Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek fant in punca

fant in punca

Ali sta fant in punca lahko prijatelja, če nekdo čuti več, drugi pa ne?

Malo je odvisno od vsakega posameznika, ampak verjetno ni prav enostavno za tistega, ki čuti več. Pri meni je bilo tako, da se nisem mogel družiti z nekom, dokler sem čutil nekaj več, ona pa ne. Če sam pri sebi še nisi ugotovil odgovora na to vprašanje potem raziskuj naprej :).

Tudi obratno ni enostavno, če si všeč nekomu in ti on/ona ni.

Menim, da moraš biti pozoren na subtilne (rahle/komaj zaznavne) znake naklonjenosti, in jo subtilno tudi izražati. Tako se izogneš večjim nevšečnostim, kot na primer, da poveš kaj čutiš, še predenj sprocesiraš signale. Taka izpoved vodi do mučne, težavne, neprijetne/ neugodne situacije, prežete z neko vrsto napetosti in pričakovanj. In ne samo v tistem trenutku, tudi v prihodnje so interakcije napete, in tisti, ki je izpovedal svoja čustva in je bil zavrnjen se ob vsakem srečanju počuti neprijetno.

Vzemi si primer iz narave, samci ptic dvorijo samicam s plesom, z izgradnjo lepega gnezda, polaganjem kamenčkov prednje, itd. Menim, da smo ljudje manj direktni, ker smo toliko bolj zapletena bitja. Tudi naša življenja imajo višjo resolucijo, kot živalska, kjer je glavna krb preživetje in nadaljevanje vrste.

Se strinjam, da tudi, če si ti tisti, ki nekoga zavrneš verjetno ni enostavno. Sam o tem še ne morem govoriti, saj nisem še imel take izkušnje, sem pa že večkrat bil na drugi strani in vem, kako je težko biti zavrnjen.
Se strinjam glede signalov in znakov naklonjenosti, ampak mislim, da smo si ljudje tako različni, da lahko določena stvar za nekoga pomeni znak naklonjenosti, pri nekom drugem pa ne, zato mislim, da nikoli ne moreš biti 100 % kaj je nekdo hotel (z izjemo, če ti pove). In ja, potem lahko pride do tega, kot si omenila: težavna in neprijetna situacija, ki je pogosto težka za oba, ampak to je takrat slaba tolažba. Se zgodi, da človek določene stvari razume kot znak naklonjenosti, ampak to v resnici niso. Ni kaj, ljudje različno to dojemamo, zato pa se dogajajo take stvari.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close