sveže ločena-rada bi novega partnerja-kako?
sem sveže ločena, z bivšim sva bila dolga leta poročena, v tem času je bil moj edini, “čez noč” se je odselil k drugi (večkrat ločeni), imam 2 otroka (OŠ), za katere on ne plačuje ne prežvnine, niti jih ne kontaktira. če noč nas je “odrezal”, kot da nismo nikoli obstajali. sedaj od njega dobivam le še pisma od odvetnika, želi še več premoženja…(uporablja njeno odvetnico), za otroke pa sploh ne vpraša.
hvala Bogu, da sem vsaj finančno neodvisna..
meni in otrokom je zelo hudo.
nimam prijateljev ali širše družine, pravzaprav sem sama za vse. nekako najdem dovolj enrgije, da postorim vse kar je treba in poskušam živeti naprej.
rada bi novega partnerja. manjka mi “moška energija”, pa s tem ne mislim konkretno na spolnost.
še preden sem sama pomislila na to, mi je sin rekel – mami, sedaj potrebuješ novega moškega, sama boš težko, jaz pa sem premajhen, da bi ti pri vsem pomagal.
problem je morda v meni, da sem res lojalna, da v zakonu nikoli sploh nisem pomislila na varanje itd..
kar verjetno ne gre skupaj z mnogimi, ki živijo življenje po drugačnem pricipu. moj bivši me je verjetno varal že tudi prej, …
kje sploh iskati partnerja, ki bo imel podobne vrednosti, kot jih imam jaz?
kakšen nasvet?
Najprej moraš vse skupaj preboleti. Ne sili v nove zveze, da ne boš spet razočarana in da se ne opečeš. Sedaj usmeri vso svojo energije v tvoja otroka. Poskušaj se odpočiti od vsega hudega. Najslabše je to, da človek tako histerično išče srečo, ker potem se sreča umakne. Prepusti se življenju, ne razmišljaj toliko o preteklosti in o razočaranju, ki te je doletelo. Ceni tisto, kar imaš. Želim ti veliko moči, zdravja, trdnosti in upanja. Srečno.
preštudiraj najprej če si res pripravljena na novo zvezo, to je odvisno od še in še dejavnikov
potem pa klasika: internet, društva, park, zabave…
Na monu je veliko primernih moških 🙂
Na tvojem mestu bi malo počakala in si pridobila ali obnovila prijateljstva žensk.Imaš kakšno sošolko, sestrično , ki je tudi tako kot ti ?
Lahko drug drugi pomagata, gresta skupaj z otroki na morje , si svetujeta.
Kar se pa tiče moških , bi jaz počakala in se dodobra razgledala.Nikamor se ti ne mudi .In splača se počakati, se včasih zaustaviti in dodobra premisliti :
1.katerih napak pri bivšem nisi tolerirala in česa absolutno ne maraš
2.Preko katerih napak pa lahko greš in te ne motijo, kaj te pri moških razveseljuje
3.Katera so tvoja močna področja in katere so tvoje napake
Recimo :ne prenašaš, da te moški vara.Torej ti je zvestoba velika vrednota.Ne maraš kolerika , zapravljivca, pijanca .
Rada imaš moške, ki ne komplicirajo, so delavni, se radi šalijo.Imajo v sebi empatijo do človeka.
Ne skrbi.So še taki moški.
In začuda , tudi ločeni. jih poznam nekaj.
A slucajno kje pise da rabi zensko druzbo? Sploh pa, nisi v njenem polozaju.
Kolikor te berem, bi potrebovala ob sebi nekoga, da bi si skupaj pomagala in premagovala ovire.
Najbrž ti moj odgovor ne bo všeč, ampak vem, kje so taki fantje, moški. Marsikateri je ostal doma na kmetiji, je priden in pošten, pa ne najde partnerke, da bi si lahko ustvaril družino, ker niso pripravljene iti iz mesta ali ostati na vasi.
Drugače pa boš našla nekoga, ki bo verjetno že tudi ločen, zadaj kak otrok, žensko pa bi iskal zaradi servisa, da mu kuha, pere, za seks.
Imaš razne strani za spoznavanje.Kot twoo na primer ampak sedaj ko si v krizi ,si ranljiva zato se skuliraj in pazi kaj izbereš.Najde se v redu moških ampak veliko je lažnjivcev.Če si zelo pozorna ,boš spoznala pravega.V srednjih letih je več samskih ljudi,kot pa poročenih.
A slucajno kje pise da rabi zensko druzbo? Sploh pa, nisi v njenem polozaju.[/quote]
Kaj pa zdaj tebe moti ?
Bo že avtorica povedala mnenje čez moj komentar.
Sicer pa , saj ne veš. Ne poznaš me!
s tem je tako, bolj, ko si želiš bolj jebeš ježa, vem iz lastnih izkušenj. Je bila tista prva še najbolj blizu tistemu kar sem si želel od ženske od vseh, ki sem jih imel po ločitvi. Samo tako, čist za filing, tvoj ženski, ker nimaš kot praviš dosti izkušenj z moškimi, ker niti nisi varala, pa tudi pred možem nisi imela kej dost moških, je vseeno dobr, da se prepustiš kakšnemu, da te v roke prime, čist tako, da ostaneš vroča za naprej, ko bo mogoče uletel tist taprav. V glavnem, zapomni si nekaj, ženska,…. pa čeprav ima otroke lažje dobi moškega kot obratno, izbire boš imela to mač, važn je samo filing (in želja), da ne podležeš lepim besedam oz. pihanju na dušo. Bolj ok. so moški, ki ne kolovratijo in ti takoj rečejo, ej z veseljem te bi dol dal. Takšni imajo preprosto radi življenje, no ja, pa tud ženske.
Sm, kaj si mala pa to za enga jebivetra, da ne vpraša za otroke, tega bi jst na tvojm mestu sesul v nulo, ne pa, da on tebe jebe na suho.
Noben moški ne bo šel v takšno situacijo. Mislim, da ni tako butastih.
Šele, ko bo bivši plačeval preživnino in ko razčistiš s preteklostjo in z njim okrog premoženja…Šele potem imaš šanse, da koga dobiš.
Šele, ko bo bivši plačeval preživnino in ko razčistiš s preteklostjo in z njim okrog premoženja…Šele potem imaš šanse, da koga dobiš.[/quote]
Bo res ja, ker ona išče financerja in hišnika. Že zdaj pa obljublja, da sexa ne bo!
Kot je razumeti, si ena od tistih, ki od moškega pričakuje predvsem ekonomsko gospodinjski support, sama pa za to dajala le kakšno kosilo in oprane gate. Saj utegneš dobit kakšno naivčino, ampak se bo tudi za to treba na začetku malo žrtvovat v postelji in ga pozneje počasi odstavljat.
Tvoj bivši je idiot, če mu res ni kaj nič do otrok (in če sta res to, kar pišeš obe plati medalje). Ampak me pa tudi ne čudi, če je ušel drugam.
Potem pa mogoče najprej najdi kakšnega prijatelja ali prijateljico. predno boš sploh razmišljala o novem, celovitem partnerstvu z moškim.
Šele, ko bo bivši plačeval preživnino in ko razčistiš s preteklostjo in z njim okrog premoženja…Šele potem imaš šanse, da koga dobiš.[/quote]
Bo res ja, ker ona išče financerja in hišnika. Že zdaj pa obljublja, da sexa ne bo![/quote]
In kje vse to piše? Jaz nič ne berem.
Vidva sta se že ustrašila.Doma sta pa isto in financerja in hišnika.
Avtorica, preberi uno knjigo Moški in ženska pred novim začetkom.In obdaj se s prijateljicami.Pravi moški zate pride nekoliko kasneje.Prej boš poljubila kar nekaj žabonov, preden pride gospod pravi.Tko je.
glej, na srečo imam takšne prihodke, da ne rabim nobenega ekonskega suporta, in sploh ni poanta v tem, tudi hišna in gospodinjska opravila niso poanta, … preživnino sem omenila kar tako, v smislu financ ne igra ključnega pomena. finančno in na splošno situacijsko sem v celoti neodvisna.
Ko ze omenjas fante na kmetijah. S tem se soocamo tudi punce. Sama sem sicer mlajse generacije, se niti bila porocena, brez otrok, ampak imam kmetijo. Mislis, da dan danasnji se obstaja kaksen fant, ki bi bil pripravljen ziveti na kmetiji? Zelo malo je taksnih, sploh med mladimi, ki znajo samo tipkat po racunalniku, ne. Pa se med tistimi, ki so, ni receno, da so vredu karakterji.
glej, na srečo imam takšne prihodke, da ne rabim nobenega ekonskega suporta, in sploh ni poanta v tem, tudi hišna in gospodinjska opravila niso poanta, … preživnino sem omenila kar tako, v smislu financ ne igra ključnega pomena. finančno in na splošno situacijsko sem v celoti neodvisna.[/quote]
Ti rabiš enega orenk moškega tipa WD40 ali whitecow ne pa babnic okoli sebe. Te ti lahko še kaj škodijo, pravih prijateljic je bolj malo.
glej, na srečo imam takšne prihodke, da ne rabim nobenega ekonskega suporta, in sploh ni poanta v tem, tudi hišna in gospodinjska opravila niso poanta, … preživnino sem omenila kar tako, v smislu financ ne igra ključnega pomena. finančno in na splošno situacijsko sem v celoti neodvisna.[/quote]
Ti rabiš enega orenk moškega tipa WD40 ali whitecow ne pa babnic okoli sebe. Te ti lahko še kaj škodijo, pravih prijateljic je bolj malo.[/quote]
Moški mora imeti tudi svojo moško družbo, ženske pa žensko.
Najbolj neumno se mi zdi, da živita moški in ženska skupaj, privezana en na drugega, brez prijateljev.
Moški se z moškimi pogovarja moške teme, ženske s prijateljicami pa ženske teme.Vsi to potrebujemo!
Najprej se nauči sama s sabo živeti, ker iz tvojega sicer kratkega posta bije ven, da si odvisna od odnosov. Očitno si zaradi je.bača zavrgla vse prijatelje in družino (ker resno dvomim, da si sirota in da so vsi prijatelji nenadoma pomrli), sveže ločena pa že iščeš novega. Uči se od otrok, žalostno, da že sinko vidi tvojo odvisnost.
[/quote]
Ja, to je dober opis, … WD40, ..
Sicer imam nekaj znank, s katerimi se lahko pogovarjam. Vendar jih ne imenujem “prijateljice”, edina prava prijateljica živi v tujini, daleč stran in se lahko z njo slišim/vidim le občasno.
Si že pomislila na psihiatra? V takih primerih pride zelo prav in postavi te na realna tla.
Ko pa preberem : odvisnost od odnosov, se mi pa kar malo obrne.
Kakšna odvisnost od odnosov?
Če imaš nekoga rad, se z njim poročiš, si zagotovo čustveno navezan nanj.Razen, če se ti že od začetka hebe za njega.
Čustveno smo navezani na otroke, na vse , ki so nam ljubi.In če naenkrat ostanemo sami, normalno, da ni fino.
Ker smo ljudje socialna bitja, radi se družimo, razen tega je živeti v prijazni skupnosti osrečujoče.
ne gre za odvisnost. Gre za to, da želim čimveč od življenja; do sedaj sem se preveč žrtvovala za partnerja (vsaj meni se zdi) želim si kaj lepega. sicer znam živeti tudi sama.
kakšen je ta psihiater.Včasih bi tudi oni sami potrebovali še enega svetovalca.Tudi psihiater je v končni fazi samo človek.
Forum je zaprt za komentiranje.