Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj delam narobe? Kako naprej?

Kaj delam narobe? Kako naprej?

Zivjo!

Sem 31 letna Gorenjka imam v življenju težave z moškimi. Stvar pa je sledeča.

Z mojim prvim partnerjem sva bila skupaj 12 let. Bil je doma iz kmetije, zjutraj je bil v službi, popoldan delal na kmetiji. Jaz sem ravno tako hodila v službo, skrbela za gospodinjstvo in pomagala na kmetiji, kolikor je čas dopuščal. Ni se izšlo, ker ne moji in ne njegovi starši veze niso podpirali. Za njegove nisem nikoli naredila dovolj oz. narejeno ni bilo dovolj dobro, nimam dote ipd. Moji so mi obrnili hrbet in z njimi se danes nimam stikov, ker so mnenja, da ni primeren zame. Sem se skušala s partnerjem o tem pogovarjat, ampak sem naletela na gluha ušesa. Ko sem videla, da z njim nikakor ne morem načrtovati prihodnosti, sem odsla.

Sedaj sem dobro leto v novi vezi in situacija je slicna. Torej jaz kuham, perem, likam, popravljam, kosim, imam zelenjavni vrt, rože, hodim v trgovino, skrbim za psa, hodim po otroka iz prejšnje veze, pomagam na kmetiji. Moj trenutni partner malo hodi v službo, malo ne. Vse stroške plačujem zato jaz. 6mesecev je bil doma in ni napisal ene vloge za zaposlitev. Nisem niti kosila dobila, ko sem prišla iz službe. Stalno je utrujen, nič se mu ne da, se na izlet ne. Samo po kaficih bi hodil, kadil, s kolegi hodil po zurih. Če kaj rečem, se takoj skregava. Na messenger dobiva slike golih žensk. Lotila sva se prenove stanovanja v hiši njegovih staršev, katero do zadnje fucking matice financiram jaz. Ma gabi se mi že vse in resno razmišljam o odhodu, ker ne zmorem več. Imam občutek, da se mi bo zmešalo.

Imate kakšen pameten nasvet zame, kako naprej? Namreč želim si resnega partnerja v življenju.

Se opravičujem za dolžino posta, ampak nekje sem morala dati iz sebe vso to jezo in razočaranje, ki se nabirata v meni.

Bodite dobro.

Ammm … ok. Glede na vse, kar si naštela, itak da ni prav ampak pri vsem tem me moti predvsem to da si naštela veliko slabih lastnosti tvojega sedanjega partnerja in sploh ne vem kaj je tisto, kar ti je všeč, kajti ne preostane še veliko takega, kar bi lahko bil dober razlog da je nekdo sploh v vezi. Težava je v skupnem imenovalcu vseh teh zgodb, ki jih naštevaš (in najbrž tudi tistih, ki jih nisi omenila) in to si TI. Ker medtem, ko se smiliš sama sebi, dopustiš, da ti ljudje to delajo – ne ceniš se in tudi drugi te ne bodo. Če boš do sebe imela tak odnos, pričakuj da bodo ljudje nate gledali kt blago z napako. Poleg tega že skoraj malo verjamem, da si tak tip, ki uživa v trpljenju in v vlogi žrtve zato si pa na podlagi tega izbiraš take partnerje.

Vsak človek si zasluži spoštovanje in dostojanstvo – ampak to najprej mora najti pri sebi. In to naj bo nasvet zate. Lp

Draga moja, prvi te je izkoriščal, drugi te, vsak naslednji te bo, ker boš to dopustila.
Predlagam ti, da greš na svoje in nekaj časa živiš sama brez raznih prisklednikov in skrbiš samo zase.
Kaj hodiš po otroka iz njegove prejšnje veze. Otrok je njegov in takrat ko je pri vama, mora on poskrbeti za otroka. Ti lahko skuhaš za vse, ukvarja naj se on z njim.
Moški mora tudi poskrbeti za določene stvari v življenju in za žensko, ki se mora ob njem počutiti varno, ne pa izčrpano.

Ne moreš se vendar z otrokom seliti od tipa do tipa! Koliko časa si pa vmes sploh bila sama – komaj 31 let si stara, pa že ločena z otrokom in v novi zvezi. In komaj eno leto sta skupaj, pa že skupno stanovanje in velike naložbe, pa to niti ne v svoje, ampak v tuje!
A res nimaš nobene prisebne prijateljice, da bi ti malo svetovala in te odvračala od takih norosti?
Vsaj na otroka pomisli, če ti je že zase vseeno.

Nauči se reči ne, ne laži in nauči se jasne komunikacije. Vidim, da vedno daš sebe na zadnje mesto.

[i]What you most want to find will be found where you least want to look.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close