kakšno olivno olje ipd in recept!
Rada bi vprašala, če ima kdo izkušnje katero olivno olje, bučno olje in balzamični kis so v redu. Sama sem se že dostikrat nasmolila, izdelki so precej dragi, počasi jih porabiš (ja tolk Gorenjke pa je v meni, da čeprav mi ni zelo všeč, porabim do konca) Ugotovila sem, da najdražje ni nujno najboljše! Kakšen predlog bi prav prišel.
Pa še en meni zelo ljub vegetarijanski zimski recept: Kislo zelje malce pokuhaš, prepražiš dosti čebule (manj olja-bolj zdravo) in na njej še pokuhano kislo zelje. Skuhaš tudi krompir v lupini, ga olupiš. V pekač nato zlagaš eno plast zelja, eno plast na rezine narezanega kuhanega krompirja in znova dokler ti ne zmanjka, končaš s krompirjem , na koncu po želji preliješ s nekaj kisle smetane (lahko v njej tudi jajce) in zapečeš pri 200°C. Jed se mora malce uležati, da ni čisto vroča, ko postrežeš, ampak le zelo topla. Dober tek.
Oglejte si tematiko prehrana, tam najdete tudi članke o deviškem olivnem olju kjer si lahko preberete še kaj več o oljih iz strokovnega stališča.
drugače pa uparabljajte ikonco iskalnik, pa boste sigurno našli še kaj več o olju
primož
Primož, hvala za odgovor, ampak jaz sem hotela bolj specifično – katero steklenico naj v trgovini kupim! -vem tisto o deviškosti in hladnem stiskanju :), rada bi vedela, katere znamke teh izdelkov se splača kupiti, poskusila sem kar dosti naših in italijanskih, pa še nisem našla takega, ki bi mi bilo všeč.