SkrivniFlirt.com Prevara
“SkrivniFlirt.com Prevara”
To je le ponovna objava istega komentarja izpred par dni nazaj, ker se prejšnjega naslova v Googlu ne najde več, kar naenkrat se je ta identičen stavek pojavil v nešteto Straneh Skrivnega Flirt programa očitno… hehe Nekdo noče takih podatkov v javnosti očitno?
Pred slabimi 2 tedni se mi je zgodilo da me je med navadnim brskanjem po netu samodejno naenkrat odprlo začetno stran za neke vrste hitre zmenke: skrivni flirt.com. Glede na to da sem ze dolgo samski in pred tem nisem še nikdar uporabljal tovrstnih strani, sem se za hec odločil da bom pa to stran kar preveril in pogledal za kaj se gre. Stran naj bi bla namreč brezplačna, plačati je treba le v primeru da si želiš z ostalimi profili dopisovati/komunicirati. Vsako poslano sporočilo stane približno 1.20 eur, tako za moške kot ženske.
Potem ko sem izpolnil vsa vprašanja sem tako prišel na glavno stran. Odločil sem se pogledati kakšna je ponudba in ugotovil da je za moj iskalni kriterij skupaj preko 20 nadpovpračno privlačnih ženskih profilov samo v moji regiji kateri kažejo na to da so zainteresirani za hitre zmenke z osebo ki jim bi bila všeč. Ponudba je zgledala več kot dobra zato sem si hitro izpolnil svoj profil ter naložil čim lepšo svojo sliko in sem nameraval počakati da me kakšna od njih sama ogovori, da ne bi zapravljal za tiste ki jim itak ne bi bil všeč.
Že v prvih par urah sem tako dobil kar nekaj ponudb ki so mi bile všeč, nekatere so bile vsaj navidez že dokaj direktne in odločne, druge pa malo manj. Vse skupaj je delovalo več kot interesantno zato sem se odločil da bom uložil prvih 30 evrov… Vendar sem si pa pred tem odprl še en lažni ženski profil na tej strani, tako da vidim če je to sploh možno in ali ženke res plačujejo pa to. S tem sem pogledal tudi kakšna je moška ponudba da vidim kakšne naj bi bile sploh moje možnosti. Ugotovil sem da so moški profili neprimerno slabši od ženskih In moj profil se mi je zdel neprimerno boljši od večine zato sem na žalost začel verjeti da so moje možnosti tako še boljše kot sem si najprej mislil, zato sem hitro uložil začetni kapital in se posvetil odgovorom na prejeta sporočila…
V naslednjih par dneh so se ponudbe kar nabirale in postal sem že rahlo izbirčen in celo sam sem ogovoril profil ki mi je bil najboljši. In tako sem začel komunicirati z nekaj najlepšimi in navidezno najobetavnimi profili. Stvar je začela zgledat zelo obetavna in hmalu sem moral uložiti že naslednjih 30 evrov. Do takrat ko sem končno dojel da je vse to le navadna prevara sem zapravil skupaj okrog 150 evrov in vem da nisem edini ki je ostal brez denarja na ta način. Zato tudi to pišem da pomagam tistim ki bi se lahko ujeli v to past in se temu tako raje izognejo.
Odgovori teh lažnih ženskih profilov so praviloma kratki in hitri. Čeprav so nekatera sporočila na videz zelo direktna in kažejo na to da si želijo čim hitrejšega dogovora, se ta komunikacija vedno nato nepotrebno zaplete in je treba tako brez potrebe zapravljati. Na začetku sem se zapletel v pogovore z par interesantnimi profili, pogovori so začeli biti vedno daljši, zmenek pa se je vedno bolj oddaljeval. Zato sem začel predlagati da zamenjamo način komunikacije in delamo to naprej na nek neplačljiv način. Prav vsakič sem ugotovil znova da jih drugačna komunikacija niti najmanj ne zanima. Bilo je vseh vrst izgovorov. Zato sem postajal vedno bolj prepričan da je nekaj tukaj zelo narobe. Nakar sem se odločil, za tem ko sem večino denarja že zapravil brez enega samega uspeha, da bom vsako naslednje sporočilo ki ga komu pošljem napisal tako da bom povedal da sumim da gre za večinoma lažne profile ki se pogovarjajo brez pravega interesa in da sem pripravljen komunicirati naprej le na brezplačni način ali pa nič. Dodal sem svoj E-mail in fb naslov. Ugotovil sem tudi da če napišeš svoj mail naslov ali besedo facebook v sporočilu, pride to do naslovnika napisano kot xxx xxx xxx, torej neuporabno. Zato je treba napisat tako: fb namesto facebook in E-mail: “enaslov afna g m a j l pika c o m” da pride do cilja. Niti eden izmed 20+ profilov ki sem jim bil očitno zanimiv in sem jim jaz potem poslal tako sporočilo se ni odločil na koncu za komunikacijo ki sem jo predlagal.
Nekaj profilov je sicer sporočilo da me bodo kontaktirali na moj način, skupaj trije, vendar nobeden ni tega na koncu tudi naredil. Velika večina vseh teh navidezno zainteresiranih profilov je mojemu sporočilu le odgovorila na en ali drugi neumen način in poskušala nadaljevati komunikacijo naprej preko te iste prevarantske strani, kot da sploh nisem predlagal ničesar….
Na koncu sem zaključil da so skoraj vsi ženski profili lažni, medtem ko moški profili delujejo dokaj resnični, a tudi tam je verjetno nekaj lažnih vmes brez dvoma. Sam nisem našel niti enega samega ženskega profila za katerega bi lahko predvideval da je resničen. Svoj profil na tej strani sem seveda končno tudi izbrisal in naslednjič bom zagotovo dobro premislil preden se spustim v kaj podobnega….!
Ko sem še malo raziskal o tem naprej, sem ugotovil da ima Podjetje “Festivus Media BV”, ki je lastnik strani “skrivniflirt” še precej drugih podobnih strani ki jih je samo v Sloveniji še kakih 5, medtem ko ima pa to podjetje še nešteto drugih strani vse povsot po svetu in vse so narejene po istem kopitu kot je “Skriviflirt”. Le imena so rahlo drugačna a podobna, šablona strani, način plačila in celo cena kreditov na teh staneh je povsot enaka. In na nekih tujih forumih ki se ukvarjajo z prevarantskimi zmenkarskimi stranmi, je to podjetje vsekakor omenjeno kot prevara ki je.
Za konec si preberite še to kar piše na skrivniflirt strani pod “pogoji uporabe”, kar vsekakor potrjuje to kar sem na koncu tudi sam ugotovil…
5.2
“Ta stran je namenjena razvedrilu in zabavi. Izrecni namen te strani niso srečanja v živo. Stran se uporablja za spoznavanje ljudi in za flirte z drugimi privlačnimi člani ali imitiranimi uporabniškimi profili. Festivus Media BV si izrecno pridržuje pravice do pošiljanja sporočil na to stran z ustvarjenih profilov. To so lažni profili, s katerimi se ni mogoče srečati v živo.”
Optimist40, če si (za začetek) za kakšno dopisovanje pusti kontakt.
Op: Ni vezano na konkretno temo – spletne strani, o katerih pišeš. Čeravno se ti za zapis tvojih izkušenj zahvaljujem. Prepričana sem, da bo marsikomu tvoj zapis v poduk.
Lep dan!
Se strinjam. Rad bi le dosegel da se drug folk res ne bi več nategnu pa sem hotu res vse možnosti obdelat tako da ne ostane res nobenega dvoma o tem, hehe…
Se pridružujem temu kar je bilo napisano. Sam sicer nism plačeval, ker so me že tolikokrat našponali ali to poskusili, da sem že takoj videl koliko je ura. Mislim pa da bi moralo biti vsakemu jasno, da ko je ena stran plačljiva, je jasno, da bodo tam lažni profili za izvabljanje denarnja.
optimist40, tvoj izvirni prispevek na MON je še vedno objavljen:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=11151486&utm_source=forum&utm_medium=sorodnevsebine&utm_campaign=SorodneVsebine
Ja, vem, sem ga poskusil tudi že izbrisat sam ne morem pogruntat kako to narest, veš ti? Hotel sem da bi se na googlu pokazal eden izmed teh mojih prispevkov ko bi kdo iskal “skrivni flirt” a nesrečni MedOverNet očitno nima najboljših odnosov z Googlom na žalost in ni dosti od tega…
Sem imel pa boljše rezultate na SloTech forumu in zgleda da se zdej to že pokaže takoj na vrhu med rezultati v primeru da nekdo išče “skrivni flirt” . 🙂
Slo – Tech forum in njihovo mačehovsko obnašanje do resnice je pripeljalo do tega da so mi tam gladko izbrisali temo “Skrivni Flirt in podobne strani so prevara” . Tema je tam dobila veliko zanimanja in skupaj preko 60 komentarjev. Razlogi za izbris so bili naravnost smešni, je pa ta tema temeljito razkrila vse dogajanje ki se dogaja v zvezi z tem problemom.
Celotno temo si lahko podrobno preberete v izvirni obliki na tej povezavi kjer sem jo v celoti ponovno objavil in je ne bo mogel nihče več izbrisati..: https://drive.google.com/open?id=1pV5d1sxqJ3sXEh1qa3sIoRFbs81-2eIY42IDcxzo9Js
Prijetno Branje pa šerajte to tud mal okrog da postane ljudem to čim bolj jasno.
Pa še kako res je – vse skupaj na takih straneh je samo nategovanje moških in nekateri prav lepo nasedajo,tudi sam se na večih straneh odprl profil, a nisem nič plačal, tudi na skrivnem flirtu, pa na urgenci,…..eh, želel sem preveriti, primerjati strani, vsi te zasujejo s ponudbo, sam pa ne moreš nič poslati, dokler ne plačaš, se sicer da najti žensko preko njih, a jaz sem takrat plačal na položnico, sedaj pa hočejo, da plačaš s kartico, eeeee, ne bi takim zaupal številke računa, pa čeprav vsak mesec takoj ko dobim plačo takoj spraznim račun, niti pod razno ne pristanem na tako plačilo, če bi lahko plačal s položnico, pa bi bila cena za mesec dni nekje 20 evrov, bi še šlo, tako pa hvala lepa, tudi jaz bi opozoril na to, da je bolje iti v družbo, biti prijazen do žensk, pa se sigurno najde veliko več, pa lep pozdrav vsem skupaj
Optimist, nisi ne prvi ne zadnji, ki so ga nategnili za lepo vsoto denarja. Lani so mene in partnerko opetnajstili za 400 €: https://siol.net/posel-danes/novice/kaj-vse-se-lahko-skriva-za-ugodno-ceno-najemnine-496920
Kaj vse se lahko skriva za ugodno ceno najemnine?
Avtor: David Kos
Najemniško stanovanje
Foto: Facebook
Ugodna oglaševana cena najemnine za stanovanje marsikaterega iskalca prepriča, da poskusi srečo in vzpostavi stik z najemodajalcem. A pozor, velikokrat gre za prevaro, prihodnji najemniki pa lahko ostanejo brez stanovanja in vnaprej plačane najemnine.
V spletnih oglasnikih se pogosto pojavljajo ponudbe za najem nepremičnin po sumljivo nizkih cenah, ki so objavljene le kratek čas, nato pa “izginejo”.
Pretekli teden je bilo tako mogoče zaslediti oglas za oddajo prostornega in nadstandardno opremljenega enosobnega stanovanja na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani. Cena mesečnega najema z vsemi vključenimi stroški je znašala 400 evrov, kar je polovico manj od primerljivih tržnih najemnin. Oglas je bil kmalu zatem izbrisan.
Mamljiv oglas je objavila oseba z imenom Marlena Suchorska, ki se zainteresiranemu najemniku na telefonsko številko, zapisano v oglasu, ni oglasila. Številka namreč sploh ne obstaja. Na poizvedbo preko elektronske pošte pa mu je odgovorila v polomljeni slovenščini (verjetno je za prevod uporabila samodejni prevajalnik). Pojasnila mu je, da je stanovanje kupila leta 2015, kjer je bivala do zadnjega meseca, ko ji je potekla pogodba o zaposlitvi. Nato se je vrnila na Poljsko, trenutno živi v Poznanu in dela za podjetje American Express Global Business Travel.
“Glede na to, da se nahajam izven Slovenije in imam tako omejene možnosti, moram za najem uporabiti HomeAway. Rad bi vedel, koliko ljudi bo živelo v stanovanju in katera najemna pogodba bi raje začela: en mesec ali šest mesecev z možnostjo podaljšanja. Mesečna plačila se lahko pošiljajo na moj bančni račun ali pa nastavimo način plačila, ki je primeren za oba,” je zapisala v odgovoru zainteresiranemu najemniku. Zraven pa dodala še spletno povezavo, na kateri si lahko ogleda več fotografij stanovanja.
V naslednjem koraku potencialnemu najemniku razloži, kako poteka postopek najema, ki ga bo v njenem imenu izvedla agencija HomeAway. Še prej ji mora posredovati vse potrebne informacije o najemniku, da bodo lahko začeli postopek. Najemniku pojasni, da bo HomeAway za potrditev rezervacije zahteval le prvo najemnino v vrednosti 400 evrov. Obljublja, da jo bo v celoti povrnila v primeru, da najemniku stanovanje ne bo všeč. Takoj po prejetem nakazilu bo rezervirala prvi let v Ljubljano, kjer bodo skupaj podpisali najemno pogodbo. V primeru, da se najemniku mudi, pa mu ključe stanovanja lahko celo pošlje na njegov trenutni naslov kar s hitro pošto. Seveda mora prej prejeti 400 evrov avansa, poudarja.
“Razočarana nad neresnimi osebami, ko gre za rezervacijo”
Najemnika še poduči, da ko se preseli v njeno stanovanje, lahko najemnino mesečno poravnava na njen račun ali pa nadaljuje s plačevanjem agenciji HomeAway.
Na koncu dopisovanja z najemnikom kot zelo pomembno poudari: “Prosim, odgovorite samo, če ste popolnoma razumeli proces, saj sem v zadnjem času razočaran nad neresnimi osebami, ko gre za rezervacijo. Ne pozabite, da bom moral plačati provizijo za transakcije in samo v primeru, da si premislite, ne bom prejel povračila od njih,” še zapiše prevarantska najemodajalka.
Več kot očitno gre torej za goljufijo. Do podpisa pogodbe seveda nikoli ne pride, saj se sled za lažnimi lastniki nepremičnin izgubi, prihodnji najemniki pa ostanejo brez stanovanja in vnaprej plačane najemnine. Govorimo o prevari najemnikov, ki so po navidezno ugodni ceni prišli do mamljivega domovanja.
Najprej objavi normalen oglas, nato ceno močno zniža
Za pojasnila smo se obrnili na upravljavca našega največjega nepremičninskega portala nepremicnine.net, kjer je bil oglas krajši čas tudi objavljen. Povedali so nam, da je oseba pod imenom Marlena Suchorska njihova stara znanka, ki pogosto objavlja podobne zavajajoče oglase na njihovem portalu. Njene oglase so zasledili tudi na drugih tujih spletnih portalih.
Pojasnjujejo, da Suchorska najprej objavi oglas s ceno, ki ustreza oglaševani nepremičnini, šele kasneje jo močno zniža. Tako se izogne ročnemu pregledovanju vnesenih oglasov fizičnih oseb ob sami objavi, ki nato z mamljivo ceno bega uporabnike oglasnika.
Dodajajo še, da omenjena oseba pogosto tudi menja svoje ime in elektronski naslov. Njene identitete ne morejo ugotoviti, sumijo pa, da za njo stoji organizirana skupina iz ene izmed tretjih držav sveta. Uporabnike zato pozivajo, da sumljive oglase prijavijo upravljavcem oglasnika, ki jih nato nemudoma blokirajo.
Nepremičninski posrednik in lastnik nepremičninske agencije Ljubljana nepremičnine Predrag Todić opaža, da se številni potencialni najemniki preveč lahkotno lotevajo najemov nepremičnin. Prihodnjim najemnikom zato pri tem svetuje skrajno previdnost.
Prihodnji najemniki naj šele po ogledu nepremičnine in podpisu pogodbe poravnajo dogovorjeni znesek, opozarja Predrag Todić, direktor nepremičninske agencije Ljubljana nepremičnine. Prihodnji najemniki naj šele po ogledu nepremičnine in podpisu pogodbe poravnajo dogovorjeni znesek, opozarja Predrag Todić, direktor nepremičninske agencije Ljubljana nepremičnine. Foto: Bojan Puhek Opozarja tudi, naj prihodnji najemniki brez predhodnega ogleda, s katerim se prepričajo o dejanskem stanju nepremičnine, nikakor ne nakazujejo predujma. Goljufivi najemodajalci ga pogosto upravičujejo pod pretvezo, da za nepremičnino vlada izredno zanimanje, zato naj interesenti ne oklevajo, preden jih prehiti kdo drug.
“Če stanovanje najemajo prek nepremičninske agencije, naj najemno pogodbo podpišejo v njenih prostorih, kjer se prepričajo o resnosti in strokovnosti. Na trgu se namreč pojavljajo nove agencije, ki ne preverjajo najemodajalcev oziroma sprejmejo vsako stranko. Če novo domovanje najemajo od fizičnih oseb, pa naj od lastnikov najprej zahtevajo zemljiškoknjižni izpisek, iz katerega je razvidno lastništvo nepremičnine. Identiteto naj lastnik dokaže tudi z osebnim dokumentom. Šele po ogledu in podpisu pogodbe naj poravnajo dogovorjeni znesek,” še svetuje Todić.
Forum je zaprt za komentiranje.