Kako se navaditi dobro in prav jesti
Imam občutljiv želodec, katerega sem naredila predvsem z dolgoletnim pitjem kav in s tem tudi nervoz.
Hrane nisem mogla nikoli dovolj jesti niti nevem katera bi mi bila najbolj primerna
katera bi vsebovala vse kar rabi telo. Mesa prav veliko nemaram, ravno tako premalo jem in zelenjave in sadja.
Prosim za nasvet in dober jedilnik oz. recepte za hrano katera bi mi na nek način šla od rok.
Hvala vsem.
Zivjo!!
Kako se navaditi dobro in prav jesti?!! V prvi vrsti bo dobro zate tisto, kar ti je najbolj vsec.Jedi in zivila, ki so ti najljubsa si jih pripravljaj po svojem okusu(slano, kislo, sladko..)Le to potem razčleni , da bodo jedi cim bolj raznolike in pri tem uporabi svojo domislijo..lahko si pa seveda pomagas z preprostimi kuharskimi knjigami, ki jih je sedaj obilo.Le tako ti bo hrana vsec in se zadovoljstvo bo vecje , ker si jih bos sama pripravila..na svoj nacin!!
Glede tega kako “prav jesti” pa takole: Obroke jedi si prilagodi svojemu delovnemu casu oz. ritmu zivljenja…ne pozabi na zajtrk, ki ga vecinoma vsi zanemarjamo!!
Raje veckrat jej, pa v majhnih kolicinah..privosci si vsaj en topli obrok, obrok naj bi pojedli v miru in zadovoljstvu…
Tako…to je le nekaj preprostih nasvetov
LP
Mare