaš, pri vseh starostnih skupinah nasprotnega spola.
Problem je, da on bi šaral pa ne upa in ima potem izgovor v tem, da bo prestar za ustvarjanje resne veze in družine, bla bla bla, kr neki.
Bistvo pa je, da ne upa bit samski pa jagat naokroh babe.
Bi rad nek back up doma, če slučajno faše preveč zavrnitev (zato tudi ne upa že v osnovi, ker potiho verjame, da bo več “nejev” kot “jajev” in bi rad imel (punco mamico), hkrati pa kao nabiral izkušnje.
Podobno kot hojca za malčke, ki še samostojno ne hodijo..
Btw jo že zdavnaj pediatri odsvetujejo.
Če hočeš shodit, odrast, moraš tudi večkrat past.
C’est la Vie.
Ženska si. recimo tam proti 30im. Najdeš resnega fanta s svojim stanovanjem in dobro plačano službo… recimo da drugje ni šampion ampak potrpiš ker bi bil dober oče.
In to furaš dokler ni otrok potem pa vseka prava narava…
Si kar precej mimo udarila. Ni to da nimam jajc bit samski zato, ker se bom mogoče zajebal ampak sem oseba, ki mu ni vseeno in vrjamem v karmo. Tukaj sem pisal zato, da vidim če ima kdo podobne izkušnje, da vprašam za nasvet.
Sedaj ko sem “situiran” in sem začel bolj dajat na sebe obleke, frizura itd me punce kar opazijo… dve se celo zanimata za mene (informacija dobljena od prijatelja) … res pa je, da včasih nisem bil puncam zanimiv, ker sem nonstop delal, šparal denar, se šola pač svoje čas sem investiral precej bolj produktivno itd…
Grd tudi nisem.. pravzaprav sem kao “hud tip” …to je mnenje drugih punc, da se razumemo.
Jap moj največji strah ja, da je zmano samo zaradi tega …
Ta tvoja zgodba me spominja na kolega. Priden se učil, služba takoj po končanem služenju cojske pol pa še faks ob delu in hitro je bil star 30.
Pa je iskal punco, vse so ga hotele še ziste ki ga ored 10 leti še opazile niso.Ni mu bilo jasno, ja denar maš in lepo se oblačiš. Saj spodaj je bil isti…
Sedaj pa sam sebi priznaj če ti je res do popivanja in spoznavanja novih prijateljev in seksa za eno noč če to do sedaj nisi počel?
Ker pač nisi tak in tako necrazmišljaj. So že pisali testiraj to ki jo imaš če je s tabo ali s tvojim denarjem. Napiši kakšno več o njej ima reden šiht zasluži isto kot ti ali pol manj, je kaj našparala do sedaj, ti daje za stroš če vsaj če skup živita?
To da je pa ona prežurala prepotovala in preseksala…je imela resno vezo več kot 6mesecev, so bili vedno moški tisti i so zasrali vezo?
Spb ko sta začela sta s kondomom?
Je šla na testiranje.
Forum je zaprt za komentiranje.