Najdi forum

Lepo pozdravljeni!
Vceraj sem izvedela za forume in se mi zdijo prav super. Danes bi vprasala ce ima kdo kaksen nasvet oz. recept za pripravo orade. Ali jo lahko kar specem ali so potrebne kaksne zacimbe. Drugace pa imam ogromno izkusenj s hujsanjem oz. izgubo teze in vam jih bom ob priliki zaupala.

Lep pozdrav Bojana

Jaz orado očistim, posolim zunaj in v notranjosti, potem sesekljam česen in petršilj in ga dam v notranjost ribe, nato spečem. Ne uporabljam drugih začimb.
Zraven pripravim skledo solate in dober tek.

Lepo pozdravljena Bojana,

prosim za nasvet, kako naj čimprej shujšam za cca. 10 kg v enem mesecu.

visoka sem 163 cm in tehtam 83 kg. Shujšati moram zato, ker se zdravim zaradi neplodnosti in presegam indeks telesne mase. Zato so mi rekli na kliniki, da se mi če shujšam povečajo možnosti za zanositev 50 do 60%. Če bom pretežka ne pride dokler ne shujšam v poštev oploditev (predrage injekcije). Stara sem 38 let in se mi mudi.

Hvala za nasvet! Olga

Jej veliko sadja in zelenjave do 12 ure, nato kakšno normalno (ne premastno seveda) kosilo, nato pa od 16ih dalje spet samo sadje in zelenjavo. Ob vsem tem pa veliko tekočine (najbolje kar vodo) in kar je še zelo pomembno ZADOSTI GIBANJA. Morda lahkoten tek, kakšen badminton (tenis, squash, pingpong), aerobika, fitnes … prehrana je pomembna a telovadba tudi.

Preberi si tudi kako knjigo o zdravem prehranjevanju. Veliko omenjajo knjigo Helmuta Wandemakerja – Če hočeš živeti zdravo, proč s kuhinjskim loncem, pa bi jo priporočil tudi jaz. Sicer pa je takih knjig kar dosti.

Lp, Mali Princ :=)

Res je najboljše tudi najbolj enostavno. Sama bi dodala le še tole: če je orada velika oz. dokaj velika je dobro če jo na obeh straneh zarežeš in v zarezo daš limonine rezine (poskusila sem tudi pomarančne in je bilo tudi dobro). Med peko jo polivaš z mešanico limoninega soka in vode (lahko tudi belo vino), da se ne izsuši.

Draga Olga!

Tudi jaz se zdravim zaradi neplodnosti in ravno cakava z mozem na izide konzilija, tako da racunam na prvi IVF enkrat letos. Glede hujsanja pa tako: 10 kg v enem mesecu je sicer mozno ampak totalno nezdravo, se posebno ce mislis biti kmalu potem noseca. Jaz sem visoka 160 cm (stara 35) in sem se pred enim letom tehtala 95 kg. Potem sem najprej spomladi zacela vec migat (ob vikendih sem hodila na hribcke, kasneje hribe), po dopustu na morju pa sem zacela se manj jest in predvsem drugacno hrano. Prej sem jedla sam cips in cokolado, potem pa meso, ribe in zelenjavo, sadje, jogurte… V enem letu sem shujsala 27 kg.
Verjamem, da se nahajas v stiski ker se ti mudi. Svetujem ti, da se ne zazenes na neko strogo dieto ampak zacni vec migat. Vsak dan vsaj eno uro in to tako, da se bos spotila, seveda zacni pocasi. Pri hrani pa zreduciraj kolicino, jej nemastno meso, ribe, veliko zelenjave itd. Ce hoces mi pisi in ti bom napisala kaj jaz jem. V glavnem ne pojej manj kot 1200 kcal na dan, ce ne, se ti telo navadi na majhne kolicine in se bo hujsanje kmalu ustavilo. 5 do 6 kg prvi mesec bos sigurno izgubila. Ce zelis shujsat vec moras pac dodatno zmanjsat kalorije kar pa je jasno nezdravo, pa se zredis se potem zelo hitro nazaj, se posebno ce bos pod custvenimi stresi umetne oploditve. Ce se bos odlocila za strogo varianto ne pozabi jest vitaminov.
Oglasi se kaj in lep pozdrav Bojana

Tako kot pravi Olga!!

Hujšati je potrebno počasi, da telo ne doživi šoka. Že tako ste najbrž s tem obremenjeni, zato nikar na silo in za vsako ceno, da se ne bo kasneje zaradi tega slabo godilo otroku. Jaz vam priporočam, veliko zelenjave, tudi sadja(ne ravno banan). Preberite si kakšno knjigo o kalorijah in kaloričnih vrednostih, tako da boste lahko hitro ocenili, koliko ste zaužili v enem dnevu. Ne jejte po šesti uri zvečer, pijte samo vodo, ker z sladkimi pijačami vnašate v telo nove kalorije. Jejte po petkrat na dan, vedno ob isti uri in majhne obroke. Sestavljeni naj bodo zdravo. Veliko se gibajte, sedaj to sploh ne bo težko, ker prihaja pomlad. Bodite strpni, tehtajte se vsak teden enkrat(ne vsak dan, ker slabo vpliva na psiho!), raje na štirinajst dni.

Se pravi z glavo in zdravo!!

Saša

Princu hvala za nasvet! – Olga

Še enkrat živijo,

hvala za nasvet in razumevanje, glede na to, da imata vidva iste vrste probleme.

Po naravi nisem debela in tudi trudim se, da jem čimbolj zdravo hrano in že nekaj časa ločujem ogljikove hidrate in beljakovine. Npr. sladkorja ne uživam že leta in sladkarij sploh ne maram Rediti sem se začela odkar sem dobila prvič Klomifen tablete pred tremi leti, najprej enojno dozo, potem dvojno. Ker sem imela neredne menstruacije moram jemati še Bromergon tablete, kile pa kar gor. Letos pa sem na kliniki spet dobila Klomifen. Imela sem eno neuspešno inseminacijo na izid druge pa še čakam. Ali imaš kakšne informacije o uspešnosti inseminacij? Glede na to, da trenutno na kliniki ni denarja za Pergonil injekcije, mi je bilo rečeno, da naj se pri zdravnici pri kateri se zdravim “zagrebem” za to, da me bodo obravnavali na konziliju in naj nujno shujšam vsaj za 8 kg, ker drugače ne bo nič.

Ali mi lahko poveš, katero ali kako naj jem zelenjavo recimo v službi, saj sem jabolk in pomaranč – mandarin in kivijev ze zelo sita.

Lep pozdrav in iskreno ti želim uspeh pri IVF – Olga

Živijo!

Prav prestrašila si me s tem Klomifenom ali kaj je že. Jaz sem pa že od nekdaj bolj okrogla in zdaj ko mi je končno uspelo shujšati si prav nič ne želim še kakšnih groznih tablet. O inseminaciji ne vem skoraj nič, jaz sem imela že 2x izvenmaternično nosečnost pa še nekaj zelo zgodnjih splavov – no bomo videli kaj bo s tem IVF. Se ga pa prav bojim.
Glede zelenjave pa si lahko doma pripraviš kakšne solate in si jih v plastični posodici vzameš v službo. Možnosti je ogromno.

Lp Bojana

Prosim, zaupajte mi kako naj se najhitreje znebim kakih 10 do 15 kilogramov. Prosim, prosim, prosim …..
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljena

Lani sem hujšala pod zdravniškim nadzorstvom in izgubila približno 6 kg v prvem mesecu, kar mislim, da je super. Tukaj ti prilagam dieto. Treba se je držati reda – torej jesti na 3 do 4 ure. Obroke seveda lahko po uraš zamenjuješ glede na tvoj način in tempo življenja.

LP

Špela

1. in 2. teden:

ob 7h:
2 dl posnetega mleka (0,5-1,6%) + kava
2 krispija (rženi, modra škatla)
ali
1 vrečka enemona na 1,5 dcl mleka in 1 dl vode

ob 10h:
25 dag sadja (jabolka, lubenica, melona, grenivka, kivi)

ob 13h:
2 dcl mleka ali 2 dcl jogurt, kefir, pinjenec, bifidus, addi
2 krispija

ob 16h kosilo:
3 dcl čiste, posnete mesne juhe
15 dag listnate solate ali 20 dkg kuhane zelenjave (vsaj 3x na teden zelena zelenjava)
13 dag mesa (goveje, telečje, ne svinjsko) ali
1 piščančje bedro, srednje velikosti prsa ali 10 dkg ribe, do 2x tedensko lahko 1 kos hrenovke

ob 19h:
2 dcl mleka ali 1 trdo kuhano jajce (vendar ne več kot 2x / teden) ali 10 dkg nemastne (10%) skute ali 2 dcl jogurta
k čemurkoli še 20 dag sadja

PIJAČA: vsaj 1,5 l tekočine na dan – voda ali nesladkan čaj

DRUGO:
Največ 1 žlička olja na dan
Največ 5 tabletk natreena na dan

3. in 4. teden:
vse isto, le da brez krispijev in da lahko katerikoli obrok zamenjaš z vrečko enemona na vodi.

5. in 6. teden:

Kot 4. teden, le da 5. obrok brez dodatnega sadja in da:
Ob kosilu lahko vsak 3. dan ali 1 kuhan krompir ali 1 žlico na vodi kuhanega riža.

New Report

Close