hujšanje s salonom
Berem vašo tematiko o hujšanju in podobne stvari. Tudi jaz hujšam z manj hrane in več gibanjem, kar res pomaga. V štirih mesecih sem izgubila štiri in pol kg. Vem, da gre počasi, ker očitno ne zdržim tistih kratkotrajnih hudih diet. Osebno sem zadovoljna, da mi teža gre dol, pa čeprav počasi. Vendar pa teža vsaj gor ne gre tako hitro, opazila sem, da če sem manj jedla, sem se težje shujšala, tako pa sedaj skrbim za redno prehrano in ločujem OH in beljakovine. Vendar pa me vseeno zanima, ali bi bilo tudi kaj bolje, če bi si poiskala kakšno pomoč, ker imam tudi celulit in morala bi si še preoblikovati telo. Menda pomagajo v salonu Moretti v Ljubljani, da si preoblikuješ telo tam, kjer si želiš. Moj problem so boki in stegna. Ali ima katera kakšne dobre izkušnje s tem?
Hvala in lep pozdrav!
ema
Pozdravljena
Nihče ti nič ne odgovori, bom pa jaz. Nimam izkušenj s hujšanjem in preoblikovanjem telesa v salonu, najbrž res pomaga, a vse skupaj kar nekaj stane, in vprašanje je, koliko časa se rezultati obdržijo. Moje izkušnje so drugačne, bolj poceni in držijo že šest let. Bila sem 12 kg pretežka in sem z zdravo dieto to izgubila.Večina, tudi jaz sem, najprej shujša v zgornji del telesa in čisto na koncu v spodnji del. Imela sem kar veliko sala na zadnjici, trebuhu in stegnih, že kot deklica sem imela močna stegna. Danes, pri 40-ih imam normalen obseg stegen, ni me jih več sram pokazati. Se pa seveda trudim zato. Začela sem tudi z aerobno vadbo in zelo mi pomaga. Poskusi tudi ti, pa srečno
Draga Danica!
Zahvaljujem se za odgovor in spodbudo. Tudi jaz imam kakih 10 kg preveč, čeprav nisem tako težka, vendar imam tako postavo … Srečna bi bila, če bi se znebila celulita in zmanjšala obseg nog. Zgornji del je tako in tako že dovolj vitek. Le spodnji del je neskladen z zgornjim delom telesa. Res pa bi bila zelo hvaležna za kakršenkoli odgovor.
Lep pozdrav!
Sama še nisem bila v salonu Moretti in ne poznam njihovih uslug, lahko pa ti svetujem limfno drenažo. Ta predvsem pomaga pri celulitu – že po prvi boš videla učinek. Vendar pa je ta učinek kratkotrajen in boš morala kar nekajkrat iti, da se bo pokazal res pravi rezultat – s tem, da boš seveda še vedno morala paziti na hrano in gibati pa veliiiiiiiiiko pit. (mislim vode, da ne bo pomote :)))))
Sama limfna drenaža je neke vrste masaža s katero se vzpodbuja prekrvavitev limfnega sistema, saj je prav slaba prekrvavljenost kriva za celulit. Jaz sem se za to odločila, ker sem na TV gledala eno oddajo o tem in je celo ena plastična kirurginja izjavila, da je limfna drenaža učinkovita pri odstranjevanju celulita, a ne toliko trajna kot liposukcija. Ker na liposukcijo niti pod razno ne bi šla (očitno boli ko sam hudič in toliko nisem pripravljena trpeti), sem se odločila, da poskusim drenažo.
Je pa zadeva kar draga, zato se malo pozanimaj za cene. Ročna je seveda dražja od strojne, je pa tudi učinkovitejša. Za orientacijo: v Zdravilišču Dolenjske Toplice stane ta hec 2.400 za 15 minut. Jaz plačujem pri fizioterapevtki (s.p.!) po 3.200 za celo uro. Do sedaj sem bila tam 6x in prvotno sem mislila, da bo 10x dovolj, pa že vidim, da verjetno ne bo. Je pa tudi res, da sem zaradi masaž nekoliko zanemarila gibanje, pač zaradi časovne stiske.
Kar se tiče različnih salonov, bi rekla le to, da večinoma obljubljajo nemogoče ženskam, ki bi rade brez muke izgubile kilažo. Ne rečem, da so vsi taki, ampak večinoma res živijo na lahkovernosti žensk, zato se prej splača dobro pozanimati – tudi na takle način, ki si ga izbrala ti.
Veliko uspeha!
Mojca