Menstrualna skodelica Lunette
Kako ste zadovoljne uporabnice le te? Nekako se ne morem odločit in potrebujem mnenja za ali proti. Hvala
Meni je enkratna. Imam sicer mooncup. Uporabljam jo celih 5 let nonstop. Zame je to enkratna pogruntavščina, sploh za šport, za plavanje, za na morje. Dobiti moraš samo grif, kako jo vstaviti in kako jo najlaže dobiti ven. Jaz vedno počepnem in malo porinem in jo enostavno dobim ven. Ko jo vstavljaš, pa jo prepogneš in gre tudi enostavno. Jaz sem zelo ozka, pa nimam problemov. Ko jo imaš enkrat notri, je sploh ne čutiš. Prvi dan jo praznim na 3 ure, drugi dan na ene 6 ur, ostale dneve pa samo zjutraj in zvečer. Zame je super.
Meni več ne pride v poštev, ker imam tolk minimalno menze, da so mi dnevni vložki dovolj in se mi ne da zajebavat. Za tiste čase, ko je bolj vlivalo, je bila pa super, top of the top.
Meni je OK. Je pa malo trajalo, da sem osvojila vstavljanje …
Najprej sem mislila, da je ne bom mogla nositi. Mučila sem se z vstavljanjem, vsa sem bila že razbolela, puščala mi je, žulil me je tisti repek, pa ga nisem upala odrezat …
Drug mesec sem bila že bolj spretna, repek sem odrezala, tako da je ostal samo še za črtico dolg, puščala je redko..
Tretji mesec že skoraj brez problemov. Nosim zraven še mini vložek, če kaka kapljica ostane kje, ko menjam, doma praviloma že brez vložka.
Skratka, zadovoljna. Ne obupaj po prvih manj uspešnih ali neuspešnih poskusih.
Tudi meni je bila super. Uporabljala sem jo do 2 zanositev. Nikoli puščala, vstavljanje smo osvojili po 1 ciklusi (prvič sem bila pa štorasta kot ne vem kaj), skratka sploh nisem vedla da jo mam. Ampak zdaj mam pa vstavljeno mireno in se ne priporoča, ker lahko tiste trakce ven potegneš 🙁 Tako, da na žalost sem zdaj brez. je pa res, da od poroda (pred 9 m) sploh nisem še mela M. Verjetno zaradi mirene, ker dojim samo še minimalno.
nagravžno
Kar je za ven, je za ven, ne pa da prestrezate nekje v sebi……razen, če dajete vampirjem za piti.
A si dejansko res tlačite to svi svinjarijo not?
Ne moreš da verjameš.
Meni je tudi super. Svinjarija so higienski vložki, ne pa skodelica, v kateri je kri sterilna. Sama sem imela težave z vnetji, od skodelice naprej pa niti enkrat. Ni me strah, da bi mi premočilo hlače, ker v službi ne morem na wc, kadar se mi zdi, ker ni časa.
Priporočam vsaki!
Kaj to samo sperete pod vodo,in spet vstavite? Pošpricate s kakšnim spitadermom? Drugače je tudi meni interesantna,in si jo bom mogoče omislila v prihodnosti
Preden jo prvič vstavim, jo prekuham, nato pa jo vse dni menstruacije samo dobro spiram z vročo vodo. Ko je konec, so spet prekuham. Že 6 let dselam tako in ni bilo še nič narobe. Delam pa to (vstavljam, dajem ven res z umitimi rokami!)
:))) Kdo vse ti jo pa še vstavlja?
Meni pa vedno premoči, pa ne vem ali delam kaj narobe? Vedno še potrebujem zraven vložek. Sem pa rodila 4 krat.
:))) Kdo vse ti jo pa še vstavlja?[/quote]
Me, myself & Irene 😛
Tudi mene je navdušila. Odrezala sem repek, ker me je motil. Je pa že kar nekaj časa ne uporabljam, ker mi je vedno puščalo mimo. Probala sem vse mogoče. Morda vakum ne prime zaradi brazgotin od notranjih šivov, kaj vem.
Drugače pa priporočam – praktična zadeva, nič ne čutiš, po začetnih nerodnostih se hitro navadiš vstavljanja in jemanja ven (na netu so tudi fotke možnih načinov upogibanja).
Potem v istem loncu skuhaš juhco? Nagravžno
Ti se sama sebi gravžaš?
Kaj pa, ko moški prodira vate, se mu tudi gravžaš?
Pozdravljene…
Jaz imam neko cudno vprasanje… Se je kateri ze zgodilo da je ni oziroma jo je spravila ven z tezavo? Sama je se ne uporabljam, se pa zanimam zanjo, kajti pri tamponih imam resnicno neprijeten obcutek, vlozki pa mi povzrocajo izpuscaje po zadnjici… Me pa zanima ce jo sploh lahko uporabljam, glede na to da sem se nedolzna…
Najlepsa hvala za odgovore
ene pa res staromodne tle. pa đizs reče, da je to gravž. ahahahaha.a k ti pa tam smradi v vložku kri pa ni gravž?in sploh zdj poleti…bljaah
tudi jaz uporabljam tole zadevo ze cca 5 let. To je najboljsi izum ever, pocutim se kot da ne bi imela menstre, vse je cisto, nic ne kaplja, nic ne smrdi, nobenih odpadkov. mega. 1 x na dan spraznim, 1x na mesec prekuham… Pa se poceni je ker ne mecem denarja stran za tampone in vlozke. Zraven uporabim samo dnevne vlozke.
Ali je katera že probala slovensko verzijo skodelice … LaliCup?
Tudi sama sem začela uporabljati skodelico. Sicer imam težave s skodelico ampak to je šele prvič.. Upam da osvojim tehniko.. Vedno ko sem imela vložke sem čudila kri in moram reči da me je to motilo. Tampone pa žal ne morem uporabljati.
Drugače pa tudi če si devica lahko to uporabljaš, samo vrjetno ti poči kožica, drugače pa ni problema. Vsaka bi morala to probati. Drugače če pušča pa vzamite zabotrebec in preluknajte luknica ob strani.
Jaz sem kupila prejšnji mesec tole Lalicup v Tušu in je res presenertljivo super. Taka mehka in nič ne pušča, sploh je ne čutim in sem super zadovoiljna! prej sem imela Lunette in moram rečt kapo dol tem slovenkam, bravo 🙂
Jaz sem 15 letna punca, ta ciklus je moj prvi z Lalicup skodelico in moram priznati da mi je zelo všeč:) Sem se repek rahlo odrezala. Ko pa sem si jo zdaj ven dajala pa sem bla rahlo paranoična, ker ni takoj šlo vse “kot po maslu”. Imate kakšne ideje kako na lažji način jo dobit ven oz. kako prijeti? Ali pa so kje kaki namigi? Hvala:)
Forum je zaprt za komentiranje.