Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Hitri zmenki, Speed dating – Našla sva se

Hitri zmenki, Speed dating – Našla sva se

Zdravo,

med prebiranjem foruma sem zasledil, da se ljudje veliko sprašujejo o hitrih zmenkih oz. Speed datingu. Ker je veliko forumov na temo ali se takšnih zmenkov udeležiti ali ne, bi rad izvedel, če je kdo že spoznal kakšnega prijatelja ali pa celo partnerja. Meni se je to zgodilo na Hitrih zmenkih od Dogodkov za samske: Hitri zmenki, Speed dating, kjer sem spoznal prekrasno punco, s katero sva postala srečen par. Ima kdo od vas podobne izkušnje?

lp

Sašo, si to spet ti?

Če je bilo tako fajn, boš pa sigurno še ene parkrat ponovil..

Reklama?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Jaz bi to brisal, ker lastnik oglašuje z reklamnim spamom najbrž po vseh forumih.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Si pa tudi prava kura, da se povsod razkokodajsaš.

S samo reklamo nimam težav, vem pa da so banerčki plačljivi. Kakorkoli, mene bolj kot sticky besede ala prekrasna srečna zveza, zanimajo izkušnje, potek, kake zanimivosti, anekdote. To je po moje tud tisto, kar ljudi prepriča, ne pa zgolj pridite, ker smo najboljši.

Ne moreti ti drugi dati garanta oz. pisnega potrdila za uspešno zvezo! :))
“Zgodbo o uspehu” pa si vsaka spletna stran priredi po svoje, jasno.

Delam raziskavo o hitrih zmenkih in sem zasledila, da se tudi tukaj pogovarjate o tem.
Prav zanimivo se mi zdi, da prevzemamo ameriški stil spoznavanja in da nam je Slovencem to všečno.
Tematiko za raziskavo mi je v bistvu v dlani položila moja prijateljica, ki je fanta spoznala na hitrih zmenkih.V glavnem – ti zmenki delujejo!
Bom videla, kaj vse še ugotovim tekom raziskave …

Borat – Dating Service
http://www.youtube.com/watch?v=S7vWi8sosg4

Jaz na spletu sicer nisem iskala partnerja, sem pa spoznala najboljšega prijatelja prav na spletu. Tako da menim, da je to razširjena možnost spoznavanja ljudi, ker je tempo življenja tako hiter, da je tudi klasičnega druženja manj. Torej splet je dobra stvar, ki pa lahko prinese tudi kaj slabega, zato je treba biti previden. Tu lovijo tudi raznorazni babjeki, poročeni, tudi kak psihopat se najde…

Žal mi je, da vidim takšno paranoidnost na forumih. Očitno nekateri niso dojeli, čemu nova tema.

Moje izkužnje z dogodki, ki jih organizirajo za samske, so takšne, da je večina ljudi bolj ali manj stremela k temu, da ne bi nihče izvedel, da so bili na kakšnem dogodku. Meni je npr. prijateljica, ki sem jo povabil zraven na dogodek, rekla, da naj ne povem najinim skupnim prijateljem, da je bila zraven. Npr. ena druga izkušnja je bila na hitrih zmenkih, kjer sem se srečal z gospodično iz Celja. Ko sem jo vprašal, če hodi na podobne dogodke tudi v Celju, je rekla, da hodi v Ljubljano zato, ker je manjša verjetnost, da bi jo kdo prepoznal.

In ko poslušam vse možne pogovore o tem ali naj takšne dogodke človek sploh obišče in, da bo nekadilec našel 7 kadilcev, itd. sem se odločil, da odpremo novo temo, kjer bi zbrali zgodbe o uspehu, da bi vsem, ki dvomijo ali pa razmišljajo v tej smeri, zbrali informacije, s katerimi bi se otresli splošnega mnenja, da se takšnih dogodkov udeležujejo osamljeni in zgubljeni primeri, ter da takšna srečanja resnično obrodijo sadove.

Žal pa eni tega ne razumejo, in pacajo forum s svojimi neumnimi komentarji, namesto da bi napisali kaj pametnega na temo, da ne bi bilo treba tistim, ki želijo kaj izvedeti, listat npr. na 5 stran foruma, da bi končno prišli do pravih informacij.

pa nimamo takšnih “dogodkov”. Kar nekaj nas je takšnih, ki bi se druženja radi udeleževali, a brez prevoza smo v “riti”. Bolje je spoznati človeka “v živo”, kakor preko spleta.
Med nami ( smo že starejši, od 50 do 60 let sta dva spoznala boljšo polovico na tak način.
Drugi pač nimamo sreče.

Paranoidnost ni samo na forumih, temveč tudi v resničnem življenju, le da je tu bolj opažena, ker je več iskrenih mnenj na kupu.
Potrebno pa se je vprašati, zakaj je ljudem nerodno povedati, da se teh stvari udeležujejo. Zakaj jim je nerodno. Bi s tem o sebi povedali kaj več, kot sicer povejo? Bi s tem ostali zvedeli, da so ti ljudje v resnici osamljeni, čeprav se sicer pretvarjajo, da niso? Nekdo, ki mu ni težko priznati, da je kot samski osamljen oziroma, da si želi nekoga spoznati, mu ne bo nerodno it na te zmenkarije tudi pred znanci. Resnica je pač takšna, da je v dvoje lepše oziroma to ni nujno vedno res. Res pa je, da si vedno želimo nekoga, ob komer nam bo lepše. Ljudje smo socialna bitja, ki potrebujejo bližino in dotik zaupne osebe, ni nam namenjeno, da živimo sami. Čeprav so kot povsod, tudi tu izjeme.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No, če že zbiramo izkušnje, bom še jaz napisal svoje. Sicer že vnaprej vem, da me bodo nekateri (recimo avtor te teme) popljuvali, ampak zadeve so takšne kot so, vse sem doživel in preizkusil na lastni koži…

Dogodki za samske, speed dating: Delna nategancija. Bilo nas je 20 parov, v teku večera sem ugotovil, da je pet od dvajsetih deklet v resnici prijateljic od Nine (šefice), ter da so se speed datinga udeležile, ker je bilo premalo prijavljenih deklet. Namesto da bi Nina 5 fantov odslovila, je mirne duše od njih pobrala prijavnino in se seveda pohvalila da je bil speed dating polno zaseden…

Ona-on speed dating: Totalno fake, še bolj kot zgoraj opisana zadeva. Bil enkrat, od sedmih deklet je bilo vseh 7 njihovih (zaposlene na o-o, promotorke, natakarce, ipd.). Nasproti njih so posadili 7 nič hudega slutečih moških od katerih so pobrali denar. Da one niso imele niti slučajno interesa za karkoli, seveda ni potrebno posebej poudarjati. En velik nateg!!! Tudi njihov zadnji projekt (trodnevni speed dating) je klavrno propadel.

Ona-on dogodki: Na sam dogodek sicer pride nekaj ljudi, ampak ponavadi so zadeve organizirane na takih mestih, kamor bi obiskovalci že tako ali tako prišli (tuš center Kranj, klub 300, klub TOP, itd). Z objavljenimi fotkami se kasneje hvalijo – češ poglejte kako visok obisk smo imeli, zamoljčijo pa dejstvo da bi bil obisk praktično enak ne glede na to, da je tam potekal ona-on dogodek. Za piko na i pa so po novem na dogodkih začeli zaračunavati še vstopnino…

Pa če že opisujem, bom napisal še moje izkušnje s spoznavnimi portali:

Ona-on: Res je največji slovenski portal, ampak v opisih in predstavitvah močno pretiravajo. Po moji oceni portal aktivno uporablja nekje cca. 5000-7000 ljudi, nikakor pa ne 80.000 kot to samopromovirajo oni. Nikoli namreč ne povejo, da so v tej številki zajeti tudi profili, ki so neaktivni (nekateri tudi po eno leto ali celo več let), ter da ima ogromno uporabnikov dva ali več profilov (če seštejem samo svoje profile sem jih v zadnjih letih uporabljal 7 ali 8 in vsi so še vedno na portalu, kljub temu da sem nekatere izbrisal). Izkušnje iz zmenkov: Pozitivne in negativne. V nekaj letih sem sicer spoznal več kot 60 deklet, z nekaterimi sem se zapletel, z nekaterimi pač ni šlo dlje kot do ene kave. Ni se pa iz nobenega od teh poznanstev razvila kakšna omembe vredna zveza. Po mojem mnenju zato, ker so ženske na teh portalih dobesedno zasute s ponudbo in firbec jih zmeraj vleče naprej. Večkrat mi je katera omenila, da dobi tudi po 20 mailov dnevno!

Kupid.com: Na tem portalu večinoma gostujejo tisti, ki iščejo sex. Spoznal sicer nekaj deklet, ampak načeloma to ni ponudba ki bi bila zanimiva zame…

Najdiljubezen.si: Uporabljal 1 mesec, bil na treh dejtih… Ogromno lažnih profilov, tudi ogromno lažnih fotk, na nekaterih se da prav lepo videt, da so dekleta po poreklu nekje iz Rusije ali bivše SZ. Portal uporabljajo tudi naše prodajalke ljubezni, za širjenje svojega posla… Najbolj sem se nasmejal sporočilu, ko mi je ena od njih ponujala svoje usluge, zraven pa pripisala, da cena ni predmet pogajanj, ker so njene usluge res vrhunske in na najvišjem možnem nivoju…

V nekaj letih si spoznal cca. 60 deklet? Se samo meni zdi ta cifra visoka? Menim, da je nekaj “narobe” s človekom, če med to cifro ne najde niti enega cveta.

Kaj naj potem jaz s podatki, ko so meni bližnji ljudje (moja sestra, prijatelji) spoznali partnerja/ko ravno preko omenjenih strani? Sreča? Usoda? Dvomim. Verjetno moraš malo oklestiti pričakovanja in naredit orenk reality check pri sebi.

Ja, cifra je res visoka… Če bi mi jo kdo povedal, bi mu težko verjel, ampak sem ravno zadnjič preverjal in je dejansko takšna… Dopisoval sem si seveda še s precej večimi, ampak to je druga zgodba.

Reality check? Ne vem. Samega sebe imam za normalnega in dovolj prizemljenega; moja pričakovanja sploh niso visoka. Ne dam pretirano veliko na videz, iščem “normalnost” v smislu ujemanja na mentalnem nivoju – podobna energija, podobno razmišljanja, podobni pogledi na življenje. To je vse. Me pa motijo bejbe, ki imajo poleg mene še pet drugih tipov na lagerju in potem cincajo in izbirajo med prvim, drugim, tretjim, četrtim, itd., pa ne vejo kaj bi. Kot že rečeno je to na takšnih straneh prej pravilo kot izjema.

Poznam še kar nekaj tipov, ki imajo podobne izkušnje. Seveda pa čisto verjamem, da kdaj pa kdaj kakšnemu paru tudi uspe. Ne verjamem pa spet tisti njihovi nateganjciji (recimo ona-on), ko pravijo, da se vsak dan(!) 3-5 parov odjavi, ker so se našli… Ja pajade…

Dejstva, ki si jih višje navedel okrog srečanj in speed datinga so verjetno res zelo blizu resnice. Še vedno pa to ničesar ne spremeni. Kljub vsemu spoznavaš nove ljudi, kar je cilj.
Kar pa omenjaš tukaj pa… motijo te bejbe, ki imajo poleg tebe še 3, 4 druge tipe. Kako pa veš, da jih imajo? Kaj pa ti, ki si spoznal 60 deklet v letu, nikoli nisi spoznaval vsaj 2 ali več hkrati? Močno dvomim.
Jaz sem jih spoznal sam morda 3-5 na leto. Spoznal, pomeni, da sem se vsaj enkrat dobil z njo. Dopisoval pa sem si morda še s kakšno ali dvema več, pa se potem nismo dobili, ker ni bilo pravega interesa. V kakem sedmem do devetem poskusu sem naletel na PRAVO. In v tem obdobju spoznavanja sem se ogromno naučil o sebi, vedno sem se trudil krivdo za neuspešne odnose iskati pri sebi.
Vsak zase misli, da ni zahteven, ampak to je spet tako relativno. Mene recimo nikoli ni zanimalo, če se ženska dobiva še s kom. To se mi je celo zdelo samoumevno, vsaj dokler med nama ne bi začelo rasti neko zaupanje oziroma občutek/želja za nekaj več. Za to pa je potrebnih nekaj zmenkov, vsaj po mojih izkušnjah.
Na ONA-ON se po moje res 3-5 parov ne odjavi na dan, ker bi se našli. Mogoče na teden ali pa na mesec. Sicer pa so te številke povsem nepomembne. Imam občutek, da se bolj zanašaš na statistiko, kot pa na sebe oziroma svoj občutek glede deklet. Zanima me, koliko od teh 60-tih si ti sam “skenslal” in koliko jih je tebe. Sicer gre spet za statistiko, ampak v tem primeru se gre za nekaj, kar je del tebe. Morda lahko najdeš krivca za neuspeh v sebi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz imam podobne izkušnje z Dogodki za samske kot gekko. Nina pa je prava lisica, morala ji je na čisti nuli. Tudi ostali, ki so bili na podobnih dogodkih , so povedali enako. Popoln ali delen nateg, odvisno od subjektvne predstave vpletenega udeleženca. Ostali (Marko, Matjažko,…) pa nabirajte resnične izkušnje v zvezi s tovrstnimi zadevami drugje kot pred knjigami in računalnikom, ker so to čista teoretična razglabljanja brez realne osnove. Pojdite na same Dogodke, če imate jajca !!

Meni ni potrebno nabirati izkušenj na teh dogodkih, da bi izvedel, kaj se dogaja, ker mi je to jasno. Poleg tega me takšne stvari nikoli niso zanimale in sploh ne razumem, zakaj se “razburjaš”, saj sem napisal, da verjamem, da so ti dogodki takšni, kot jih je Gekko opisal. Ne vem o kakšnih teoretičnih razglabljanjih govoriš, če sem ti opisal svojo izkušnjo.
Očitno nimam jajc za te dogodke, če si to želel slišat. 🙂

Meni se zdi, da ni ravno pomembno, koliko jih srečaš, in koliko je bilo morebitnega skupnega zanimanja. Mislim, da je bolj pomembno, da se srečujemo z novimi ljudmi, in da si s tem povečujemo možnost, da najdemo pravo/pravega. Saj poznate vic, ko Mujo prosi Boga, da bi rad zadel sedmico na lotu, pa mu Bog po kakšnem letu molitev reče: pa Mujo, vsaj en loto listek kupi. Brez nič ni nič in to velja tudi pri spoznavanju bodočega partnerja.

Kar se pa zadeva Dogodkov za samske, pa sem tudi jaz včasih spoznal kakšno prijateljico od Nine (mogoče skupaj 3 in ne 5 na dogodek), ampak me ni nič motilo, ker so bile vse samske. Tako, da sem se počutil čisto ok, saj so bile po vrhu še zelo simpatične, ampak se z nobeno ni izšlo 😉

Sicer nimam izkušenj z drugimi ponudniki hitrih zmenkov, bi pa se počutil zelo opeharjenega in ne bi več hodil k takšnemu organizatorju, če bi imel podtaknjene natakarice ali promotorke, kot je napisal gekko za Ona-on. Se mi zdi, da je takšna stvar čisto nemoralna. Razen, če so bile tudi te ženske samske 😉

Kaj igra vlogo če so samske, ko pa so nastavljene?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close